Strikking:

- Viktig å vise fram at man både kan være mamma og jobbe samtidig

Designer Lærke Bagger samlet strikkeinteresserte på tvers av alder og evner da hun lanserte sin «Alone Together Sweater» under pandemien. – Jeg er blitt en mye bedre designer av å bli mor.

STRIKKING: Lærke er mor til to små, forfatter og selvstendig strikke­designer resten av tiden. FOTO: Nellie Møberg
STRIKKING: Lærke er mor til to små, forfatter og selvstendig strikke­designer resten av tiden. FOTO: Nellie Møberg Vis mer
Publisert

Mor til to små, sjefdesigner for et stort dansk garn­merke, forfatter og selvstendig strikke­designer resten av tiden. Lærke Bagger (34) har nok å ta seg til, men like­vel starter hun sine anerkjente perlegensere med at hun trær omkring 25 000 perler på garnet. Og hun elsker det, for når det kommer til strikk­ing, er Lærke ekstremt tålmodig.

Hun var 23 år da hun møtte strikkedesigner, og en av Danmarks ledende tekstilkunstnere, Isabel Berglund, som tok henne under sine vinger som praktikant. Det åpnet Lærkes øyne for hvordan det kunne være mulig å leve av det hun allerede brukte all sin tid på: å strikke.

– På det tidspunktet hadde jeg droppet ut av et universitetsstudium, og Isabel ga meg selvtilliten til å søke meg inn på designskolen.

– Jeg synes sying går for sakte

Lærke Bagger startet på designskolen som 24-åring, som en av de eldste elevene noen gang.

– Da jeg startet, var studiet delt opp i «fashion» og «tekstil». Jeg visste hva jeg ville: Jeg ville lage håndstrikk, og det skulle være til bekledning. Ikke strikk i en interiørmessig kontekst, som romdelere, puter eller tepper. Jeg har vært interessert i mote siden jeg var liten, forteller hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer