Vårmote 2021

Vårtrendene vi søker mest etter

Stemmer dette med hva du er på utkikk etter denne sesongen?

ÅRETS VÅRMOTE: Både babyblått og bohemske klær er det folk søker mest etter om dagen. Foto: NTB
ÅRETS VÅRMOTE: Både babyblått og bohemske klær er det folk søker mest etter om dagen. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Hvert eneste år introduseres vi for nye trender. Noen har vi aldri sett før, men ofte er det trender som har vært populære tidligere. 90-tallet har vært i fokus i lang tid, men nå kan det se ut til at tiår som 60- og 70-tallet er på vei tilbake.

Stylight, en nettside som henter ut statistikker over hva folk søker etter om dagen innen mote, skjønnhet og design, har nå funnet ut av hvilke vårtrender vi er mest opptatt av om dagen.

De har nemlig analysert hva 120 millioner shoppeglade mennesker har søkt mest etter når det kommer til årets vårmote.

Foto: NTB
Foto: NTB Vis mer

Populære trender

Om høsten er det gjerne rustrøde farger og dyreprint som står i fokus, men om våren henter vi gjerne frem lysere farger og blomstrete mønster.

Men ifølge Stylight så er det farger som babyblått- og rosa, den bohemske looken, den maritime-stilen og plagg med college-vibber som står i fokus denne sesongen.

Foto: NTB
Foto: NTB Vis mer

Babyblått- og rosa

Innenfor hver av disse trendene er det visse plagg som er blitt søkt etter. Når det gjelder plaggene i babyblått- og rosa, så er det den strikkede kardiganen, heklede luer og rutete bluser i duse toner som er mest ettertraktet.

Foto: NTB
Foto: NTB Vis mer

Vi har ennå ikke sett så mange heklede luer i nettbutikkene, men kanskje kjenner du noen som kan lage noe lignende til deg dersom det står høyt på din ønskeliste?

Når det gjelder kardiganer og bluser er utvalget langt større! Vi har lagt ved noen alternativer under, men du finner mange flere om du tar deg en liten titt rundt i de ulike nettbutikkene.

KARDIGAN: Rosa fra H&M, kr 399. Blå fra byTiMo, kr 3399.
KARDIGAN: Rosa fra H&M, kr 399. Blå fra byTiMo, kr 3399. Vis mer
BLUSE: Blå fra Ganni, kr 1695. Rosa fra Cras, kr 1249.
BLUSE: Blå fra Ganni, kr 1695. Rosa fra Cras, kr 1249. Vis mer

Bohemske tendenser

Det går ikke en vår eller sommer forbi uten at den bohemske trenden gjenoppstår. Denne gangen er det kåper og jakker, vide bukser og silketørkler som står i fokus.

Sistnevnte må gjerne brukes som en topp denne sesongen, men kan selvfølgelig også knytes rundt halsen, vesken eller hvor du måtte ønske!

Foto: NTB
Foto: NTB Vis mer
BOHEM: Jakke fra Zara, kr 749. Kjole fra We Are Kindred via Zalando, kr 1737. Silkesjal fra Pierre-Louis Mascia via Miinto, kr 1960.
BOHEM: Jakke fra Zara, kr 749. Kjole fra We Are Kindred via Zalando, kr 1737. Silkesjal fra Pierre-Louis Mascia via Miinto, kr 1960. Vis mer

Den maritime-stilen

Striper i blått og hvitt er det første vi tenker på når tankene vandrer rundt den maritime stilen. Det kom selvfølgelig derfor ikke som noen overraskelse at kjoler med disse fargede stripene er blant det som det søkes mest etter.

Mange lengter nok til båt og sjø i disse dager, og med det blir kanskje stilen også mer maritim?

Foto: NTB
Foto: NTB Vis mer

I tillegg til stripete kjoler, kommer også shortser med høyt liv opp på listen. Like bak finner vi også noe så spesifikt som skjorter med det klassiske Hermes-printet. Skal du ha en slik skjorte må du nok ut med noen tusenlapper, men heldigvis finnes det alltids noe som ligner!

MARITIM: Skjorte fra Gant, kr 1595. Kjole fra Polo Ralph Lauren, kr 1995. Shorts fra Object, kr 399.
MARITIM: Skjorte fra Gant, kr 1595. Kjole fra Polo Ralph Lauren, kr 1995. Shorts fra Object, kr 399. Vis mer

College-vibber

I løpet av det siste året har vi tilbragt mye tid hjemme, og dermed har også klesstilen vår blitt ganske så avslappet. Kanskje er det derfor antrekk som gir fra seg den college-vibben har blitt så populært?

Foto: NTB
Foto: NTB Vis mer
Foto: NTB
Foto: NTB Vis mer

Både kardiganer, skjorter og t-skjorter blir søkt etter mye om dagen, men det vi har satt mest av i nettbutikkene her til lands er genserne. Gensere som den du ser prinsesse Diana har på seg i bildet over.

Kanskje er dette stilen du omfavner denne våren?

COLLEGEGENSERE: Gul fra Bik Bok, kr 299. Grå med Harvard-logo fra Zara, kr 379. Grå med blå logo fra Gina Tricot, kr 249.
COLLEGEGENSERE: Gul fra Bik Bok, kr 299. Grå med Harvard-logo fra Zara, kr 379. Grå med blå logo fra Gina Tricot, kr 249. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer