Statementsmykke

– Velg et stort statementkjede

Trenden med store smykker holder seg gjennom våren og høsten, skal vi tro ekspertene.

PÅ ÅPNINGEN: Store statementsmykker holder koken - også til høsten. fra høyre ser du et glitrende sølvkjede med strass fra SO-B, neonfargede grønne øredobber fra Zuzanna G, to kjeder fra SO-B, og rosa øredobber fra Zuzanna G - som alle ble utstilt under åpningen av Oslo Fashion Week.  Foto: Sara Johannessen
PÅ ÅPNINGEN: Store statementsmykker holder koken - også til høsten. fra høyre ser du et glitrende sølvkjede med strass fra SO-B, neonfargede grønne øredobber fra Zuzanna G, to kjeder fra SO-B, og rosa øredobber fra Zuzanna G - som alle ble utstilt under åpningen av Oslo Fashion Week. Foto: Sara Johannessen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Statementsmykker hadde sitt virkelig store comeback på motefronten i fjor, og det er ikke bare store halskjeder som har vært i vinden.

Store øredobber, glitrende steiner, svære cocktailringer og lag-på-lag med glitrende armbånd har vært kjempehot. Og skal vi tro norske designere som Børre Olsen (som står bak smykkemerket SO-B) og Zuzanna Gregorowicz (som står bak smykkemerket Zuzanna G)blir det i hvert fall ikke noe mindre populært utover i 2013.

KK.no møtte de to designerne under åpningen av Oslo Fashion Week på Astrup Fearnley-museet mandag kveld. De var nemlig blant designerne tok del i den eksklusive moteutstillingen som markerte starten på moteuka.

Se bilder fra åpningen av Oslo Fashion Week på Astrup Fearnley nedenfor:


LES OGSÅ: SSO-B samarbeider med Glitter

Trenden blir enda større

Børre Olsen er blant smykkedesignerne som for tiden nyter sukess - både i Norge og internasjonalt. Og som KK.no tidligere har skrevet, har smykkene hans blitt båret av superstjerner som Lady Gaga og Rihanna.


Mandag viste han frem noen av sine siste nyheter, og til KK.no forteller han at etterspørselen bare blir større og større.

– Det kommer bare mer og mer store statementsmykker nå fremover. Det er veldig i tiden, sier han, og viser frem noen av favorittene:

– For neste sesong har jeg valgt å satse mer på farger. Det er enda litt mer ekstravagant. Dette kjedet her for eksempel, er litt London-inspirert, og er en av mine klare favoritter.


Zuzanna Gregorowicz har latt neonfargene få innpass i sin smykkekolleksjon for den kommende sesongen.

– Neon kommer virkelig for fullt. Nå skal det være mye farger, sier hun til KK.no.

Se flere bilder fra SO-B og Zuzanna Gs nye kolleksjoner nedenfor:


FARGER OG BLING: Børre Olsen - designeren bak SO-B, viser frem det London-inspirerte halskjedet, som er en av hans favoritter fra den nye kolleksjonen.  Foto: KK/Sara Johannessen
FARGER OG BLING: Børre Olsen - designeren bak SO-B, viser frem det London-inspirerte halskjedet, som er en av hans favoritter fra den nye kolleksjonen. Foto: KK/Sara Johannessen Vis mer
NEON: Zuzanna Gregorowicz fra Zuzanna G viser frem flere av sine nye smykker under åpningen på Astrup Fearnley.  Foto: KK/Sara Johannessen
NEON: Zuzanna Gregorowicz fra Zuzanna G viser frem flere av sine nye smykker under åpningen på Astrup Fearnley. Foto: KK/Sara Johannessen Vis mer

LES OGSÅ: Slik styler du statement-tilbehøret

Det sikreste valget

Ifølge KKs mote- og skjønnhetsredaktør Silje Pedersen er det absolutt ingen grunn til å legge bort statementsmykkene denne våren - eller til høsten. Og dersom du skal velge én ting, er et stort kjede hennes beste tips.

– Jeg hadde helt klart valgt et stort statementkjede. Enten så kan du gå for sølv hele veien og holde en ganske ren stil, eller så kan du velge litt freshe og vårlige farger til sommeren. Dette er spesielt lekkert når man blir litt gyllen i huden, sier hun:

– Det beste med et lekkert, stort kjede, er at det rocker opp antrekket på 1-2-3. Har du det for eksempel over en hvit t-skjote, jeans og et par høye hæler, så er du klar for fest med én gang.

I disse dager er det flust av lekre smykker og kjeder i kjedebutikkene, og det trenger ikke tømme lommeboken for et lekkert kjede, eller et par stilige øredobber. Ønsker du et smykke ikke alle andre har, kan det imidlertid være en idé å se til de norske designerne.

– Det som er fordelen med å investere i et smykke, som for eksempel fra So-B, eller andre norske designere, som Goldmine og Zuzanna G, er også at du får noe spesielt som du kan ha glede av i mange år. Denne trenden har vært populær lenge nå, og jeg tror absolutt ikke at den kommer til å dø ut med det første, sier Pedersen.

Følg Siljes moteblogg på KK.no her!

Følg med på KK.no

Vi dekker Oslo Fashion Week, og gir deg de hotteste nyhetene og bildene fortløpende.

Se bilder fra åpningen på Astrup Fearnley-museet i denne artikkelen, og få tv-stjerne og moteguru Lloyd Bostons beste stiltips her!

Sjekk Ari Behn i englevinger på Moods of Norways catwalkvisning, og les om hvordan Jan Thomas «slakter» kjendisenes veskefavoritt.

VELG ET KJEDE: Ifølge KKs mote- og skjønnhetsredaktør Silje Pedersen, er et stort statementkjede det sikreste kjøpet. Hun tror også at trenden med statementsmykker vil holde seg lenge.  Foto: KK/Sara Johannessen
VELG ET KJEDE: Ifølge KKs mote- og skjønnhetsredaktør Silje Pedersen, er et stort statementkjede det sikreste kjøpet. Hun tror også at trenden med statementsmykker vil holde seg lenge. Foto: KK/Sara Johannessen Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer