Lårhøye Strøvletter

- Vi trenger ikke å være så bekymret for at stilen blir for vulgær med lårhøye støvletter

Slik styler du de lårhøye støvlettene til både hverdags og fest!

LÅRHØYE STØVLETTER: Den høye støvlett-trenden er hottere enn noensinne!
LÅRHØYE STØVLETTER: Den høye støvlett-trenden er hottere enn noensinne! Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En hottere (og mer anvendelig) trend enn lårhøye støvletter skal vi lete lenge etter! Ikke bare er de superlekre og passer til både hverdags og fest. Skotrenden er nemlig også perfekt til kaldere dager, med sitt høye skaft som fungerer som et ekstra varmende lag over buksa eller strømpebuksen.  

Hva mer kan vi egentlig be om? Ikke vet vi, men til tross for at trendskoene både er varme, elegante og passende til de fleste anledninger er det et par forholdsregler man bør ta før man drar på seg favorittstøvletten. Lårhøye støvletter kan nemlig fort bli sett på som ganske «tacky» dersom man ikke styler dem riktig. Heldigvis har skotrenden sakte, men sikkert klart å gå av seg «harry-stempelet», og vi har tatt en prat med moteekspertene om hvordan man kan unngå å gå i «harry-fella».

(Se våre lårhøye-favoritter nederst i saken!)

- Trenden med de lårhøye støvlettene kan være superfint, det gjelder bare å unngå at det blir for utfordrende, forteller Silje Pedersen, moteekspert og blogger på motesilje.com, til KK.no

LES OGSÅ: Sjekk ut de superhotte lårhøye støvlettene under Victoria's Secret Fashion Show

- Vi trenger ikke å være så bekymret for at stilen blir for vulgær

De lårhøye støvlettene kommer i alle mulige farger, fasonger og materialer - og ikke mist hælhøyder. Vil du være på den sikre siden er det derfor en gode idé å gå for et par i klassisk sort skinn (glatt eller semsket), med en lavere hæl eller ingen hæl. 

- Både skinn og hæl har mye å si. Velge gjerne en litt lavere hæl på støvlettene for at det ikke skal bli altfor sexy, sier Pedersen.

Også KKs egen moteekspert, Stine Therese Strand, forteller at man må være obs på hvordan type skinn og hæl man velger når man går til innkjøp av et par lårhøye støvletter - for de minste detaljer kan gi et uønsket uttrykk.

- Jeg tror mange forbinder de lårhøye støvlettene med «Pretty woman», og at de derfor er redde for at stilen skal bli vulgær. Men jeg tenker at vi ikke trenger å være så bekymret for det, for det finnes så mange fine varianter nå som er langt i fra harry, sier Strand og legger til:

LES OGSÅ: De hotteste kåpene i butikk akkurat nå!

- Det første du bør tenke på når du velger sko, er høyden på hælen. Om du ønsker å bruke støvlettene mye og til hverdags, ville jeg styrt unna de høye stilettene. Når det kommer til valg av materialer er skinn et godt valg. Både glatt og semsket funker bra.

Vil du dra trenden enda et hakk lenger forteller Strand at lakk er et superhot alternativ nå!

- Er det noe spesielt vi bør unngå?

- Jeg ville styrt unna hvite støvletter, de er ikke spesielt holdbare og kan fort bli litt tacky dersom man ikke styler dem riktig. Det tryggeste er nok å begynne med et par klassiske varianter i sort skinn, så kan du heller avansere med et par i et sprekere materiale eller en litt mer iøynefallende farge etter hvert som du blir komfortabel med stilen.

Balanser antrekket

Men å finne den perfekte støvletten er ikke det eneste som teller, for kunsten ligger som med det meste i stylingen forteller moteekspertene - spesielt når det kommer til lårhøye støvletter hvor fallgruvene er mange!

- Vi trenger ikke å være så bekymret for at stilen blir for vulgær med lårhøye støvletter

- Ton gjerne ned stilen med strikk eller en blazer når du vil ha på deg lårhøyestøvletter. For eksempel kan det være veldig lekkert med en strikkekjole og høye boots, sier Pedersen og legger til:

- Jeg styler ofte lårhøye støvletter over skinny jeans med en tykk strikkegenser eller en herreskjorte. Da blir stilen elegant og sofistikert.

- Hva er det du unngår å style dem med?

- Med veldig korte skjørt eller shorts, da blir det for mye «Pretty Woman» over stilen, og det blir lett litt for harry eller utfordrende.

LES OGSÅ: Her er vinterens varmeste og fineste tilbehør

Også Strand understreker hvor viktig balansen i antrekket er, uansett hvilken anledning du skal bruke støvlettene til.

- Lårhøye støvletter er råfine over smale jeans! Overdelen kan gjerne ha litt mer volum, som for eksempel en oversized blazer eller strikkegenser for å skape balanse i antrekket, sier Strand og fortsetter:

- De høye støvlettene funker også bra til fest. Helt ettersittende kjole er ikke alltid så heldig, så gå heller for skjørt og kjoler med litt vidde.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer