Korres

– Vennene mine lo av meg da jeg sa jeg skulle starte et hudpleiemerke

KK møtte mannen bak et av verdens mest populære skjønnhetsmerker.

HELT NATURLIG: Greske Korres sverger til det naturlige når det kommer til hudpleie, men det er ikke alle som er helt enige. FOTO: Instagram @ninaneena.
HELT NATURLIG: Greske Korres sverger til det naturlige når det kommer til hudpleie, men det er ikke alle som er helt enige. FOTO: Instagram @ninaneena. Vis mer
Publisert

Naturlig hudpleie er kommet for å bli, skjønt ekspertene er uenige om effekten. For George Korres er det imidlertid ingen tvil: I skjønnhetsverdenen er naturlig best.

Han står bak det greske skjønnhetsmerket Korres som han grunnla sammen med kona Lena Korres tilbake i 1996. Som utdannet apoteker startet han karrieren i det første homeopatiske apoteket i Hellas.

– I starten lagde jeg formlene selv. Noen var suksessfulle, andre ikke. Da gikk jeg tilbake til laboratoriet og prøvde igjen.

– Det ble sett på som rart å bruke urter i hudpleie på den tiden, forteller han til KK.

– Vennene mine lo av meg da jeg sa at jeg skulle starte et naturlig hudpleiemerke.

GRUNNLEGGER: George Korres står bak hudpleiemerket med samme navn. FOTO: Korres.
GRUNNLEGGER: George Korres står bak hudpleiemerket med samme navn. FOTO: Korres. Vis mer

Hudpleiens Bill Gates

Men den som ler sist ler best. Idag har skjønnhetsmerket hans vokst seg til å bli et av verdens mest populære. Fra å lage kremer nærmest hjemme «på kjøkkenbenken» har Korres i dag seks laboratorier og flere hundre ansatte. Selv er han ikke lenger den som lager formlene. Det har ifølge ham blitt «for komplisert». Men det er fortsatt han som peker ut retningen for selskapet, 25 år etter. Og det gjør han ved å følge hjertet, forteller han.

– Folk trodde nærmest du var gal hvis du ville satse på naturlige hudpleie da. Nå er det som den mest naturlige ting i verden.

URTER: Greske urter har vist seg å være verdt sin vekt i gull. FOTO: Korres.
URTER: Greske urter har vist seg å være verdt sin vekt i gull. FOTO: Korres. Vis mer

Han kalles hudpleiens Bill Gates. Det er ikke et kallenavn han har så mye til overs for selv, men han forteller til KK at han er stolt over hvor langt merket har kommet.

– Jeg har hele tiden fulgt hjertet mitt, samvittigheten min og mine egne verdier.

Det skulle vise seg å være verdt sin vekt i gull. I 2020 omsatte Korres for 97 millioner dollar globalt. Målet for 2021 var 120 millioner dollar med fullt fokus på Gen-Z, målgruppen som alle ønsker å nå.

Ved hjelp av sitt hero product, Greek Yogurt Foaming Cleanser (som da den kom skapte overskrifter som verdens første hudpleielinje med ekte gresk yoghurt), skulle en ny generasjon introduseres for Korres' greske arv og naturlige produkter. Det skulle selvsagt skje på sosiale medier slik som Instagram, TikTok og YouTube.

GJØR DET SELV: Det var uhørt å bruke urter i hudpleie tidligere, forteller George Korres. FOTO: Korres.
GJØR DET SELV: Det var uhørt å bruke urter i hudpleie tidligere, forteller George Korres. FOTO: Korres. Vis mer

Mener naturlig er best

Her hjemme er Korres en av de mestselgende merkene på Vita, og i fjor vinter åpnet de sin første butikk på norsk jord, nærmere bestemt på Sandvika Storsenter i Bærum vest for Oslo. Det er også Korres sin første butikk i Europa.

Såkalt clean beauty er selve utgangspunktet for merket som er bygget på naturlige ingredienser og greske urter.

– Det finnes 1500 urter som er unike for Hellas. Det kan man ikke si om noe annet land i verden, forteller Korres stolt til KK.

Ifølge Korres kan en eneste av disse urtene ta opptil fem år å forstå fullt ut og for å kunne dras nytte av i skjønnhetsprodukter.

– Per nå har vi gjort det med rundt 20 av disse urtene. Ut av 1500 urter virker det kanskje som ingenting, men det er en start.

NORGESAKTUELL: Korres åpnet nylig sin første butikk i Norge. FOTO: Korres.
NORGESAKTUELL: Korres åpnet nylig sin første butikk i Norge. FOTO: Korres. Vis mer
IKKE EN TREND: Korres mener naturlig hudpleie er kommet for å bli. FOTO: Korres.
IKKE EN TREND: Korres mener naturlig hudpleie er kommet for å bli. FOTO: Korres. Vis mer

Korres mener det naturlige er best når det kommer til skjønnhetsprodukter. Det er ikke alle enige med ham i. For mange eksperter mener fortsatt at medisinsk hudpleie i mange tilfeller er å foretrekke.

– Først utover på 2000-tallet ble det naturlige en trend. Nå er de fleste opptatt av at ting skal være naturlig og bærekraftig.

Veien dit har vært lang, men Korres har aldri vært redd for at han ikke skulle lykkes.

– Det var jo ingen trend som jeg bare hoppet på. Jeg investerte med hjertet, og det gjør jeg fortsatt. Selv om vi har vokst har vi ikke gått på kompromiss med kvalitet. Det tror jeg er en suksessfaktor.

Han tegner og forklarer om skjønnhetsmerkets seks faser. En slags fra jord til bord-filosofi fra dyrking av urter til ekstraksjon, sammensetning, testing og forpakning. Den siste og nyeste fasen er resirkulering. Esker og poser blir resirkulert, glass brukt om igjen og plast resirkulert til butikkinteriør og små treats til kundene som for eksempel hårkammer.

FULL SIRKEL: Det greske hudpleiemerkets filosofi tegnet og forklart. FOTO: Korres. FOTO: Korres.
FULL SIRKEL: Det greske hudpleiemerkets filosofi tegnet og forklart. FOTO: Korres. FOTO: Korres. Vis mer

– Det handler om at vi har et ansvar. Vi må hele tiden gå dypere i det vi gjør for å kunne bli bedre. Samtidig skal vi spre kunnskap og også inspirere til endring.

– Sånn er det for meg personlig også, man blir liksom aldri helt fornøyd. Men på den annen side så kan man jo bare bli bedre!

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer