Victoria's Secret

Victoria's Secret-modell Josephine Skriver (22) ble mobbet fordi hun er prøverørsbarn

Har lesbisk mor og homofil far.

JOSEPHINE SKRIVER FOR VICTORIA'S SECRET: Den danske modellen har vært en del av Victoria' Secret-englene siden 2013. Tidligere i år delte hun en video hvor hun forteller om barndommen og alle de stygge kommentarene hun har måtte tåle. Se video nederst i saken. Foto: SipaUSA
JOSEPHINE SKRIVER FOR VICTORIA'S SECRET: Den danske modellen har vært en del av Victoria' Secret-englene siden 2013. Tidligere i år delte hun en video hvor hun forteller om barndommen og alle de stygge kommentarene hun har måtte tåle. Se video nederst i saken. Foto: SipaUSA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Danske Josephine Skriver (22) gjorde Norden stolt da hun gikk ned den verdensberømte catwalken til Victoria's Secret. 

Selv om det anerkjente undertøysmerket bruker nærmere 50 modeller fra mange forskjellige land på sine storslåtte visninger, er det sjeldent vi ser noen Skandinaviske jenter blant «englene». 

GIGI HADID OG JOSEPHINE SKRIVER: Her er jentene backstage før det store Victoria's Secret-showet. Foto: Xposure
GIGI HADID OG JOSEPHINE SKRIVER: Her er jentene backstage før det store Victoria's Secret-showet. Foto: Xposure Vis mer

Modellene som tar del i visningen blir nemlig en av Victoria's Secrets engler, og i år hentet de inn to nye, men svært kjente ansikter - nemlig Gigi Hadid (20) og Kendall Jenner (20). Jentene er to av de hotteste modellene i verden om dagen, men 22 år gamle Josephine Skriver har faktisk vært en del av staben i hele tre år.

Skriver har gått på samme catwalk som supermodellene Heidi Klum (42), Naomi Campbell (45) og Tyra Banks (41), og har i tillegg bemerket seg internasjonalt som modell for Gucci, Max Mara, Michael Kors, DKNY og Bulgari.

Men det var først tidligere i år at flere virkelig fikk øynene opp for den vakre 22-åringen. Sammen med «my i-D» la nemlig Skriver ut en svært personlig Youtube-video hvor hun forteller om sin «uvanlige» oppvekst. 

Se video nederst i saken.

LES OGSÅ: - Folk er negative fordi de ikke forstår

Ble kalt motbydelig

VICTORIA'S SECRET ENGLER: Josephine Skriver deltar på den storslåtte visningen med blant annet Candice Swanepoel (i midten) - en av verdens hotteste supermodeller. Foto: Xposure
VICTORIA'S SECRET ENGLER: Josephine Skriver deltar på den storslåtte visningen med blant annet Candice Swanepoel (i midten) - en av verdens hotteste supermodeller. Foto: Xposure Vis mer

Hver desember sitter tusenvis av mennesker klistret foran tv-skjermen for å se de vakre damene på catwalken under Victoria's Secret Fashion Show. Men, undertøysmerket har også flere ganger blitt omtalt i mediene for å bruke for tynne modeller, og flere som ser på showet tyr til sosiale medier for å dele sin mening om jentene som er med.

Josephine Skriver har fått kjenne på makten mennesker har på nett, men på en helt annen måte. Flere ganger har 22-åringen fått kommentarer som «motbydelig», «ekkelt», «jeg syns synd på deg» og «jeg kan ikke tro det», men for helt andre årsaker enn du kanskje tror. 

Skriver vokste nemlig opp med en lesbisk mor som alltid hadde hatt en drøm om å bli mamma. I 1992 la hun ut en annonse i et nyhetsbrev til LGBT (lesbian, gay, bisexual, transgender)-samfunnet: Jeg vil bringe et barn inn i verden, hvem vil være en del av det? 

Responsen tikket inn, men det var det første svaret som skulle vise seg å bli faren til Skriver. 9 måneder senere kom hun til verden. På grunn av hun er et prøverørsbarn har Skriver fått kommentarer som har såret henne.

- Oppdragelsen min var annerledes enn alle andres. Når folk ser på meg og vet at jeg er et prøverørsbarn, håper jeg de ser en person, et menneske, akkurat som alle andre. Men flere ganger har jeg fått høre at jeg ikke har blitt laget på den naturlige måten, at jeg ikke en gang burde ha vært her. 

LES OGSÅ: Så lenge kan du vente med å få barn

VICTORIA'S SECRET: Josephine Skriver poserer på den rosa løperen på festen til Victoria's Secret. Foto: SipaUSA
VICTORIA'S SECRET: Josephine Skriver poserer på den rosa løperen på festen til Victoria's Secret. Foto: SipaUSA Vis mer

Takker foreldrene sine

Når Skriver ser tilbake på barndommen sin, sier hun at hun aldri tenkte over at oppveksten hennes var annerledes fra alle andres. I «my i-D»-videoen takker hun foreldrene sine for at de har vært så åpne hele barndommen hennes.

JOSEPHINE SKRIVER: 22-åringen vokste opp i Danmark med lesbisk mor og homofil far. Hun har opplevd både fordommer og negative kommentarer på sosiale medier. Nå svarer hun med en svært personlig video. Foto: Splash News
JOSEPHINE SKRIVER: 22-åringen vokste opp i Danmark med lesbisk mor og homofil far. Hun har opplevd både fordommer og negative kommentarer på sosiale medier. Nå svarer hun med en svært personlig video. Foto: Splash News Vis mer

- Det var ingen som skulle gjemme seg i skam. Dette er hvem vi er, og det var dette jeg mente og trodde selv helt til jeg begynte på skolen. Da fortalte de andre barna meg at det var rart. 

Skriver har alltid vært stolt av familien sin og sier kommentarene fra medelevene kunne være sårende, men det var ikke denne tiden som var verst for henne. 

- Det var ikke før jeg begynte å reise som modell at jeg forsto hvor lite aksept folk har. Kommentarene jeg fikk kommer fra et sted jeg bare ikke kan forstå. 

Skriver sier det var verst på sosiale medier. Her kunne hvem som helst skrive hva de ville, men Skriver følte hun ikke fikk svart på alt de skrev. Selv om det kan komme mye negativt fra sosiale medier, sier Skriver at hun også kunne bruke plattformen på denne måten- nemlig lage en video og dele sin historie. 

- Jeg er så velsignet som har en familie som har lært meg å være åpen og gitt meg så mye kjærlighet. 

- Jeg er ikke et eksperiment. Jeg er et ekte menneske akkurat som deg. Jeg er like ekte.

LES OGSÅ: Vil ha formfulle kvinner i Victoria's Secret

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer