RIKTIGE SKO TIL 17.MAI: Dropp hæler som er høyere enn 8,5 centimeter på 17. mai. Det vil bare bli smertefullt i lengden! Foto: All Over Press
RIKTIGE SKO TIL 17.MAI: Dropp hæler som er høyere enn 8,5 centimeter på 17. mai. Det vil bare bli smertefullt i lengden! Foto: All Over Press Vis mer

17.mai

Velg riktig sko til 17. mai

Her er tingene du bør se etter hvis du skal på shopping i helgen.

Publisert
Gode sko er alfa omega på en dag som 17.mai. Vi går mye, står mye og holder på fra morgen til kveld. Og hvor kjedelig er det ikke å få dagen ødelagt av vonde sko?

Likevel vil vi jo gjerne at skoene skal være fine, så hva bør du egentlig velge? Her er noen tips – uansett hvilken skotype du går for!

LES OGSÅ: Slik tar du vare på sommerskoene

BUNAD?: Skal du ha på deg bunad på 17. mai, så bør du velge bunadsko - og aller helst de med en komfortabel og ikke altfor høy hæl - slik som Elin Tvedt.  Foto: Se og Hør
BUNAD?: Skal du ha på deg bunad på 17. mai, så bør du velge bunadsko - og aller helst de med en komfortabel og ikke altfor høy hæl - slik som Elin Tvedt. Foto: Se og Hør Vis mer

Høye hæler

De fleste av oss føler oss ekstra fine når vi har på oss høye hæler. Holdningen blir bedre, bena ser lenger ut og selvtillitten øker et par hakk. Men vi vet alle at skyhøye stilletter kan være vonde, så noen hensyn bør du ta.

Det absolutt viktigste - både med pumps, sandaler og kilehæler, er at ikke hælene blir for høye.

Høyden på hælene er nemlig helt avgjørende for komfort. Eccos hoveddesigner, Niki Tæstesen, mener at 8,5 cm er maks høyde når du skal gå lenge i skoene. Med andre ord bør du droppe de skyhøye «på byen»-stilettene akkurat denne dagen.

Pumps
Det er ingen hemmelighet at pumps kanskje ikke er de mest behagelige skoene som finnes, men det er et par ting du bør se etter for å gjøre dem litt mer 17.mai-vennelige. En solid og god såle gjør mye. Se etter varianter i gummi for å få bedre grep og demping.

Det er også et stort pluss om skoene er i ekte skinn, da det er et materiale som både puster og former seg etter føttene. Husk at det også bør være skinn inni skoen for maks komfort.

LES OGSÅ: Slik unngår du gnagsår

Høye sandaler
Få ting er så lekkert som et par sandaler med høy hæl. Velger du et par med platå under sålen behøver skoene faktisk ikke å være så aller verst så gå på heller! Også her er det lurt å velge et par i ekte skinn for ekstra komfort.

Kilehæler
Sko med kilehæl, også kalt wedges, får deg opp i høyden, men er likevel behagelige og stabile på foten. De kraftige skoene passer perfekt til å rocke opp en søt kjole.

Få lekre kjøpetips her:
LES OGSÅ: Hvite sko er sommerens heteste trend! Slik bevarer du hvitfargen

Flate sko

Flate sko er også en mulighet. Er du redd for at antrekket ikke blir pyntet nok? Her er noen lekre varianter som hever stilen!

Sandaler
Flate sko er såklart bedre å gå på enn skyhøye stilletter, og de trenger på ingen måte å være kjedelige! Velg gjerne et par med dekorativ pynt, som for eksempel strass, for å gi antrekket et mer gjennomført preg.

Ballerinasko
De kjente og kjære ballerinaskoene er også fine på en dag som denne. De er søte, og passer perfekt til både skjørt og kjoler. Ballerinaskoene er også superlekre til smale jeans, så du kan også bruke dem på kvelden når du skifter om fra dagantrekket.

Få lekre kjøpetips her:
LES OGSÅ: Dropp de svarte pumpsene, nå er det disse som gjelder!

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer