Hårbørste

Velg rundbørste når du føner

Har klart best effekt. Sjekk hvorfor!

RUNDBØRSTE: Naturbust er skånsomt for håret, men om du vil gjøre føningen raskere og formingen av håret mer holdbar, bør du velge en børste med keramisk kjerne.  Foto: Astrid Waller
RUNDBØRSTE: Naturbust er skånsomt for håret, men om du vil gjøre føningen raskere og formingen av håret mer holdbar, bør du velge en børste med keramisk kjerne. Foto: Astrid Waller Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Å føne håret er noe mange av oss gjør uten å tenke så mye over hvordan vi gjør det eller hvilken hårbørste vi bruker. Det viktigste, særlig når vinteren kommer for fullt, er at håret blir tørt. 

Likevel kan du fort ende opp med brusete eller flatt hår om du ikke bruker de riktige teknikkene og verktøyene, og det er sjelden resultatet vi er ute etter når vi styler håret. 

LES OGSÅ: Seks fønefeil du (kanskje) gjør

Velg riktig børste

I tillegg til triks, som det å beholde nebbet på føneren og alltid skyte luften nedover langs håret, er det viktig å bruke riktig børste om du føntørker håret. 

Om du vil gi håret litt ekstra volum og løft, er det rundbørsten som gjelder, og det finnes mange ulike typer rundbørster, både når det kommer til bust, skaft, kjerne og størrelse.

LES OGSÅ: Derfor bør du føne håret to minutter ekstra

Håret tørker raskere

– For å føne håret glatt eller gi volum, foretrekker jeg børstene som er keramiske. De holder godt på varmen fra føneren, slik at håret tørker raskere og formen holder seg bedre, sa Lise Holm-Glad, frisør og leder for Defines frisørteam, til KK.no i forbindelse med en sak om hvordan du finner riktig børste til ditt hår.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer