Tise

Vil finne den neste Jenny Skavlan

Norsk gjenbruksapp med ny prisutdeling.

TISE: Den norske gjenbruksappen vil finne den nye Jenny Skavlan. FOTO: NTB.
TISE: Den norske gjenbruksappen vil finne den nye Jenny Skavlan. FOTO: NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det bør være mulig å ha det gøy med klær og mote på en måte som ikke går på bekostning av miljøet, sier Sigrun Stenseth.

Hun er markedssjef i gjenbruksappen Tise som nå lanserer sin egen prisutdeling for å hylle grønne initiativer innen klær og mote.

Bennett-kjolen: I en skjult lomme i denne kjolen fra 1888 fant Sara Rivers Cofield en lapp med en mystisk kode. Vis mer

- Gjenbruk, redesign, utleie, outfit repeating, kvalitet over kvantitet og innovasjon i produksjon- og designprosessen er løsninger som bidrar til en lysere fremtid for både planeten og klesbransjen. Derfor har vi laget det vi mener er den grønneste prisutdeling for oss som elsker klær og mote, Tise Awards.

Det forteller Stenseth eksklusivt til KK.

Går med underskudd

Den norske gjenbruksappen for kjøp og salg av brukt klær ble startet av gründerne Eirik Rime og Axel Franck Næss i 2014.

I 2016 fikk de gjenbruksdronning Jenny Skavlan med på laget som investor og kreativ leder, og plattformen vokste raskt.

I 2022 hentet Tise inn kapital fra nye og gamle investorer på 200 millioner kroner.

I fjor vår passerte plattformen 3 millioner registrerte brukere. Selskapet har økt omsetningen, men har likevel gått med kraftig underskudd de siste årene.

- Det er bevisst valg, sa Eirik Rime, administrerende direktør i Tise til DN.

- Vi er godt i rute på planen mot positive tall, sa han til næringslivsavisen i fjor.

Skavlan fortsette å være medeier i Tise, og er ifølge Stenseth en svært viktig støttespiller og samarbeidspartner.

I 2020 startet Skavlan, sammen med Ingrid Bergtun, Mari Norden og Ingrid Vik Lysne, Fæbrik med mål å inspirere til grønnere klesforbruk. Selskapene Fæbrikstad og Fæbtech er siden etablert under Fæbrik.

Jenny-effekten

Bærekraft er etter hvert blitt noe mer enn et fyndord i motebransjen som gang etter gang er blitt pekt ut som en miljøversting.

Også forbrukerne er i større grad mer informerte og søker aktivt kunnskap. Det er det flere grunner til, tror Stenseth.

- Flere har blitt klar over de negative sidene ved klesindustrien, men for mange har nok også gjenbruk, redesign, selvlagd og utleie blitt et førstevalg heller enn et alternativ. Mange har et ønske om å kle seg i unike plagg eller plagg fra en tid som har vært.

- Kan vi snakke om Jenny Skavlan-effekten?

- Det at flere sterke stemmer og kjente fjes, som Jenny Skavlan, går i front med et nytt, kreativt og inspirerende syn på klær og mote bidrar også helt klart til at flere får øynene opp for dette, fortsetter Stenseth.

- Skiller oss ut

Fredag gikk Vixen Awards 2023 av stabelen i hovedstaden – en årlig kåring av Norges beste influensere og sosiale medie-profiler i 17 ulike kategorier, blant annet mote, bærekraft, business og årets influenser.

Her stakk Jenny Skavlan av med prisen for årets influenser i kategorien bærekraft.

Også de norske utgavene av ELLE og Costume kårer vinnere i lignende kategorier under sine årlige prisutdelinger

Stenseth mener likevel at Tise Awards er i en særstilling.

PRISUTDELING: Marte Bruset Lunde og Sigrun Stenseth står bak den nye prisutdelingen. FOTO: Privat.
PRISUTDELING: Marte Bruset Lunde og Sigrun Stenseth står bak den nye prisutdelingen. FOTO: Privat. Vis mer

- Vi skiller oss fra andre prisutdelinger ved at vi vil ha et gjennomgående fokus på å hylle personer, bedrifter og prosjekter som bidrar til et mer gjennomtenkt forbruk. Det vil være en avgjørende faktor når vi skal kåre vinnere i alle kategorier. Nå er det så mange som gjør så mye positivt at vi ville skape en arena hvor vi kan hylle alle som bidrar til å dra bransjen i riktig retning.

Ikke bare influensere

Her det altså ikke bare influensere og sosiale medie-profiler som skal hedes. Prisutdelingen skal blant annet kåre årets merkevare, forteller Stenseth til KK.

- På nominasjonslisten håper vi å se moteprofiler, kulturpersonligheter som er kreative med sceneantrekkene sine, personer som aktivt løfter bærekraftsspørsmålet i sine kanaler, små og store initiativer og prosjekter og merkevarer som gjør en forskjell.

VANT: Jenny Skavlan hentet hjem prisen for årets influenser i kategorien bærekraft under Vixen Awards fredag. FOTO: NTB.
VANT: Jenny Skavlan hentet hjem prisen for årets influenser i kategorien bærekraft under Vixen Awards fredag. FOTO: NTB. Vis mer

Det er publikum som nominerer sine favoritter i åtte ulike kategorier før en fagjury skal kåre vinnerne av prisene.

Prisutdelingen vil foregå 25. april i Oslo.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet