Rød Løper

Vil du ha denne i veska?

Glem lodne, små chihuahua-hunder. Nå er det rotter som gjelder.

Publisert
Sist oppdatert


Gnagere fra musefamilien, utpregede skadedyr og vertsdyr for bakterier. Rotter er så mangt. Men selv om mange har angst for dem og ser på dem som loppebefengte pestbringere og skitne kloakkdyr, er det også de som elsker dem.

Det en gang så hatede dyret har nemlig blitt supertrendy. Ikke bare blant frikere i hullete islendere, men også hos Hollywood-stjernene, som pynter opp Dolce & Gabbana-veskene sine med dem.

Nicole, tv-stjernen og datteren til popstjernen Lionel Richie, er en av de som har glamourifisert rotta og gitt den rød løper-status. Ifjor ga hun sågar en lodden liten én i julepresang til hotellarving-venninnen Paris Hilton.

- Rotter er flotte kjæledyr. De er så søte, og når de småspiser på deg og kryper rundt på skulderen din, er det utrolig gøy, sa Richie til Saturday's New York Post den gang.

Nicoles mor er ikke like begeistret, derimot.

- Mor friker ut over rottene mine, og prøver alltid å få meg til å kvitte meg med dem fordi jeg er så besatt av dem, men jeg elsker dem, og det gjør Paris også.

«Simple Life»-stjernene er ikke de eneste. Kjendiser som Angelina Jolie, Pink og Clint Eastwood skal også være glade i rotter.

I Storbritannia har også salget av smågnagerne tatt helt av, ifølge dyrebutikk-kjeden Pets at Home. De fleste kundene er jenter i 20-årene, og favorittrotten er visstnok varianten dumbo. Den skal ha enorme ører og være av det søtere slaget.

Det er heller ingenting som tyder på at rotterevolusjonen vil stilne med det første. I tillegg til animasjonsfilmen «Ratatouille», som går så det griner på kino, er det også rottens år ifølge den kinesiske kalenderen til neste år.

En som har spådd trenden hele veien er imidlertid legenden Frank Zappa. I 1969 slapp han albumet «Hot Rats». Det skulle ta 38 år før resten av verden fulgte etter.

Det er masse søtt tilbehør å få kjøpt til rotten din, som dette rosa, prikkete båndet.
Det er masse søtt tilbehør å få kjøpt til rotten din, som dette rosa, prikkete båndet. Vis mer
Hvorfor ikke pynte opp designervesken med et par lodne og nusselige rotter.
Hvorfor ikke pynte opp designervesken med et par lodne og nusselige rotter. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer