Aw 2012

Velouren er tilbake

Men ikke helt som du har sett den før.

DETALJER: Velour blir et viktig materiale, og vi ser det både på krager, ermer, skuldre og i hele plagg, sier Lene Idsøe hos Vero Moda og Very. Foto: Tone Ruud Engen
DETALJER: Velour blir et viktig materiale, og vi ser det både på krager, ermer, skuldre og i hele plagg, sier Lene Idsøe hos Vero Moda og Very. Foto: Tone Ruud Engen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
– Velour tror jeg blir et viktig stikkord for høsten, sier Lene Idsøe i Vero Moda til KK.no. Og selv om det fortsatt er bitte litt tidlig å tenke på høstgarderoben, er plaggene rett rundt hjørnet i butikkene.

– Elegant og luksuriøst

– Velour er et elegant stoff som jeg føler gir et inntrykk av at plagget er luksuriøst og eksklusivt, forteller Mia Thorsø i Polhem PR.Også hun har tro på dette materialet utover høsten. – Vi ser velour hos flere av våre kunder denne høsten – både hos Vivikes, Moods of Norway, Samsøe & Samsøe, Zetterbeg og flere, sier Thorsø.

Materialmiks og detaljer

– Velour blir viktig, enten det er plagg av velour eller detaljer i velour, tipser Idsøe i Vero Moda.Hun viser oss plagg som kombinerer chiffon og velour og forklarer at to såpass elegante materialer i samspill faktisk gir et ganske sporty inntrykk. Idsøe viser også fram plagg fra Vero Moda og Very som kombinerer materialer som skinn, blonde, velour og metalliske stoffer. – Vi ser mye materialmiks. Og det er mye som skjer på hvert plagg, understreker hun.Bluser i chiffon har gjerne krager eller andre detaljer i materialer som skinn eller velour. Du vil se utsmykkede ermer og krager, transparente materialer som viser hva du har under og mye tekstur i stoffene. LES OGSÅ: Forny garderoben med en krage

Ikke kosedress-velour

– Man finner hele plagg i velour, som kjoler, skjørt og bukser, men også plagg hvor velouren er brukt som detaljer, sier Thorsø i Polhem PR.Hun presiserer at velouren er av en annen kvalitet enn den du kanskje først tenker på når du hører «velour». – Det er ikke lenger den velouren man tidligere så på kosedressene som dominerer, nå er det en mer luksuriøs variant, forklarer Thorsø.

Flere høsttrender

KK.no fikk også en sniktitt på høsttrendene under London Fashion Week. Vi kan blant annet fortelle deg at...
 • den flatterende kappen består, ifølge Preen
 • vårens trendfarge mintgrønt blir metallisk, ifølge Issa og Louise Gray
 • strømpebuksene skal være hvite, ifølge Jasper Conran
 • du gjerne skal bruke genser under kjolen, ifølge Acne og Louise Gray
 • Vi har også sett at zebrajeans tar over for leopardjeans og at hundetannsmønsteret blir et av høstens viktigste print. Se dessuten hvordan høsten blir hos H&M, KappAhl, Selected Femme, Only, Ellos, Object og Vero Moda.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer