Krøller

Vet du hvilken type krøller du har?

Ekspertene forklarer de ulike typene krøller, og deler sine 8 beste tips.

KRØLLER: Krøllete hår kommer i alle former og teksturer. Kan du nok om din type? Foto: NTB
KRØLLER: Krøllete hår kommer i alle former og teksturer. Kan du nok om din type? Foto: NTB Vis mer
Publisert

Krøller er vakkert! Det er den åpenbare grunnen til at mange med rett hår gjerne ønsker seg mer bevegelse i håret – men de som har hodet fullt av krøller, vet også at det krever sitt. Det kommer ikke akkurat gratis!

Men hvor mye kan du om krøllene dine? Har du fått med deg type- og tallkombinasjonene alle snakker om fra Curly Hair Type Chart? Vet du om du er en krølltype 2B eller 4C, for eksempel?

Systemet, som faktisk er opprettet av Andre Walker som var Oprah Winfreys personlige frisør, deler inn krøllete hår etter type og tekstur. Og ifølge frisørene, er det flere gode grunner til at du bør ha oversikt over hva som gjelder deg!

– Å bli godt kjent med håret sitt gir de beste resultatene både hjemme og hos frisøren. Dette med tanke på både produkter og produktbruk i ditt hår, sier Johanna Mbye fra Nikita Hair Lambertseter.

– Når det er sagt, er det også mer som spiller inn for å avgjøre behandling, som blant annet porøsitet, tykkelse på hårstrå og tetthet av hårstrå, sier Aicha Amalie Hissaoui, frisør i Nikita Hair og Creative Educator i Raise.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer