Designere

Velkledd i kjole & hvitt

Blafrende lange kjoler i uskyldsrent hvitt er gjenganger på catwalken. Mon tro om de er blitt inspirert av Knut Hamsuns Victoria?

Velkledd i kjole & hvitt
Publisert
Sist oppdatert
«Hun har bare et sjal over hodet og på føttene små lage sko skjønt det endu ikke er vår og tørt på veiene.»
Knut Hamsun i Victoria (1898)

Flere moteskapere viser hvite antrekk i vårkolleksjonen. Alt fra sexy og gjennomsiktig vamp til urban utstråling i cityshorts.
 • Flere designere ser hvitt. Klikk her.

 • Hvitt er vanligvis uskyldsrent, men de færreste antrekkene på catwalkvisningene gir jomfruelige assosiasjoner . Enten spiller motehusene på sex, eller på dress to success-konseptet. Men ikke alle. Noen kjoler er så eventyraktige og magiske at de lokker fram ditt ubevisste sjeleliv som lengter etter romantikk.

  «Mangen gang når jeg var alene og tænkte på Dem frøs jeg av bevegelse.»

  Finn denne følelsen og kle på deg en hvit kjole. Hvem har ikke lyst til å se ut som en prinsesse og presentere uskylden selv? Alle lengselsfulle kvinner.

  «Hun skulde bare vite at det var til hende og ingen anden han hadde skrevet digte, alle sammen, endog det til natten, endog det til myrånden. Hun skulde aldri få det å vite.»

  Hvis du ikke har den i bokhylla allerede, må du først og fremst skaffe deg boken Victoria. Les den og betrakt historien som et skritt på vei til å bli uoppnåelig vakker. Dette er en henrivende kjærlighetshistorie som ble skrevet under nyromantikken (1890-1905).

  Historien handler om møllersønnen Johannes og slottsdatteren Victoria. De forelsker seg i hverandre, men på grunn av ulik sosial bakgrunn, stolthet, vranghet og null kommunikasjon ender historien fatalt. Gripende vakkert. Så gripende at du får lyst til å rope irrasjonelt ut av kontorvinduet og sette deg på det første toget til verdens ende. Dette er en typisk roman fra Hamsun som var fascinert av kjærligheten, men syntes at den var håpløs i praksis.

  «Spør nogen hvad kjærligheten er da er den intet annet ned en vind som suser i roserne og derpå stilner av. Men ofte er den også som et ubrytelig segl som varer for livet, varer til døden.»

  Ikke bruk en formue på kjolen. Vær ærlig med deg selv, hvor ofte ønsker du å se ut som en Victoria-skikkelse? Et godt tips kan være å sy om den hvite og broderte stueduken av lin til en lang kaftanaktig kjole. Eller har du noen gamle gardiner på loftet? Bruktbutikker er ofte en gullgruve der du kan finne gamle kjoler, og din nærmeste tekstilforhandler kan lokke med meterlange blondestoffer i hvitt.

  Husk å oppføre deg ordentlig. ngen høye latterbrøl, banning og andre barbariske utskeielser. Opp med hodet, se stolt ut mot horisonten og la deg blende av det store universet som forvandler deg til et hvitt snøfnugg.


  LES OGSÅ:
 • Alt om vårmoten

 • Michael Kors vår- sommer 2006.
  Michael Kors vår- sommer 2006. Vis mer
  Michael Kors vår- sommer 2006.
  Michael Kors vår- sommer 2006. Vis mer
  Givenchy vår- sommer 2006.
  Givenchy vår- sommer 2006. Vis mer
  Paul Smith vår- sommer 2006.
  Paul Smith vår- sommer 2006. Vis mer
  Chanel vår- sommer 2006.
  Chanel vår- sommer 2006. Vis mer
  Fendi vår- sommer 2006.
  Fendi vår- sommer 2006. Vis mer
  Balenciaga vår- sommer 2006.
  Balenciaga vår- sommer 2006. Vis mer
  Velkledd i kjole & hvitt
  Kenzo vår- sommer 2006.
  Kenzo vår- sommer 2006. Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer