Gratisarbeid i motebransjen

– Vi ble drillet i at vi mest sannsynlig måtte jobbe gratis

Hva er praksisen med gratisarbeid i motebransjen? KK spurte et knippe norske motemerker om temaet det stormer rundt nå.

DEBATT: Gratisarbeid i motebransjen her hjemme skaper debatt. FOTO: Ilag.
DEBATT: Gratisarbeid i motebransjen her hjemme skaper debatt. FOTO: Ilag. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Diskusjonen om ulønnede internships i motebransjen går nå for fullt etter at Holzweiler søkte ulønnet praktikant. Reaksjonene har haglet etter at det norske motemerket la ut annonsen med stillingen som ulønnet internship på sine Facebook-sider onsdag forrige uke.

Holzweiler har beklaget, og senere innrømmet at dette ikke var et engangstilfelle. De bekrefter 19 ulønnede internships totalt, og har nå lovet å rydde opp.

Men bråket har satt fokus på gratisarbeid og ulønnede internships i motebransjen. Det er nemlig ikke så uvanlig som man kanskje skulle tro, spesielt ikke internasjonalt. Men hva er egentlig vanlig praksis her hjemme?

Tom Wood: – Bra at det blir satt på dagsordenen

– Siden 2015 har vi hatt totalt syv interns som har vært hos oss alt fra halvannen måned til et halvt år, sier Morten Isachsen, daglig leder og eier i Tom Wood.

Han forteller at de to første fikk begrenset arbeidstiltakstøtte via NAV, og at alle internships i Tom Wood siden det har vært lønnet eller honorert i ulike størrelser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer