Cecilie Krogh:

Vasker du håret ditt riktig?

Hvilken sjampo, hårkur og balsam du bruker, avgjør hvordan håret oppfører seg etter at det har tørket.

FOTO: Cecilie Krogh
FOTO: Cecilie Krogh Vis mer
Publisert

Steg 1: Sjampo

Det er ikke bare for å gi en eksklusiv opplevelse at frisøren vasker håret ditt flere ganger. I første runde renses ­håret for produktrester og smuss. Ved andre vask skummer det bedre og ­virkestoffene i sjampoen virker ­dypere. Dermed blir resultatet ­luftigere når håret tørker.

Selv om vi kaller det «å vaske ­håret», skal en hårvask vaske ­hodebunnen. Derfor er det ­også den som bør stå i fokus for sjamponeringen. Påfør ­sjampoen i et gjennom­vått hår, og masser den fra ­hodebunnen og ­utover i tuppene. Om du hardhendt angriper tuppene, ­virker det ­bare mot sin ­hensikt og kan skade ­håret ­permanent.

Steg 2: Hårkur

Det er langt enklere å forebygge enn å reparere! Det er vel verdt å tvinge inn en hårkur i rutinene dine.

Hårkuren skal brukes rett etter sjampo, når skjellaget er åpent og produktet kan trekke ordentlig inn. Begynn med å klemme ut vann av ­håret. Et for vått hår vil nemlig ikke klare å suge til seg hårkuren, og ­effekten blir svakere.

Start ved tuppene, og jobb deg ­innover. Du ønsker mest produkt der hvor håret er mest slitt. Unngå å massere hårkuren inn i hode­bunnen – da vil håret oppleves tyngre, og håret kan bli fortere fett.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer