Vaske håret:

- Vi anbefaler generelt å vaske håret én gang i uken

Dette visste vi ikke om hårvask!

VASKE HÅRET: Sjamponerer du én eller to ganger? Vi har spurt stjernefrisør Agnes Gulbrandsen om hva som er mest riktig! FOTO: NTB Scanpix
VASKE HÅRET: Sjamponerer du én eller to ganger? Vi har spurt stjernefrisør Agnes Gulbrandsen om hva som er mest riktig! FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er det egentlig mulig å vaske håret feil? Ja, sier Agnes Gulbrandsen, som er frisør og eier av frisørkjeden Gevir.

- Den vanligste feilen er at man velger feil produkter. Dette kan gjøre håret flatt, tungt og livløst.

Hun forklarer at vi først og fremst er litt for ivrige på volumproduktene- noe som kan koste oss dyrt. Årsaken til dette er at mange volumprodukter åpner skjellaget i håret.

-Velger du et volumprodukt som ikke er beregnet på farget hår, risikerer du å miste pigmentene du har betalt så mye for, sier hun og legger til at dette gjelder både hvis du har farget håret mørkt, rødt eller kaldt blondt.

Bruker du denne sjampoen?

Ifølge Gulbrandsen bruker mange også lilla-sjampo feil. Dette produktet skal i utgangspunktet få frem kalde toner, problemet er at denne også åpner skjellagene - akkurat som en rensesjampo.

- Resultatet er at lilla- sjampoen kan tørke ut håret. De færreste er klar over dette og mange bruker den på et allerede slitt og tørt hår, forklarer hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer