Victoria Beckham

Victoria Beckham kritiseres igjen: «Modellene var på samme størrelse som en åtte år gammel jente»

KK.no-redaktør mener kritikken er en sunn reaksjon på noe vi ikke bør ønske velkommen i motebransjen.

Publisert
Sist oppdatert

Victoria Beckham (42) har i løpet av de siste ti årene gått fra å være en småharry fotballfrue og sangartist, til å bli en elegant designer og et moteikon

Men selv om den tidligere «Spice Girls»-stjernen har bygget seg opp et stort navn i moteindustrien, har hun også blitt kritisert for bruk av veldig tynne modeller når det kommer til sine egne moteshow. 

I fjor fikk 42-åringen massiv kritikk på Twitter, etter at hun hadde vist sin kolleksjon for vår/sommer 2016 under New York Fashion Week. De krasse tilbakemeldingene fikk hun på grunn av valget av svært tynne modeller.

Og nå skjer det igjen. Sarah Vine, journalist for Daily Mail, reagerer nemlig kraftig på Beckhams vår-kolleksjon for 2017, som hun viste under helgas New York Fashion Week. 

LES OGSÅ: Beckham-skandalene vi aldri glemmer 

- Det er viktig å framstå som gode forbilder 

For selv om plus size-modeller og kvinner med en mer «normal kropp» har blitt litt mer utbredt i kampanjer for kjente motehus og på cover av magasiner, er det fortsatt en debatt år etter år om bruken av veldig tynne og unge modeller i runwayshowene under de store moteukene. 

«Åh, Victoria, hvorfor har du brakt tilbake anoreksi! Syltynne modeller skulle være forvist fra catwalken», åpner Vine teksten med og fortsetter: 

«For å bli tatt på alvor i verdenen av high fashion, en verden av små A-kjendiser og syltynne moteredaktører som Anna Wintour, må du være av skinn og bein».

Det er likevel viktig å fremstå som gode forbilder, og det må motebransjen også ta inn over seg

Gjyri Helen Werp, ansvarlig redaktør i KK.no, mener også motebransjen bør være forsiktig med bruk av for tynne modeller. 

- Kritikken er en sunn reaksjon på noe vi ikke bør ønske velkommen i motebransjen; nemlig syltynne, anorektiske modeller som fremstår som usunne forbilder for unge jenter. I dag ser vi en internasjonal trend mot å sprenge disse snevre grensene - høstens «Top Model» er jo et godt eksempel på akkurat det. Når det er sagt, bør det være plass for alle type kroppsfasonger; så vel slanke som formfulle. Det er likevel viktig å fremstå som gode forbilder, og det må motebransjen også ta inn over seg, sier hun. 

LES OGSÅ: Top Model-programleder Janka Polliani sier «JA» til strekkmerker

REDAKTØREN MENER: Gjyri Helen Werp, redaktør i KK.no, mener kritikken er en sunn reaksjon på noe vi ikke bør ønske velkommen i motebransjen; nemlig syltynne, anorektiske modeller som fremstår som usunne forbilder for unge jenter. Foto: Janne Rugland
REDAKTØREN MENER: Gjyri Helen Werp, redaktør i KK.no, mener kritikken er en sunn reaksjon på noe vi ikke bør ønske velkommen i motebransjen; nemlig syltynne, anorektiske modeller som fremstår som usunne forbilder for unge jenter. Foto: Janne Rugland Vis mer

«Samme størrelse som en åtte år gammel jente»

For selv om vi de siste årene har sett en drastisk endring innen norsk- og internasjonal modellbransje - der vi (heldigvis) opplever å se formfulle modeller både på cover og på catwalken, er det bare et par tiår siden var motebildet preget av noe HELT annet.

Da var det nemlig supertynne modeller som regjerte motebildet, og man fnøs av modeller som hadde mer enn ett gram ekstra på kroppen

Og det er nettopp dette Vine trekker fram i sin kommentar for Daily Mail. Hun skriver at flere av modellene Beckham brukte under sin visning var for tynne og at hele uttrykket (med sminke og klærne) illustrerte en sykdom som anoreksi. Hun trekker også fram at de fleste kjolene var designet for å fremheve ribben, magen og armene som ifølge henne betyr at ingen over en størrelse 40 noensinne kunne brukt dem.

«Tenåringsjentene vi så på hennes catwalk, som Jessie Bloemendaal og Camille Hurel, hadde en midje på 24 inches (60 centimeter), på samme størrelse som en åtte år gammel jente», skriver hun.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer