Solbeskyttelse:

Velg riktig solkrem til din hudtype

Slik unngår du alt fra kviser til rød hud.

SOLKREM: Vi har alle forskjellige hudtyper og problemer. Derfor er det viktig å velge en solkrem som er perfekt for akkurat deg! Foto: Scanpix
SOLKREM: Vi har alle forskjellige hudtyper og problemer. Derfor er det viktig å velge en solkrem som er perfekt for akkurat deg! Foto: Scanpix Vis mer
Publisert

Solkrem er noe du bør bruke året rundt, men mange sliter med å finne solkremen som passer perfekt. Det er jo slik at vi alle reagerer forskjellig på produktene.

Noen får kviser mens andre kan få irritert og rød hud. Derfor har vi spurt skjønnhetsekspert og blogger Tone Skipa om hvilken solkrem man bør velge til sin hudtype.

- Konsistens og finish er viktig for de fleste, og det er et greit utgangspunkt å ha når man skal velge et produkt i solkremjungelen, sier Skipa og fortsetter:

- Generelt anbefales de fleste å bruke en solkrem med både fysisk og kjemisk filter. Fysisk filter reflekterer bort strålene, mens kjemisk filter fanger opp de som har sneket seg ned i huden. Har du en normal hud er det egentlig ingen restriksjoner, men jeg vil anbefale parfymefrie til de fleste. Kjemiske filtre kan være irriterende på huden, men det er ikke nødvendigvis filteret som irriterer. Det kan like gjerne parfymen gjøre.

Finn din perfekte match

Dersom du har sensitiv hud eller rosacea, anbefaler Skipa deg å gå for en solkrem med fysisk filter.

- Fysisk filter reflekterer bort varmen fra huden, mens kjemisk filter har motsatt effekt. Den samler varmen i huden. Det er litt kritisk om du har veldig sensitiv hud eller generelt blir fort rød siden varmen gjør hudtilstanden verre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer