Hudpleie

Velg riktig ansiktskrem til din hud

Her er ekspertenes anbefalinger.

VELG RIKTIG: Hudtypen din bør styre valget av ansiktskrem, men det er også viktig å ta hensyn til hvilken tilstand huden din til enhver tid har. Dette kan for eksempel variere veldig mellom sommer og vinter, så bytt gjerne fuktighetskrem når hudtilstanden endrer seg.  Foto: MARKA  / Alamy/All Over Press
VELG RIKTIG: Hudtypen din bør styre valget av ansiktskrem, men det er også viktig å ta hensyn til hvilken tilstand huden din til enhver tid har. Dette kan for eksempel variere veldig mellom sommer og vinter, så bytt gjerne fuktighetskrem når hudtilstanden endrer seg. Foto: MARKA / Alamy/All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Å finne den perfekte ansiktskremen er slett ikke lett, og det krever ofte litt prøving og feiling. At du i tillegg kan trenge ulike kremer på ulike tider av året eller i forskjellige faser av livet, gjør at spørsmålet «Hvilken ansiktskrem er perfekt for meg?» ikke er så lett å svare på.

I de fleste tilfeller vil nok svaret være: «Det kommer helt an på …», og det er jo ikke så hjelpsomt. 

KK.no tok derfor en prat med to eksperter for å høre hvordan de anbefaler deg å gå fram når du skal finne kremen(e) som gir deg akkurat det du trenger. 

LES OGSÅ: Dette bør du huske nå

Kjenn huden din

– Generelt er svaret her at man må oppsøke hudterapeut for å få gjort en hudanalyse, sier Kjersti Johansen, nordisk fagsjef hos Dermanor.

Om du kjenner hudtypen din og vet hvordan hudtilstanden din er akkuart nå, kan du dog klare å finne ut av dette selv. 

Johansen forklarer at det man kaller hudtype er den huden du er født med, din huds genetiske tilstand. 

– Gjennom året og alt etter hvilke produkter du bruker på huden, vil hudtilstanden variere. Dette er påført tilstand.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer