RUNDBØRSTE: Naturbust er skånsomt for håret, men om du vil gjøre føningen raskere og formingen av håret mer holdbar, bør du velge en børste med keramisk kjerne.  Foto: Astrid Waller
RUNDBØRSTE: Naturbust er skånsomt for håret, men om du vil gjøre føningen raskere og formingen av håret mer holdbar, bør du velge en børste med keramisk kjerne. Foto: Astrid Waller Vis mer

Hårbørste

Velg rundbørste når du føner

Har klart best effekt. Sjekk hvorfor!

Publisert

Å føne håret er noe mange av oss gjør uten å tenke så mye over hvordan vi gjør det eller hvilken hårbørste vi bruker. Det viktigste, særlig når vinteren kommer for fullt, er at håret blir tørt. 

Likevel kan du fort ende opp med brusete eller flatt hår om du ikke bruker de riktige teknikkene og verktøyene, og det er sjelden resultatet vi er ute etter når vi styler håret. 

LES OGSÅ: Seks fønefeil du (kanskje) gjør

Velg riktig børste

I tillegg til triks, som det å beholde nebbet på føneren og alltid skyte luften nedover langs håret, er det viktig å bruke riktig børste om du føntørker håret. 

Om du vil gi håret litt ekstra volum og løft, er det rundbørsten som gjelder, og det finnes mange ulike typer rundbørster, både når det kommer til bust, skaft, kjerne og størrelse.

LES OGSÅ: Derfor bør du føne håret to minutter ekstra

STOPP EN HAL: Med mindre du faktisk ønsker deg brusete hår, bør du beholde nebbet på føneren på. Du vil få bedre kontroll og et vakrere resultat, sier eksperten.  Foto: CandyBox Images - Fotolia
STOPP EN HAL: Med mindre du faktisk ønsker deg brusete hår, bør du beholde nebbet på føneren på. Du vil få bedre kontroll og et vakrere resultat, sier eksperten. Foto: CandyBox Images - Fotolia Vis mer

Håret tørker raskere

– For å føne håret glatt eller gi volum, foretrekker jeg børstene som er keramiske. De holder godt på varmen fra føneren, slik at håret tørker raskere og formen holder seg bedre, sa Lise Holm-Glad, frisør og leder for Defines frisørteam, til KK.no i forbindelse med en sak om hvordan du finner riktig børste til ditt hår.

Og her ligger nøkkelen: Børster med en keramisk kjerne fordeler varmen veldig godt og jevnt i håret, og får det dermed til å tørke raskere. 

I tillegg vil den jevne fordelingen av varme gjøre det enklere å forme håret. Om du vil ha løft ved hodebunnen, vil dette holde seg bedre utover dagen ved at du bruker en keramisk børste. Det samme med bølger eller bevegelse du føner inn i håret.

LES OGSÅ: Slik føner du som en proff

KERAMISK: Keramiske børster, som denne fra Moroccan Oil, egner seg ypperlig til føning, siden de fordeler varmen jevnt i håret.  Foto: Produsenten
KERAMISK: Keramiske børster, som denne fra Moroccan Oil, egner seg ypperlig til føning, siden de fordeler varmen jevnt i håret. Foto: Produsenten Vis mer

Ekstra glansfullt

Å føne håret med rundbørste gjør det ekstra glansfullt, så bruk gjerne litt tid på å lære deg teknikken. Det er vel verdt det. Husk at du alltid bør ta i volumprodukter før du føner håret. Om du venter til håret er tørt, blir mange av produktene bare klissete og volumet uteblir.

Størrelsen på børsten avgjør formen og avhenger av både hårlengden din og hva slags resultat du ønsker.

– Liten børste for kort hår, eller for mer krøll i langt hår. De aller største er for å føne håret glatt og gi volum, sier Holm-Glad.

LES OGSÅ: Det enkle trikset for glansfullt hår

Skånsom bust til skadet hår

Husk at håret er på sitt mest sårbare når det er vått, så du bør unngå å børste det så mye du kan. Prøv derfor å gre håret før du vasker det, så er det ikke så mange floker å få ut når håret er ferdig vasket.

Har du hår som floker seg veldig, bør du dessuten bruke en leave-in-balsam for å gjøre børstingen enklere. 

Er håret ditt veldig skadet, kan det være lurt å velge en børste med naturbust, siden det er mest skånsomt for håret ditt.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer