Tilbehør

- Vi både jublet og gråt

Indianerfjær, påsydde mus, glidelåser, drømmekjoler og sinnssyke show. Vi kårer det beste og verste fra moteuken.

CATWALK: Oslo Fashion Week pleier å by på mildt sagt forskjellig design. Hva får vi se denne gangen? Foto: Det Tredje Øyet
CATWALK: Oslo Fashion Week pleier å by på mildt sagt forskjellig design. Hva får vi se denne gangen? Foto: Det Tredje Øyet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Moteukens skumleste plagg

På catwalken til Fam Irvoll krydde det av dyr som ender, elgkuer, marihøner, haner og ulver. Men det var spesielt ett dyr, eller snarere en gjeng med dyr, som skilte seg ut. Den fargerike designeren viste nemlig en lang ullkardigan der hun hadde sydd på en haug med mus og rotter. Definitivt ikke noe for musofober.

Kolleksjonen forøvrig var sprudlende, søt og brukervennlig og en av kk.nos favoritter. Med unntak av ett og annet plagg for spesielt interesserte, da.

Moteukens indianerhyl

En av årets mest spennende debutanter under Oslo Fashion Week var designer Ruth Røssevoll med sin kolleksjon «Joy Collection». Stilen var en blanding av Pochahontas i allværsjakke og hippie-grunge, og til og med et islett av Jean Paul Gaultier i en marineinspirert-kjole med stripete ermer, matchende stayups, gjennomsiktig tyll, hjerter, et fuglehode rundt halsen og silkesydvest på hodet. Stylingen ellers indianer-inspirert med fjær i håret, frynser både på plagg og tilbehør og prikkete svart ansiktsmaling.

En visning og en kolleksjon som definitivt gjorde inntrykk, selv om man lurte på hvor trendy og brukervennlig klærne egentlig var.

Moteukens mest elleville show

Hula hula-piker, Bollywood-dans, 2500 fans, Jon Skolmen, grønlandshunder og dekkongen Tommy Sharif som sang og danset. Det var ingen tvil om hvem som ga aller mest gass under Oslo Fashion Week. Simen Staalnacke og Peder Børresen bak Moods of Norway hadde samlet store deler av kjendis-Norge da de viste kolleksjonen «Cocktail Travels» i den gamle konfektfabrikken på Rodeløkka. Her gikk det i partyantrekk, cocktailkjoler, rutete dresser, streetwearklær og merkets eget svar på grilldressen. Moods-gutta lanserte også en splitter ny kolleksjon dansesko.

Men alt i alt var nok showet mer imponerende enn klærne, som tidvis var preget av litt billige stoffer og uinspirert snitt.

Se video fra kvelden her:[obj:media:7505]Moteukens kjole

Da Kronprinsesse Mette-Marit, som er høy beskytter av Norsk Designråd, kastet glans over den offisielle åpningen av Norsk Moteinstitutt på DogA, hadde hun på seg en glidelåskjole fra klesmerket FIN, som vant HENNEs prestisjefylte designpris Nåløyet under den offisielle åpningen av Oslo Fashion Week i operaen.

Vi tør påstå at kjolen blir årets hit når den kommer i butikkene til våren.

Se bildene av Mette-Marit her:


Moteukens fargeklatt

Skal det være en sau bak øret? Fam Irvoll fortryllet stjernene, fashionistaene og kk.no med sin sprudlende og supersøte kolleksjon. Her gikk det i kasjmirkardiganer med påsydde mus, blå ballettkjoler med hvite skyer og hårbånd påsydd hvite ender og marihøner.

- Jeg har latt meg inspirere av «Rødhette og Ulven» og «Petter og Ulven » og skogen de befinner seg i, sa Fam Irvoll til kk.nos videoteam. Som gladelig lot seg følge ut til trær, mose og pepperkakehus i Fams eventyrverden.

Møt designeren her:
[obj:media:7497]Moteukens Jackie Onassis

Prektige perlekjeder i svart og hvitt, tekkelige topper i kremgult og rosa og enkle svarte kjoler. Den norske design-labelen Svin viste en hipp kolleksjon stilikon Jackie O. ville siklet etter. Her gikk det i klær man vil gå på jobb og på fest i. For ikke å snakke om langs avenyene i New York eller på konditorier i Paris.

Svin presenterte også en rekke måter man kan bruke vårens trendplagg nummer èn - skinntightsene - på uten å bli tacky. Noe som krever en viss presisjon.

Moteukens maksimalist

Kostymedesigner Rudy Wolff var en av årets mest markante debutanter med sin langt fra minimalistiske kolleksjon «Making History Sexy». Selv beskriver designeren klærne sine slik til kk.no: - Overdådig og unorsk, med inspirasjon fra historie, militaria og kongehus. «Making history» viser litt av bredden i mitt kreative univers. Jeg ønsker å debutere med et utropstegn, ikke som en parantes. Her har jeg også lekt litt med ulike kvinneroller - det jeg designer varierer fra det sukkersøte til det burleske.

Flotte klær, men passer de ikke bedre på en teaterscene eller i operaen, mon tro? Vi blir i hvert fall svært overrasket hvis damene i Bogstadveien trekker i royale puffermer og 1700-talsskapper til høsten.

Moteukens største trend

Det er ingen tvil om at det er glidelåsen som har tatt de norske designerne med storm i år. Både Nåløyet-vinneren FIN og Iselin Engan har den på sine kjoler og jakker. En fin detalj som både er røff og feminin på en gang. Vi spår at dette blir en av årets største slagere.

Se hele kåringlisten i bilder her:Moteukens kjendisfavorittdesigner

Programleder og stilikon Charlotte Thorstvedt var en av flere kjendiser som lot seg vilt begeistre av visningen til Tina H. - Jeg vil ha alt!, sa Thorstvedt til kk.no. Tina Haagensens kolleksjon var retro-romantisk, og bar et snev av nostalgi, med referanser til gamle kjoler og uniformer man kan finne i en kiste på loftet.

Her var det mange fine klær vi vil ha, blant annet en gammelrosa lang fløyelsfrakk og et par svarte paljettbukser. En helhetlig og vakker kolleksjon, alt i alt.

Moteukens hotteste nøkkelplagg

Daniel Sørensen, som gikk av med seieren i «Designerspirene» for to år siden, viste en gjennomført glamorøs og rocka kolleksjon inspirert av black metal og fotografen Pete Best. Spesielt en lang boblefrakk i Stella McCartney-stil, en svart kort 60-tallskjole og en skinnende gulltopp kommer til å bli sesongens slager-plagg.

En av kk.nos favorittkolleksjoner.

Moteukens metamorfose

Iselin Engan har byttet ut de florlette og romantiske tyllkjolene i pastellfarger med en røffere stil denne sesongen. Kolleksjonen er preget av assymetri og strammere og strengere snitt, og fargene går stort sett i svart, grått og hvitt. Men også lavendel og melkerosa.

Helt nye takter, med andre ord, som kler Engan meget bra.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer