LAGET AV LAKSESKINN: Lakseskinn er faktisk svært robust og tåler slitasje, ifølge designer Lisa Pindel. "Everyday Clutch bag" 1190,- NOK Foto: Produsenten
LAGET AV LAKSESKINN: Lakseskinn er faktisk svært robust og tåler slitasje, ifølge designer Lisa Pindel. "Everyday Clutch bag" 1190,- NOK Foto: Produsenten Vis mer

Tilbehør

Veskene er laget av lakseskinn

Denne serien med lekkert tilbehør er helt spesiell.

Publisert
Vi har faktisk hørt om vesker laget av åleskinn. Men laks?

LAKS! er en kolleksjon av accessoirer i økologisk lakseskinn designet av Lisa Pindel.

Hun har en mastergrad innen klesdesign fra Kunsthøgskolen i Oslo og har studert ved anerkjente institutter i Tyskland og Finland.

Skinnet er produsert i Tyskland der gammel skinntradisjon har blitt forenet med moderne teknologi for å produsere skinnprodukter av høy kvalitet.

Se flere bilder av produktene litt lenger ned i saken!

SATSER UTRADISJONELT: Lisa Pindel lager vesker og tilbehør i lakseskinn.
SATSER UTRADISJONELT: Lisa Pindel lager vesker og tilbehør i lakseskinn. Vis mer

Tåler mye

Lakseskinn er et biprodukt av matindustrien og kommer fra sertifiserte økologiske oppdrettsfasiliteter. LAKS! fremmer økologisk, bærekraftig utvikling. Skinnet er både tynt og lett, men samtidig er det svært robust og tåler slitasje, ifølge Pindel.

- Hvordan får man tak i produktene i Norge?
- Accessoirene kan enten bestilles i min lille nettbutikk (ekstern lenke), ved å sende en etterspørsel direkte til meg (laks.by.lisa@gmail.com) eller i noen utvalgte butikker. Blant annet fører butikken til Kunstindustrimuseet i Oslo i St. Olavs gate 1 et stort utvalg av kolleksjonen, svarer Pindel.

- Hvorfor begynte du å lage tilbehør i lakseskinn?
- Siden 2007 har jeg hovedsaklig jobbet med accessoirer i skinn. Selv om jeg er utdannet klesdesigner, valgte jeg å konsentrere meg om vesker og tilbehør istedenfor klær. Jeg har alltid vært interessert i «eksotisk» skinn, men er samtidig opptatt av å bruke materialer som er bærekraftige og helst ikke stammer fra dyr som er truet av utryddelse eller bare blir drept på grunn av skinnets/pelsens skyld.

Se LAKS!-produktene her:Vil gjerne bruke norsk laks

I 2010 fant Pindel tilfeldigvis et tysk firma som produserer lakseskinn der skinnene har sin opprinnelse i økologiske oppdrettsfasiliter i Irland. Fiskene lever faktisk et greit liv, ifølge Pindel, som også synes det ville vært veldig spennende med en norsk leverandør av lakseskinn.

- Hvordan har salget gått?
- Sett i forhold til at jeg er ganske nyetablert og ikke har fått promotert meg så godt enda, har salget gått greit. Jeg får en god del henvendelser fra norske kunder som bestiller noe uten å faktisk ha sett produktet i virkeligheten. Det er jo svært positivt.

- Kan man spesialbestille produkter?
- Det er teoretisk mulig. Ettersom jeg ikke produserer selv, må det eventuelt skje i forbindelse med en ny bestilling fra meg til fabrikken i Tyskland. Det vil si hvis noen ønsker seg en modell jeg uansett skulle bestille, lar det seg gjennomføre (om kunden ønsker en spesiell farge osv.). Litt tid må beregnes. Stort sett lager jeg kun prototypene selv, men siden jeg nå for tiden deler et lite verksted med min kollega og venn Morten Juel Brauer, som er utdannet salmaker, er det selvfølgelig mulig å bestille en spesiallaget modell som vil bli produsert av oss direkte.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer