Bli ny:

Venninnen til Solfrid har aldri sett henne i kjole - helt til nå!

- Solfrid setter andre først og fortjener virkelig en dag med all oppmerksomhet rettet mot seg selv, sier venninnen Anette.

FOTO: Astrid Waller
FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert

Min venninne Solfrid mistet for to og et halvt år siden mannen sin brått og uventet da deres datter var bare fire uker gammel. Vi møttes i barselgruppen og har holdt sammen siden den gang.

Solfrid er et nydelig menneske som uten tvil hadde trengt en piff i hverdagen. Hun jobber til vanlig på arkivavdelingen på sykehuset, foreløpig i redusert stilling for å ivareta datteren sin og seg selv, siden hun har en kronisk sykdom og til tider sliter med ­fatigue.

Jeg synes hun er så vakker når hun kler seg opp og bruker farger. Jeg har aldri sett henne i kjole, det kan være at hun unngår dette ettersom hun opplever seg selv som stor. Hun har på seg litt sminke når vi går ut og spiser middag. Jeg synes hun er nydelig både med og uten makeup.

Jeg håper Solfrid får en stor opptur under «bli ny»-dagen og ikke minst pleie, både ­psykisk og fysisk. Det vil være en boost for selvtilliten hennes.

Hun er så varm, god, skjønn, tillitsfull, sårbar og elskverdig. Hun er like vakker inni som utenpå. Hun setter andre først og fortjener virkelig en dag med all oppmerksomhet rettet mot seg selv.

Før. FOTO: Astrid Waller
Før. FOTO: Astrid Waller Vis mer

Stiltips

- Solfrid skal ikke gjemme seg bort, men la personligheten vises i klesstilen, sier Cecilie Krogh, som er stylist.

  • Farger som går ton i ton, forlenger figuren. Blått kler Solfrid veldig godt og bringer fram varmen i håret hennes.
  • Den mønstrete kjolen passer også til litt kaldere dager. Da kan hun style den med en lekker skinnjakke, strømpebukse og støvletter.
  • Tilbehør som smykker og kule sko kan løfte et hverdagsantrekk og gi ekstra selvtillit.
  • Det kan ofte være utfordrende å finne de riktige jeansene. Har du først funnet en modell du elsker – invester gjerne i et ekstra par.
ETTER: Kjole (kr 1500, Jean Paul), klokke (kr 1100) og armbånd (kr 400, begge fra Nettgullsmeden) og sko (kr 350, Anna Field). Tips! Velg en kjole med kledelig snitt. V-halsen gir en delikat utringning, og kjoler som er innsvinget rett under bysten, gir en fin silhuett. FOTO: Astrid Waller
ETTER: Kjole (kr 1500, Jean Paul), klokke (kr 1100) og armbånd (kr 400, begge fra Nettgullsmeden) og sko (kr 350, Anna Field). Tips! Velg en kjole med kledelig snitt. V-halsen gir en delikat utringning, og kjoler som er innsvinget rett under bysten, gir en fin silhuett. FOTO: Astrid Waller Vis mer

Hårtips

- Solfrid fikk en leken frisyre som framhever gløden hennes, sier Cecilie, som er hårstylist og eier av Vest.

  • Jeg ville gjøre håret varmere og noe mørkere. Derfor ble det farget med en semi-permanent farge, som forsvinner gradvis. Det er en smart måte å unngå tydelig ettervekst. Å tilføre pigmenter gir håret en oppkvikker.
  • Frisyren ble kortere, samtidig som den rammer inn ansiktet hennes. Ved å unngå å klippe for mye opp vil håret virke fyldigere. Fortsatt er det langt nok til å settes opp i strikk.
  • For å skape volum og bevegelse brukte jeg et stylingjern til å lage krøller. Tuppene er rettere, så helheten blir ung og moderne.
Olaskjorte (kr 1000), skjorte (kr 1000), bukse (kr 1200) og sko (kr 900, alt fra Jean Paul) og kjede (kr 600), klokke (kr 1100) og armbånd (kr 400, alt fra Nettgullsmeden). Tips! Gå for en jeans som er høye i livet, har smale bein og god stretch. De framhever figuren og er behagelige å ha på seg. FOTO: Astrid Waller
Olaskjorte (kr 1000), skjorte (kr 1000), bukse (kr 1200) og sko (kr 900, alt fra Jean Paul) og kjede (kr 600), klokke (kr 1100) og armbånd (kr 400, alt fra Nettgullsmeden). Tips! Gå for en jeans som er høye i livet, har smale bein og god stretch. De framhever figuren og er behagelige å ha på seg. FOTO: Astrid Waller Vis mer

Makeuptips

- Solfrid har fått en naturlig og frisk sminke, sier Cecilie.

  • Sminken skal holde hele dagen og oppleves like fin når kvelden kommer. Ved å bruke en primer som første steg, vil produktene sitte både bedre og lenger.
  • For å definere øyebrynene, uten at de oppleves harde, er en brynsgelé et essensielt produkt. Gre brynene oppover med kosten, deretter bortover. Da fordeler du produktet godt og skaper en fin fasong.
  • Jeg la rouge på eplekinnene og valgte en kaldere rosatone. Det gir Solfrid et friskt utseende.
FOTO: Astrid Waller
FOTO: Astrid Waller Vis mer

Slik gjør du sminken

1. Paradoksalt nok kan det være langt mer effektivt å krølle håret med en rettetang enn med krølltang. Den varmer håret fra både under- og oversiden, dermed går det fortere enn krølltangen, der varmen kommer kun fra midten.

FOTO: Astrid Waller
FOTO: Astrid Waller Vis mer

2. For å få volumet til å holde er det et godt tips å tupere håret med en kam. Jeg anbefaler å tupere litt for mye, for så å gre det ned. Om du tuperer for lite, går du hele dagen og føler at du må «dytte opp» håret.

FOTO: Astrid Waller
FOTO: Astrid Waller Vis mer

3. Ikke vær redd for å bruke rikelig med hårspray. Da fikserer du frisyren, og krøllene varer fra morgen til kveld.

FOTO: Astrid Waller
FOTO: Astrid Waller Vis mer

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer