– Jentesport drives av jenter, og vi vet hvilke spesielle behov jenter har (små skostørrelser, hvordan finne en god bh osv.). Dessuten har vi brukt mye av utstyret selv, og vet hvordan det fungerer på jenter, sier Kristine Urke, som driver den nye nettbutikken. Foto: Produsentene
– Jentesport drives av jenter, og vi vet hvilke spesielle behov jenter har (små skostørrelser, hvordan finne en god bh osv.). Dessuten har vi brukt mye av utstyret selv, og vet hvordan det fungerer på jenter, sier Kristine Urke, som driver den nye nettbutikken. Foto: Produsentene Vis mer

Treningsklær

Vil gi kvinner sportsklær som passer

Lei av anorekker og fjellbukser som ser ut som en sekk på deg?

Publisert
Sist oppdatert
Den helt ferske nettbutikken Jentesport.no vil tilby klær og utstyr spesielt tilpasset kvinner og åpner sin første butikk i Oslo i løpet av oktober.

Av og for kvinner

– Vi fører bl.a. klatreutstyr, breutstyr, sko, turbekledning av alle slag, soveposer, telt, turmat og ryggsekker. Sortimentet vårt vil stadig utvides, men vi vil holde oss til å være en nisjebedrift innen fjellsport og friluftsliv, sier Kristine Urke, daglig leder i Jentesport.

– I veldig mange av de eksisterende sportsbutikkene i Norge er det mest fokus på klær og utstyr for menn, og det er svært ofte menn i 40-50-årene som handler inn klær fra de ulike klesmerkenes jentekolleksjoner, mener hun.

Urke mener de mange jentene i Norge som driver med fjellsport og friluftsliv fortjener et tilbud som fokuserer utelukkende på deres behov.

– Jentesport drives av jenter, og vi vet hvilke spesielle behov jenter har (små skostørrelser, hvordan finne en god bh osv.). Dessuten har vi brukt mye av utstyret selv, og vet hvordan det fungerer på jenter, sier hun.

Hjelm med hestehaleplass

Butikken prøver i størst mulig grad å unngå unisex- og one-size-produkter, men heller fokusere på kvinners spesifikke behov i beklednings- og utstyrsjungelen.

– Vi har kun fokus på jenter, og vi vil derfor ta inn en del spesielle produkter som ofte er litt uvanlige. Liggeunderlag og soveposer for jenter, sko i små størrelser, ryggsekker tilpasset jenters anatomi, klatrehjelmer med plass til hestehale, for eksempel, forklarer Urke.

Hun snakker om spesialkompetanse fra jenter for jenter, om kurs og foredrag og om å motivere jenter til å dra på tur.

– Dette bør alle ha

KK.no ba Kristine Urke plukke ut ti produkter fra den helt ferske butikken. Ti produkter alle turglade kvinner (eller de med håp eller planer om å bli det) burde ha.

Hun plukket 11.

Se produktene her:
– Det er vel lite sannsynlig at så mange går ut og kjøper ALLE disse produktene, men hva mener du er tre produkter absolutt alle kvinner burde ha i sine skap og hvorfor?

– Dunjakken fra Rab – den er deilig, lett og varm, tar lite plass og er svært anvendelig i et kaldt land som Norge. Dessuten er fargen utrolig fin, den er klassisk på en annen måte enn en svart dunjakke, så den kan også fint brukes på byen, sier Urke.

Videre velger hun undertøyssettet fra Icebreaker.

– Dette kan brukes overalt, på tur eller til hverdags, sommer som vinter. Ullen er silkemyk og garantert kløfri, forteller hun.

Til slutt mener hun alle kvinner burde skaffe seg softshellbuksa fra Houdini.

– Den er lett, værmotstandig, puster godt, tørker fort og er allsidig – den kan brukes på tur og til hverdags, sier hun.

– Dessuten er den laget av resirkulert materiale og er også gjenvinnbar, noe vi synes er en stor fordel.

Positiv mottakelse

Kvinner elsker å shoppe på nett, og det har også Jentesport tatt hensyn til.

Nettbutikken har allerede åpnet, og den fysiske butikken åpner altså i Oslo i løpet av oktober. Enn så lenge har de ikke noen planer om å åpne flere butikker.

– Men finner vi de rette jentene med den rette innstillingen og bakgrunnen, kunne det være aktuelt å åpne flere butikker i Norge, røper Urke.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer