Belte

Velg riktig farge på beltet ditt

Ellers kan den smarte detaljen ødelegge for figuren din.

PYNT OPP MED ET BELTE: Men sørg for å velge riktig farge. For eksempel kan et sort belte til en lys kjole "dele deg i to", og ødelegge for figuren din.  Foto: All Over Press
PYNT OPP MED ET BELTE: Men sørg for å velge riktig farge. For eksempel kan et sort belte til en lys kjole "dele deg i to", og ødelegge for figuren din. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Ingenting er mer effektfullt enn et belte - og det er ikke bare fordi det holder buksa på plass.

Med et belte kan du gi nytt liv til trenchcoaten eller «den lille sorte», fremheve fasongen OG generelt løfte et hvilket som helst antrekk.

Det er imidlertid verdt å få med seg noen enkle stiltips når det kommer til bruk av belte til antrekket - blant annet er det viktig å velge riktig farge.

LES OGSÅ: Loafers er kulest med bling!

SAMME FARGE: Hertuginnen av Cambridge - Kate, velger ofte et belte i samme farge som antrekket for et mer klassisk og stilfullt uttrykk. Foto: All Over Press
SAMME FARGE: Hertuginnen av Cambridge - Kate, velger ofte et belte i samme farge som antrekket for et mer klassisk og stilfullt uttrykk. Foto: All Over Press Vis mer

Har mye å si for figuren

– Det aller beste er å bruke et belte som har samme farge som antrekket. Et farget belte kan nemlig ha den effekten at det «deler deg i to», sier Nadine Monroe, motejournalist og stylist i KK.

Det vil spesielt være uheldig for deg som ikke er så høy, eller som har en relativt kort torso (overkropp).

Går du for et belte i samme farge vil det også gi et mye renere og stilfullt uttrykk.

(Artikkelen fortsetter under bildet)


– Har du et belte med forskjellig farge på hver side, kan du eventuelt tvinne det. Da vil du få frem både fargen til plagget og kontrastfargen, som gjør at overgangen ikke blir så stor, forklarer hun.

Hvis du ønsker å bruke et nytt belte til trenchcoaten, er det i følge Monroe større rom for å kombinere den med andre farger.

LES OGSÅ: Supermodellen tok pusten fra alle

Husk dette hvis du skal bruke et bredt belte

I tillegg til at det passer godt med et belte til trenchcoaten, passer det også bra med et belte til skinn, en lang blazer eller til blazer-vesten, som er litt i vinden for tiden.

– Jeg syns kanskje det er litt gammeldags å ha et belte i livet på blusen eller skjorta, men det kan likevel være veldig flatterende for de med en formfull figur, sier Monroe.

I motsetning til mye av det vi har sett tidligere, er det ifølge Monroe mye brede belter å se denne sesongen.

De passer godt over jakker og vester, og vil gi deg en litt strammere stil.

– Det kan imidlertid være lurt å være litt forsiktig med bruk av brede belter hvis du har en stor byste, og ikke ønsker å ha fokuset her. Da er det ekstra viktig å finne et belte med riktig bredde - spesielt så de ikke henger over det, sier hun.

LES OGSÅ: Blomsten er viktigere enn du tror

GÅ FOR SMALT TIL BUKSENE: Da er det også mye større rom for å velge farger og mønster på beltene, forteller Monroe. Her ser du Behati Prinsloo, Victoria Justice og Lisa Hochstein. Foto: All Over Press
GÅ FOR SMALT TIL BUKSENE: Da er det også mye større rom for å velge farger og mønster på beltene, forteller Monroe. Her ser du Behati Prinsloo, Victoria Justice og Lisa Hochstein. Foto: All Over Press Vis mer

Ikke legg bort de smale beltene

Men det er likevel ingen grunn til å legge bort de smale beltene dine enda, og de kan enkelt gi farge til antrekket ditt.

– De gjelder spesielt til bukser, blyantskjørt og i midjen på kjolen, sier Monroe.

(Artikkelen fortsetter under bildet)


– Tynne belter er også geniale hvis du har en litt lang genser, bluse eller lignende. Da kan du dytte litt av fronten på toppen ned i beltet og la resten henge utenfor.

På den måten henger ikke toppen bare rett ned, men den vil få mer form. I tillegg vil du lettere kunne vise frem beltet. Til en genser og bukse kan du gjerne gå for et belte med litt mer farge eller mønster.

LES OGSÅ: Jeanstrikset vi bare elsker

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer