Mote:

- Vi har spolt gjennom trendene så fort at alt nærmest foregår samtidig

At trender med mer eller mindre jevne mellomrom kommer tilbake igjen, er ikke noe nytt.

FOTO: NTB
FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Moten er sirkulær i sitt vesen, og det som en gang har vært, skal bli igjen. Og igjen. Kanskje ikke så rart, da, at mange nikker gjenkjennende når gamle trender dukker opp igjen.

Neste år er KK 150 år. Det er mange år med trender, og også med motemessige gjentakelser. Så fort går det til tider at man kan oppleve enkelte trender i flere omganger bare på noen få tiår.

Som nå, hvor vi har spolt igjennom både 70-, 80-, 90- og 2000-tallet så fort at alt nærmest foregår samtidig.

Nylig fikk jeg en hyggelig telefon fra en mangeårig ­leser. Hun kunne fortelle at hun ble rent nostalgisk av å se at motesidene i KK igjen var fylt opp med slengbukser, platå­sko og «Bottega-grønt».

For nett­opp grønt var en av de store motefargene tidlig på 70-tallet, fortalte hun meg. Hun sendte meg til og med noen bilder av seg selv som ung. Ett med slengbukser og platåsko («med ­skikkelig platåsko opplevde jeg drømme­høyden på 170 centimeter!»), og ett der hun er ikledd en grønn kjole med hvite prikker som like så godt kunne vært tatt ut fra dagens ­catwalk.

KK-leser Kjærsti Tullemor på 70-tallet, iført platåsko, knallgrønn kjole og slengbukse. FOTO: Privat
KK-leser Kjærsti Tullemor på 70-tallet, iført platåsko, knallgrønn kjole og slengbukse. FOTO: Privat Vis mer

Ja, ­moten går i sirkler. Helst skulle man kanskje tatt vare på alt, for det kommer jo tilbake. Men det er Kjærsti ­Tullemor og jeg enige om: Det ­ville ikke blitt plass på loftet.

FOTO: Privat
FOTO: Privat Vis mer

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer