Farge:

Verdens mest populære farge er kåret

Hvilken tror du det er?

POPULÆR FARGE: Ser du de blå-grønne tonene i dette fargehavet? Den er nemlig kåret til verdens mest populære farge! Foto: Scanpix
POPULÆR FARGE: Ser du de blå-grønne tonene i dette fargehavet? Den er nemlig kåret til verdens mest populære farge! Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Farger er en stor del av hverdagen vår, og vi bruker gjerne farger til forskjellige høytider, anledninger og årstider. Til julen kler vi oss ofte i rødt, rundt påsketider blir det gjerne noe gult her og der, mens på vinteren består mye av garderoben av mørke klær - gjerne i sort og grått. Men hvilken farge er den mest populære?

Ifølge The Telegraph inviterte Hull 2017 UK City of Culture og GF Smith 30 000 mennesker fra 100 forskjellige land til å delta på en avstemning på Internett for å finne den mest populære fargen. Deltagerne fikk utdelt en palett med mange, mange farger og skulle deretter velge sin favoritt.

Fargen som flest valgte er en blå-grønn nyanse. Til danske Costume forteller psykolog og fargeekspert Karen Haller at fargen som vant gir sinnet ro - noe som kan være mye av grunnen til hvorfor nettopp den er mest populær.

LES OGSÅ: Denne superhotte høsttrenden kan du stjele fra bestefars klesskap

Denne fargen stakk av med seieren. Foto: Danske Costume
Denne fargen stakk av med seieren. Foto: Danske Costume Vis mer

Dette sier fargene du bruker om deg

Fargeekspert Dagny Thurmann-Moe har tidligere fortalt KK at det er blitt gjort en del forskning på farger, og at du faktisk blir oppfattet forskjellige utifra hvilke farger du kler deg i! Folk vil altså gjøre seg opp en mening om hva slags personlighet du har utifra hva du hvilke farger du har på deg. Men, så skal det sies at dette ikke alltid stemmer.

Ifølge Thurmann-Moe kan du oppfattes som både autoritær, utilnærmelig og distanser dersom du har på deg sort - og dette stemmer jo absolutt ikke for alle. Uansett er det gøy å se hva forskningen har funnet ut av. Sjekk ut listen under og se om du oppfatter mennesker på disse måtene dersom de har på seg de ulike fargene.

Rødt: Sterk og selvstendig
Gult: Positiv og sosial
Oransje: Optimist og glad
Grønt: Varmt, omsorgsfull og kompetent
Blått: Konservativ, kompetent og fagtung
Rosa: Feminin og jentete
Hvitt: Ren, steril og uskyldig
Grått: Ikke ambisiøs og utydelig
Sort: Autoritær, utilnærmelig og distansert

LES OGSÅ: Fargen som får deg til å se eldre ut

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer