Vipper:

Vil du ha lengre vipper uten at det koster deg en formue? Da bør du sjekke ut dette!

Ekspertene deler sine beste tips!

VIPPER: Selv om vippe extensions kanskje er kommet for å bli, er det mange andre triks du kan ta i bruk for å få lengre vipper.
VIPPER: Selv om vippe extensions kanskje er kommet for å bli, er det mange andre triks du kan ta i bruk for å få lengre vipper. Vis mer
Publisert

Mens motebildet er i stadig endring er skjønnhetsidealene ofte mindre flyktige. Lange, blafrende dådyrvipper må være blant de mest slitesterke trendene og hvem drømmer vel ikke om det? (Psst: Rihanna lanserer eget sminkemerke!)

Øyevippeserum er i dag blitt husmannskost for mange, men går det egentlig an å fuske seg til litt lengre vipper- helt uten dette serumet? Øyenbrynstylist Aria Dylan driver salongen Dylan Studio. Han mener det i utgangspunktet er vanskelig å få vippene til å vokse lengre uten vippeserum.

Tipset hans er derfor å finne ut hva som gjør vippene dine slitte og tynne. Det finnes nemlig mange potensielle tabber.

- Unngå verstingbehandlingene

Blant uvanene trekker han frem dårlig valg av øyevippebehandlinger.

- Både øyevippløft og vippeekstensjon kan gi vakre vipper, men da må de være korrekt utført med trygge produkter. Hvis ikke faller vippene lett av, forklarer han.

Han sier det er flere ugunstige behandlinger på markedet og anbefaler at man hvert fall tar en pause mellom slagene så vippene får puste.

VÆR NØYE MED SMINKEFJERNINGEN: Aria Dylan anbefaler oss å være ekstra nøye når vi fjerner sminken.
VÆR NØYE MED SMINKEFJERNINGEN: Aria Dylan anbefaler oss å være ekstra nøye når vi fjerner sminken. Vis mer

Fjerner du sminken feil? Dette er nemlig noe Dylan mener man bør være observant på: Vi vet alle hvor godt maskara kan sitte og det kan være fristende å ta i litt når man fjerner sminken.

- Hardhendt fjerning av makeup, spesielt vannfast maskara er en av hovedårsakene til at vippene blir tynne, sier han.

Videre forklarer han at om du gnir deg for hardt kan vippene falle av da roten er veldig delikat og de lett kan knekke. Rådet er derfor å investere i en god sminkefjerner og ikke minst, rett og slett være forsiktig.

Når det kommer til valg av maskara har han også noen tips: blant annet advarer han om at noen er petroleum baserte.

- Unngå disse for alt det er verdt, sier han og legger til at vannfaste maskaraer heller ikke er å anbefale.

Selvfølgelig må man også fjerne sminken når man sover. Ja, for å sove med sminke er noe av det verste du kan gjøre mot huden!

- Produktet tørker i løpet av natten og deretter kan vippene dine brekke, forklarer han og legger til at genetikk, når alt kommer til alt, spiller en sentral rolle for vippelengden.

Men det er enkle grep du også kan gjøre for at hud og hår holder seg sunt. Dylan påpeker derfor at det er viktig med et godt kosthold. En sunn livsstil med nok proteiner og vitaminer hjelpe deg med lengre, sunne vipper, sier han. (Psst: Får du kviser av maten du spiser?)

LES OGSÅ: Glem vippe-extensions - her er produktene som gir deg supervipper

- Plei vippene dine!

Makeupartist Eveline Karlsen, er enig med Dylan i at det beste er å ta godt vare på de vippene man har. Hun understreker at de også trenger pleie.

- Man vasker jo ikke håret bare med vann. Det burde man ikke med vippene heller. Ved å avslutte med en god vippebalsam gir du vippene det de trenger, etter de er renset, sier hun.

Karlsen gjør også oppmerksom på at det er viktig å være forsiktig rundt øyeområdet, da huden der er tynn og sensitiv. (Psst: Derfor bør du teste Castor-olje!)

TIPS: Makeupartist Eveline Karlsen gir oss sine beste tips!
TIPS: Makeupartist Eveline Karlsen gir oss sine beste tips! Vis mer

Visste du blant annet at de fleste maskaraer er tårefaste? Karlsen forklarer at de fleste maskaraer (også de som ikke er vannfaste) faktisk skal beskytte mot tårer, som med andre ord betyr det kanskje at de tåler mer enn du tror.

- Med mindre du skal ut å svømme eller har andre grunner til å bruke vannfast mascara, vil de vanlige mascaraene være enklere å få av og slite mindre på vippene dine, sier hun.

LES OGSÅ: Derfor bør du være litt ekstra forsiktig med sminke og andre ansiktsprodukter

Gjør du denne feilen?

I likhet med Dylan anbefaler hun også en god sminkefjerner og har en lur liten rutine å tipse om:

- Ta litt produkt på to bomullspads og hold dem på øyene i ca fem sekunder. Ikke gni! Da får produktet tid til å virke, og mascaraen glir lettere av, tipser Karlsen. Få også med deg 40 kroners-trikset Olivia Palermo bruker for å fjerne sminken!

Hun understreker også at det er viktig å bytte ut maskaraen, helst hver tredje måned. Årsaken er at produktet tørker ut og vil gjøre det samme med vippene dine forklarer hun. Her er det også viktig å ikke pumpe mascaraen opp og ned. Da trykker du luft ned i tuben og holdbarheten blir kortere.

Karlsen røper også at en ved påføringen av maskara kan jukse seg til løsvippeeffekten:

- Jobb i sikksakk bevegelse! Da vil du få med alle hårene og vippene ser mer fyldig og lange ut, sier hun.

Makeupartist og KKs skjønnhetsblogger Tone Skipa har også noen gode tips. Foruten å bruke vippeserum, kan det være lurt å rett og slett ta en pause fra maskarabruken.

- Hvis du klarer å la være å gå uten maskara et par uker føler jeg det gjør vippene godt, røper hun.

LES OGSÅ: Slik velger du riktig maskarakost til dine vipper

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer