Vetements

Vetements' jeanssamarbeid med Levi's får massiv oppmerksomhet

Men hva sier moteekspertene? Hot or not?

JEANS-HYSTERI: De nye buksene fra samarbeidet til Vetements og Levi's har fått massiv oppmerksomhet - spesielt for hvor de har valgt å plassere glidelåsene sine. Foto: Skjermdump fra Instagram / @vetements_official
JEANS-HYSTERI: De nye buksene fra samarbeidet til Vetements og Levi's har fått massiv oppmerksomhet - spesielt for hvor de har valgt å plassere glidelåsene sine. Foto: Skjermdump fra Instagram / @vetements_official Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skal vi tro Vetements og Levi's, artisten Ryan Destiny og modell Kendall Jenner, så er de tradisjonelle jeansene helt «ut». Det er ikke mange ukene siden vi Jenner i det som bare kan beskrives som en shortsbukse (tro oss, den er ganske så spesiell - bare se her), og nå har altså den amerikanske sangerinnen Ryan Destiny (22) prøvd noe helt nytt.

Under årets Coachella-festival hadde hun nemlig valgt et par jeans hvor buksen kun hadde ett ben. Det stemmer, 50 prosent av buksen manglet, og det gjorde at flere av følgerne hennes måtte ty til kommentarfeltet. «Når du ikke klarer å bestemme deg om det er varmt eller kaldt ute», skriver en person, men det er ikke alle som er helt imot «trenden»: «Dette var kult. Det er annerledes og jeg liker det», skriver en annen følger.

Who's wit me? #Adventures

Et innlegg delt av RD (@ryandestiny)

Vetements sjokkerer igjen

Men oppe i alt dette slipper også det mye omtalte merket Vetements jeans i samarbeid med Levi's. Vetements er ikke fremmed for å overraske litt, og nå har de gitt de klassiske Levi's jeansene en helt ny vri. Glidelås foran på buksen? Nei, ikke nå lenger. De har nemlig plassert glidelåsen bak på rumpa og nedover beina og dette har naturligvis ført til et par bilder som har fått folk til å rase.

Vetements selv har nemlig lagt ut bilder på deres Instagramkonto og bildene har fått tusenvis av kommentarer. Noen har forelsket seg helt buksene, mens andre kaller de både stygge, upassende og til og med søppel. Ida Elise Eide Einarsdottir, moteekspert og redaktør i Vixen Magazine, forteller til KK.no at jeans er mer aktuelt enn noensinne denne sesongen.

- Det er ingen tvil om at denim og kanskje spesielt jeans aldri går av moten. Og nettopp derfor søker stadig flere det å re-tolke nettopp denim. De skal i det minste ha for forsøket, for kjedelig kan det ikke beskyldes å være. Selv om det som vanlig er mikset mottakelse; de som hyller Vetements' avant-garde tilnærming til anti-mote på den ene siden, og de som ikke skjønner greia på den andre, sier Einarsdottir.

#VETEMENTSxLEVIS @RICCARDIBOSTON

Et innlegg delt av VETEMENTS (@vetements_official)

- Jeg trodde virkelig det skulle mer til enn en skarve jeans

I tidligere sesonger har nemlig Vetements fått oppmerksomhet for mange av stuntene sine. For ett år siden forelsket nemlig fashionistaer seg i en t-skjorte fra Vetements - eller skal vi si DHL? Motehuset hadde nemlig laget en gul t-skjorte med budfirma-logoen på og prissatt den til over 2000 kronerVetements har også samarbeidet med Juicy Couture - hvem kan vel ikke glemme kosedressene deres? Og nå er det altså Levi's som står for tur.

Samarbeidet har så langt fått svært mye oppmerksomhet, noe som ikke overrasker moteeksperten.

- Det får sosiale medier til å koke over, og skaper ytterligere «hype» for det allerede «hypede» motemerket, som har måttet forsikre kritikerne om at de ikke MÅ ha glidelåsen helt åpen. Bevare meg vel, hvis ikke mote skal kunne både overraske, sjokkere og provosere - selv om jeg virkelig trodde det skulle mer til enn en skarve jeans.

- Ikke noe nytt

Moterådgiver og stylist Marte Dahlgren sier til KK.no at hun synes buksene er kule, men at dette ikke er noe nytt for henne.

- Buksene kommer sikkert til å bli superpopulære blant fashionistaer og blir med det automatisk trendy, men personlig er det ikke noe jeg har behov for å eie. Det er ikke akkurat nytt med glidelås bakpå jeans heller - bare se på Acnes Skin-jeans! Vetements har bokstavelig talt dratt den ekstra langt, sier Dahlgren.

- Hvor anvendelig er en slik bukse?

- Jeg har ikke prøvd buksene selv, så det er vanskelig å si, men utifra looken så ser den ikke veldig anvendelig ut. Jeg tror ikke det er så godt å sette seg ned i en slik bukse for glidelåsen går ned hele baken. Jeg mener at for å se bra ut må man føle seg komfortabel.

10 000 kroner er alt for mye å bruke på et par jeans - uansett merke eller trend 

Dersom dette er noe du kunne tenkt å prøve derimot, tipser stylisten om å bruke den sammen med et par kule loafers. Skulle det være sånn at du skal stå mye en kveld, er det digg å ha gode sko å stå i. En lekker silkebluse med et gøyalt print vil gjøre antrekket mer feminint, eller med en enkel t-skjorte, blazer og skyhøye pumps. 

Buksesamarbeidet til Vetements og Levi's vil mest sannsynlig få en prislapp som er dyrere enn hva flere av oss kan betale for et par jeans. Vetements har tidligere presentert jeans til 10 000 kroner, noe Dahlgren mener det ikke er verdt.

- 10 000 kroner er alt for mye å bruke på et par jeans - uansett merke eller trend. I dette tilfellet kan du finne en kul bukse i en bruktbutikk og sy inn en glidelås selv - eller fire av dem for den saks skyld.

LES OGSÅ: Det er ikke uten grunn at disse damene er med i Nina Jarebrinks nyeste kampanje

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer