Hår:

- Veldig mange bruker feil produkter til håret sitt

Vi har fyrt løs med 16 spørsmål til frisør Siri Myhre. Hun gir oss blant annet tips og triks for å unngå hårtabber!

HÅR: Hvordan vet man om man kler langt eller kort hår best? Og hvilke hårprodukter burde «alle» ha på badet? Frisør Siri Myhre gir deg sine beste tips! Foto: NTB Scanpix.
HÅR: Hvordan vet man om man kler langt eller kort hår best? Og hvilke hårprodukter burde «alle» ha på badet? Frisør Siri Myhre gir deg sine beste tips! Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Å finne frem til den riktige frisyren og de riktige hårproduktene som gjør at man bare føler seg ordentlig fin og komfortabel til enhver tid er ikke alltid like lett. Tvert imot, så kan det noen ganger virke som en uløselig gåte.

Hvor mange ganger har man ikke stått foran speilet om morgenen hvor både klær og sminke sitter helt perfekt - men så var det det håret, da. Det blir ikke som man vil uansett hvor mye man prøver, og til slutt er man bare nødt til å ta seg til takke med nok en «bad hair day». PSST! Slik vil vi ha håret i 2018.

For å forhåpentligvis unngå dette problemet, har vi derfor valgt å samle en rekke spørsmål med alt vi lurer på rundt dette med hår og hårprodukter - og eksperten som nå skal få æren av å gjøre oss litt klokere på dette området er eieren av Kutt frisør på Grünerløkka i Oslo, Siri Myhre.

Hun har jobbet som frisør i hele 14 år, og utdannet seg i tillegg som makeupartist ved Mkc Beauty Academy i Los Angeles i 2007.

- Pleier du å ha «bad hair days»?

- Det har jeg absolutt! De gangene det skjer så slenger jeg det som regel opp i en rufsete ball.

- Når begynte du å interessere deg for hår?

TILFELDIG LOOK: Frisør Siri Myhre er hekta på «beach-hair» for tiden. Det vil si tilfeldige bølger og naturlig tekstur. Foto: Privat.
TILFELDIG LOOK: Frisør Siri Myhre er hekta på «beach-hair» for tiden. Det vil si tilfeldige bølger og naturlig tekstur. Foto: Privat. Vis mer

- Interessen for hår har vært der så lenge jeg kan huske, og det beste med yrket er at jeg aldri blir helt utlært. Det skjer masse nytt hele tiden, og er i tillegg en utrolig fin måte å jobbe med mennesker på.

- Hva er den verste frisyren du har hatt?

- Det må vel være den gangen da jeg hadde permanent med en intens kobberfarge. Det var ikke veldig lekkert, du!

- Hvordan har du håret stort sett til hverdags?

- Nå om dagen har jeg fått veldig sansen for en litt «beach-stil» på håret, så det går stort sett i det. Naturlige bøler og tekstur. Det er fint!

To ting mange gjør feil med håret sitt

- Hva er det de aller fleste gjør feil når det kommer til hår, synes du?

- Da er det to ting jeg kommer på sånn umiddelbart. Det ene er at veldig mange bruker feil produkter til sitt hår. Det andre er at man ikke grer håret før man bruker varmeverktøy.

- Hvordan vet man om man kler kort eller langt hår best? Og mørkt eller lyst?

- Jeg tenker at alle kan kle både langt og kort hår - det samme med mørkt og blondt. Man må bare finne ut av hvilken frisyre som kler deg og hvilken stil man liker. Når man skal velge farge er det også veldig viktig å finne en nyanse som passer til hudtonen. De fleste vil ha mer glød i ansiktet, så jeg anbefaler å få hjelp av en frisør til å velge noe som fremhever det. Man må rett og slett tenke på hva man vil utstråle og hvordan man vil oppfattes av andre.

- Vi trenger et svar en gang for alle – hvordan unngår man små babyhår som stikker ut om man for eksempel har en stram hestehale?

- Det beste trikset mot ubudne babyhår er å bruke et rotskum i tillegg til å retningsføne håret den veien man ønsker å ha det. Er det stram hestehale det er snakk om så skal altså håret fønes bakover. Avslutt med en spray.

- Hva er dine beste tips mot krusete og tørt hår?

- Ikke vask det så ofte, bruk gjerne en cleansing conditioner til vanlig og heller en shampo innimellom. En cleansing conditioner renser håret og gjør det rent uten å fjerne de naturlige oljene fra håret - så det ikke blir så tørt og sprøtt. Deretter anbefaler jeg å bruke en god olje som gir mye fuktighet og gjerne et leave-in-produkt som har litt hold i seg for å kontrollere håret bedre uten at det blir stivt.

Dette burde alle ha på badet

- Hvilke hårprodukter burde «alle» ha på badet?

- Tørrsjampo er vel det som er et absolutt må-ha produkt! Jeg vil også anbefale en god leave-in-kur, eventuelt en olje som passer ditt hår.

- Hvilke hårprodukter er «oppskrytt», og noe du mener ikke er noe vits å bruke penger på?

- Faktisk ingen. Alle produkter er laget til hvert sitt bruk og til forskjellige hårtyper og smak. Det er ingen produkter som passer alle - ei heller alle som trenger alt. Finn det som gjør at både du og håret ditt blir fornøyd.

- Hvilke hårprodukter er du avhengig av?

- Det er uten tvil Alterna sin «caviar repair protein cream»! Det er en leave-in-kur som bygger opp igjen kjemisk skadet hår.

- Ser du noen «comebacks» i form av gamle populære hårfrisyrer/klipper fremover nå?

- Nå er det mye inspirasjon fra det glade 90-tallet ute og går. Det liker jeg godt! Det er også blitt populært med den kjente hockeysveisen, med kortere lengder i overhåret.

- Hvis man har maks 5 minutter om morgenen for å stelle håret. Hva er det viktigste?

- Ser tuppene freshe ut og man har fjernet sovesveisen så er mye gjort. Mitt tips er å føne tuppene med en børste i tørt hår for å polere de. En liten dæsj teksturspray eller tørrsjampo i tillegg så er du godt på vei!

Så ofte bør du kure håret

- Hvor ofte bør man egentlig vaske, kure og klippe håret?

- Jeg synes man skal vaske håret etter behov. Noen trenger å vaske det hver dag, mens andre kan gå en hel uke uten - dette på grunn av ulik talgproduksjon i huden. Det er derfor ikke noe fasitsvar når det kommer til antall vask, bare ta hensyn til hodebunnens tilstand. Å kure håret etter hver 2.-3. vask er veldig fint, og når det kommer til klipping så anbefaler jeg hver 3. måned hvis man har langt hår. Har man en kortere frisyre vil jeg si et sted mellom hver 4.-6. uke for å holde fasongen ved like.

- Sliter hestehale og fletter på håret?

- Alt sliter litt på håret. Bruk strikker som ikke har metall og bytt på hvor du setter strikken, så den ikke alltid sitter på samme sted - da vil det slite mer.

- Hva er det beste du har gjort for håret ditt noen gang?

- Jeg tror kanskje favorittfargen jeg har hatt må være da jeg var litt mer «strawberry-blonde» (blondt med forsiktig rødskjær). Jeg likte også veldig godt å ha håret helt kort.

LES OGSÅ: Det evige spørsmålet: Kort eller langt hår?

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer