Gestuz feirer 10 år:

- Vi har jobbet som gale!

Grunnlegger Sanne Sehested ser tilbake på en reise som har vært både fantastisk og litt slitsom.

SANNE SEHESTED: Gestuz-grunnleggeren feirer at klesmerket hennes er ti år i år. Foto: Gestuz
SANNE SEHESTED: Gestuz-grunnleggeren feirer at klesmerket hennes er ti år i år. Foto: Gestuz Vis mer
Publisert

«Skal jeg bare snakke?», spør Gestuz-grunnlegger Sanne Sehested meg idet jeg skal til å stille det første spørsmålet som står på blokka mi.

Sanne, kledd i helsvart, skiller seg ut fra de fargerike stativene med klær vi er omringet av. Vi befinner oss i showroomet hennes i København og designeren kan knapt vente med å fortelle om klesmerket hun har bygget opp. En historie som tar oss tilbake til naturskjønne Silkeborg i Danmark på 70-tallet.

- Foreldrene mine var 19 og 20 år da de fikk meg. Det tror jeg oppveksten min bar stor preg av - spesielt i forhold til musikk.

LES OGSÅ: 7 damer med skikkelig kul stil!

FEIRER TI ÅR: Vi møtte Gestuz-grunnlegger Sanne Sehested i showroomet hennes i København. Foto: Malin Gaden
FEIRER TI ÅR: Vi møtte Gestuz-grunnlegger Sanne Sehested i showroomet hennes i København. Foto: Malin Gaden Vis mer

70-tallet og «rock'n'roll» har betydd mye for Sanne. Hjemme i Silkeborg spilte de musikk fra morgen til kveld og hadde stadig fester hjemme. Det er denne tiden Sanne lar seg inspirere av når hun skal designe klær. 70-tallet - og moren hennes.

- Hun er forbildet mitt. Jeg pleide å dra på oppdagelsesferd i klesskapet hennes og se på alle skoene og klærne hennes. Hun var alltid så chic og flott på en veldig naturlig måte.

Det var da Sanne skjønte at hun ville inn i motebransjen. Senere fikk hun seg en jobb i klesbutikk og dro dit etter hver skoledag . Som 21-åring fikk hun jobb som innkjøper i Bestseller. Der hadde hun mye ansvar i den kreative avdelingen, men var også en ledd mellom butikkene og designdelen av det hele.

Denne erfaringen ga Sanne grunnlaget hun trengte for å starte sitt eget merke. I 2008 ble Gestuz født.

Gestuz AW18
Gestuz AW18 Vis mer

- jeg hadde lyst til å lage en kolleksjon som kun var basert på min stil. 70-tallet er min favorittid og det er noe du ser i alle kolleksjonene mine. Men den første var spesielt sexy og veldig rock'n'roll.

Sanne forteller at de traff en tid hvor folk ønsket en slik look og på halvannet år klarte hun å skaffe Gestuz det hun kaller en «gigantisk omsetning».

- Det gikk veldig bra. Kanskje litt for bra.

To år senere blir merket kjøpt opp av et investeringsfond. Samtidig som finanskrisen herjer i Danmark.

- Det var virkelig krise. Jeg begynte å miste DNA-et til Gestuz fordi jeg ville gjøre alle fornøyde. Jeg gikk fra å være 100 prosent sikker på hvem jeg og merket er til at det ble mer og mer utydelig.

Designeren begynte å tenke på hva alle andre ønsket. Hva ville vi i Norge ha? Hva med de i Sverige? Tyskland?

- Det gjorde at vi slet i noen år. Er vi det ene eller det andre? Når man tenker slik kan man fort miste seg selv og kun tenke kortsiktig.

Startet på nytt

Nå feirer Gestuz ti år, men for Sanne blir det mer som et femårsjubileum.

- Det føles som om vi startet på nytt for fem år siden. Da vi skulle få nye eiere husker jeg at vi så på hverandre og tenkte: «er dette riktig? Orker vi dette?». Men vi bestemte oss for å kjempe videre og gi det en sjanse.

LES OGSÅ: Du kan takke denne dama for at maskaraen din ikke renner

Gestuz AW18
Gestuz AW18 Vis mer

Innen tre uker hadde Sannes team gått fra å være to ansatte til å få en ny designer, en ny tegner, en på salgsavdelingen og en innkjøper.

- Vi jobbet som gale! Kjørte på messer, lagde kolleksjoner, solgte kolleksjoner, fotograferte kampanjer og fortalte vår historie. Slik har de siste fem årene vært, men det har også ført til at vi firedoblet omsetningen vår.

På mange måter føler Sanne Sehested at hun har gått tilbake til røttene sine.

- Vi er der hvor vi startet for ti år siden.

Det eneste som har forandret seg er at Gestuz nå består av 18 mennesker i motsetning til to, og at merket har åpnet sin aller første butikk. Det har vært hennes store drøm i lang tid og nå er det endelig en realitet.

Our baby is open #gestuzstoreopening #teamworkforthewin @gestuz

Et innlegg delt av Sanne Sehested (@sannesehested)

NY BUTIKK: Gestuz har åpnet sin første butikk i København. Foto: Gestuz
NY BUTIKK: Gestuz har åpnet sin første butikk i København. Foto: Gestuz Vis mer

Teamet til Gestuz-designeren utvides stadig vekk, noe som har gjort at Sanne må gir mer og mer slipp på ting. Selv skulle hun gjerne ha rukket å pakke vareprøver mens hun satt opp rigg på messer. Nå har hun også ansatt en modell som skal prøve alle klærne som kommer inn. En jobb som selv har vært hennes.

- Alt du ser her har jeg prøvd på! Da ser jeg om det burde være to eller tre knapper, om det skal være rund hals eller v-hals, eller om strikken vi har valgt ut fungerer eller ikke. Det har hatt mye å si for Gestuz sin reise. Jeg har selv stått i disse klærne - jeg vet hvordan det skal sitte.

LES OGSÅ: Rosie Huntington-Whiteley deler sine beste skjønnhetstips med KK

TRAVEL DAME: Sanne Sehested skulle gjerne ha vært med på alt innen Gestuz-produksjonen. Foto: Gestuz
TRAVEL DAME: Sanne Sehested skulle gjerne ha vært med på alt innen Gestuz-produksjonen. Foto: Gestuz Vis mer

Nå går store deler av tiden til Sanne til reising. Om litt drar hun til London, Antwerp og Amsterdam. Uken før befant hun seg i New York. De rundt henne spør stadig hvor ofte hun reiser. Forrige uke var hun hjemme i en hel uke. Det har ikke skjedd før i 2018.

- Det er mye, men jeg kan faktisk ikke unnvære det. Jeg har gjort det i så mange år. Det er tøft å reise så mye, men det er en del av livet mitt.

- Jeg er hjemme hver helg - det er viktig for meg

Sanne bor fremdeles i Silkeborg, en kjøretur på nesten fire timer fra København. Her bor hun sammen med ektemannen og sine to sønner.

- Folk sier ofte: «det er helt vilt hvordan du holder på, Sanne», men jeg er heldig som har en god mann der hjemme. Men det er heller ikke sånn at jeg ikke ser barna mine. Jeg er hjemme hver helg - det er viktig for meg.

Foto: Gestuz
Foto: Gestuz Vis mer

Sanne har reist helt siden barna var små, så det har blitt en naturlig del av hverdagen deres.

- Det fungerer bra, men alle som har barn lurer jo på om det de gjør er godt nok. Men jeg ser på barna mine at de har det bra og det er så deilig. Det betyr alt for meg.

Man skulle tro det ga mer mening for Sanne å bosette seg nærmere København, men da får hun ikke det hun har mest bruk for når hun først har fri.

- Naturen. Jeg finner mye ro og balanse ved å være utendørs. Jeg må innrømme at jeg er på arbeid i hodet mitt hele tiden, men jeg elsker det.

LES OGSÅ: Moschino beskyldes for å ha stjålet ideen til norsk designer

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer