Treningsklær

Vil gi kvinner sportsklær som passer

Lei av anorekker og fjellbukser som ser ut som en sekk på deg?

– Jentesport drives av jenter, og vi vet hvilke spesielle behov jenter har (små skostørrelser, hvordan finne en god bh osv.). Dessuten har vi brukt mye av utstyret selv, og vet hvordan det fungerer på jenter, sier Kristine Urke, som driver den nye nettbutikken. Foto: Produsentene
– Jentesport drives av jenter, og vi vet hvilke spesielle behov jenter har (små skostørrelser, hvordan finne en god bh osv.). Dessuten har vi brukt mye av utstyret selv, og vet hvordan det fungerer på jenter, sier Kristine Urke, som driver den nye nettbutikken. Foto: Produsentene Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Den helt ferske nettbutikken Jentesport.no vil tilby klær og utstyr spesielt tilpasset kvinner og åpner sin første butikk i Oslo i løpet av oktober.

Av og for kvinner

– Vi fører bl.a. klatreutstyr, breutstyr, sko, turbekledning av alle slag, soveposer, telt, turmat og ryggsekker. Sortimentet vårt vil stadig utvides, men vi vil holde oss til å være en nisjebedrift innen fjellsport og friluftsliv, sier Kristine Urke, daglig leder i Jentesport.– I veldig mange av de eksisterende sportsbutikkene i Norge er det mest fokus på klær og utstyr for menn, og det er svært ofte menn i 40-50-årene som handler inn klær fra de ulike klesmerkenes jentekolleksjoner, mener hun.Urke mener de mange jentene i Norge som driver med fjellsport og friluftsliv fortjener et tilbud som fokuserer utelukkende på deres behov. – Jentesport drives av jenter, og vi vet hvilke spesielle behov jenter har (små skostørrelser, hvordan finne en god bh osv.). Dessuten har vi brukt mye av utstyret selv, og vet hvordan det fungerer på jenter, sier hun.

Hjelm med hestehaleplass

Butikken prøver i størst mulig grad å unngå unisex- og one-size-produkter, men heller fokusere på kvinners spesifikke behov i beklednings- og utstyrsjungelen. – Vi har kun fokus på jenter, og vi vil derfor ta inn en del spesielle produkter som ofte er litt uvanlige. Liggeunderlag og soveposer for jenter, sko i små størrelser, ryggsekker tilpasset jenters anatomi, klatrehjelmer med plass til hestehale, for eksempel, forklarer Urke. Hun snakker om spesialkompetanse fra jenter for jenter, om kurs og foredrag og om å motivere jenter til å dra på tur.

– Dette bør alle ha

KK.no ba Kristine Urke plukke ut ti produkter fra den helt ferske butikken. Ti produkter alle turglade kvinner (eller de med håp eller planer om å bli det) burde ha.Hun plukket 11. Se produktene her:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer