The Daily Mail

- Vaske-maskinen viktigere enn p-piller

Det synes Vatikanet.

Publisert
Sist oppdatert
Alle feminister der ute, hold dere fast før dere leser dette: Vatikanets offisielle avis, L'Osservatore Romano, skriver at det som ga kvinnen mest frihet i det forrige århundre, var vaskemaskinen. Og ikke retten til å jobbe, p-pillen eller retten til å ta abort. Artikkelen har fått mye omtale, og i den britiske avisen The Daily Mail har man spurt forskjellige skribenter om hva annet som har vært viktig for kvinnerfrigjøringen. Bleier og vin er bare noen av stikkordene.
 • Det har skjedd ett og annet med kvinners helse og underliv de siste 100 årene
 • Kvinner fortjener juling

Fantastiske frysere

Glem sex, drugs og rock ’n’ roll, uttaler den ene skribenten. - Der jeg jobbet var vi veldig entusiastiske over fryseren. Den har ført til at vi ikke trenger å tilbringe like mye tid i matbutikken og foran komfyren, sier Marry Berry, ifølge den britiske avisen.Dessuten bidrar fryseren til mindre søppel. Gammelt brød blir til frosne brødsmuler, som kan brukes i sauser, og gamle bringebær kan gjøres om til en frossen puree. Når den tines er den et perfekt tilbehør til iskrem. Med en fryser får alle tid til å lage mat, sier Berry.
 • Alt som er søtt og godt er ikke nødvendigvis syndig
 • Spis deg mett og rimelig

Automatiske biler

- Etter å ha fumlet med girspaken i årevis, kjennes det svært befriende å kjøre med automatgir. Akkurat på samme som det er mye enklere å bruke strømper og ikke strømper med hofteholdere, mener Anna Pasternak. For hvem ønsker å ødelegge baksiden på hælene sine med giring og kløtsjing, spør hun. I tillegg trenger du ikke å plages med høy motordur eller ta hensyn til hvilket gir du skal kjøre i. Det gjør kjøringen bekymringsfri og lettvint, mener Pasternak.
 • Dette er bilene damene hater
 • Gjør det i bilen!

Våtservietter til mer enn bare rbabyrumper

- Moren min, som jobbet fulltid som lege og hadde fire barn, hatet å gjøre husarbeid, akkurat som meg. Hun sa alltid hvor fantastisk hun synes det var å kunne rengjøre huset på fem minutter med et Kleenex papirtørkle, sier Maeve Haran.Haran legger til den gode erfaringen hun selv har med våtservietter. For med disse kan både overflater, vasker, lister og hyller bli vasket på et sekund. Glem klissete fingre og skitne babystumper, sier hun, med våtservietter kan du få unnagjort mesteparten av husarbeidet.
 • Ryddig på rekordfart
 • 17 råd mot tidsklemma

Skål for et glass Chardonnay

- Det er mange ting som har hatt mer betydning i kvinnefrigjøringen, men jeg stemmer likevel på Chardonnay, sier Jenny Eclair. Ikke det at vi ikke har råd til å spise ute, til å dra på en luksusferie eller til å kjøpe et sett fancy sko, men nå kan vi i det minste ta oss et par glass av ”kvinnenektaren”, sette oss ned foran TV-en og nyte at vi er ferdig med en lang arbeidsdag, mener Eclair.Hun går så langt som å si at hvis kvinner skulle bli nektet Chardonnay, ville samlivet forsvinne og skilsmisseraten ville tatt helt av.
 • Hvilken champagnetype er du?
 • Ikke drikk deg tjukk!

Mindre mas med engangsbleier

- Jeg vet at jeg av miljøhensyn burde tale imot dem, men det har betydd mye for kvinner å slippe å måtte drasse med seg bøttevis med varmt vann for å bløtlegge bleiene. Jeg kaller det et stort skritt videre for kvinnene, sier Adele Parks.Det var i 1946 at hjemmeværende Marion Donovan så seg lei av den repeterende og kjedelige oppgaven med å bløtlegge og vaske barnas bleier. Hun lagde en prototype på dagens bleie, slik vi kjenner den. - Thank you, Mrs. Donvoan, uttaler Parks.
 • Bleier på catwalken

Dimme lyset

- Den beste sexhjelpen noen sinne er lysdimmeren, sier Kathy Lette.
 • Trikset som øker tempen
 • Derfor gjør kjærlighet deg blind
Kjærlighet gjør deg blind uansett, og på denne måten unngår mannen å se rynker og kløfter, mener hun. Lysdimmeren er også er godt verktøy for å slippe unna husarbeidet. - Hvis jeg har lav belysning, er det ingen som legger merke til de støvete listene, sier Lette.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer