Camille Brinch:

Vi har forelsket oss helt i smykkene til Camille Brinch

Vi tok en kjapp prat med designeren om hennes reise!

CAMILLE BRINCH: Vi elsker designet til 23-åringen! Foto: Skjermdump fra Brinchs Instagram
CAMILLE BRINCH: Vi elsker designet til 23-åringen! Foto: Skjermdump fra Brinchs Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Takket være Instagram poppet den 23 år gamle smykkedesigneren Camille Brinch opp i feeden vår. Vi er alltid på utkikk etter nye smykker å pynte oss med, og akkurat nå har vi de enklere variantene i fokus.

Til tross for sin unge alder har Brinch laget flere varianter av kjeder, ringer, øredobber og armbånd. Så langt kommer smykkene hennes i forgylt gull og sølv - noe som passer oss (og antrekkene våre) helt utmerket.

- Jeg synes ikke det har vært vanskelig å finne min plass i denne bransjen. Jeg tror jeg distanserer meg fra de andre med mine rå og enkle, men samtidig spesielle, smykker, forteller Brinch til KK.

- Men er det ikke vanskelig å skape et design som ikke allerede finnes?

- Noen ganger! Jeg har opplevd mange ganger at jeg har tegnet et smykke som jeg gjerne vil lage og så kan jeg se et smykke fra en annen designer senere som ligner veldig. Men som oftest oppstår mine design på verkstedet mitt, hvor jeg bare prøver å bøye og smelte forskjellige ting for å skape kule former som kan bli til smykker.

LES OGSÅ: 6 smykkedesignere vi har fått øynene opp for

DESIGNEREN: Camille Brinch i showroomet sitt. Foto: Privat
DESIGNEREN: Camille Brinch i showroomet sitt. Foto: Privat Vis mer

Som barn dro Camille Brinch hjem til besteforeldrene sine hver dag etter skolen. Da satt hun på verkstedet til morfaren sin og sydde dukketøy og lagde pappmasjé.

- Morfaren min jobbet som kirurg, så selvfølgelig skulle jeg også det. Derfor leste jeg bioteknologi, matematikk og fysikk på videregående for å oppnå legedrømmen - akkurat som morfar.

Men Brinch fant ut at det ikke var noe for henne. Hun trengte noe mer kreativt. Det var da smykkedrømmen oppsto.

- Skulle jeg bli det måtte jeg gå i lære hos en gullsmed, og det er ikke så enkelt å få til! I Århus, hvor jeg bor, er det svært få gullsmeder som tar inn elever, og mange frarådet meg fra å gå denne veien da de mente bransjen var døende.

Likevel satset Brinch på smykkedrømmen og bestemte seg for å betale for å delta på et smykkekurs, hvor hun lærte å lodde og lage sølvsmykker. Etter kurset kjøpte hun nødvendig verktøy og materialer og satte i gang produksjonen i stua hjemme.

LES OGSÅ: Her er jentene som vil leie ut klærne dine til Gunhild Stordalen og Jenny Skavlan

Prisen på disse smykkene fra Camille Brinch varierer fra 600 kroner til 1300. Foto: Produsenten
Prisen på disse smykkene fra Camille Brinch varierer fra 600 kroner til 1300. Foto: Produsenten Vis mer

- Jeg opprettet en Instagramkonto hvor jeg la ut bilder av smykkene, og så lagde jeg min egen hjemmeside hvor folk kunne kjøpe smykkene.

Hun sa opp klesbutikkjobben for å satse 100 prosent på smykkene. Men det skulle gå ett år før hun begynte å tjene på bedriften.

- Jeg levde på det jeg hadde spart opp og sluttet å kjøpe nye klær og å gå ut og spise. Nå har jeg mitt eget kontor, verksted og showroom i Guldsmedgade i Århus - selv navnet på gaten passer min smykkedrøm!

Brinch fylte 23 år i april og har siden hun var 17 drømt om det som i dag er blitt en realitet. Selv om hun ikke trodde at dette kunne funke for henne.

- Jeg kunne aldri ha sett for meg at jeg skulle bli så selvstendig. Jeg er faktisk fornøyd med å bli vist hva jeg skal gjøre og deretter gjøre det. Jeg tar ikke beslutninger i vennegjengen eller i forholdet med kjæresten min. Så at jeg skulle styre en bedrift og bestemme hva folk skal gjøre var veldig uvant for meg, sier Brinch og fortsetter:

- Men jeg blir bedre og bedre. For hvem skulle ellers gjort det? Jeg er jo den eneste i min bedrift. Nå skal jeg få inn en fulltidsansatt, så det blir nytt for meg!

LES OGSÅ: Er det en ny jeanstrend vi er vitner til her?

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer