SESONGENS STILER: Klassiske og ladylike kjole, fuskepels, vintage-inspirerte vesker og smale jeans med høyt liv, er noen av trendene vi ser denne vinteren. Info om produsenter og forhandlere finner du i de ulike bildeseriene. Foto: Produsentene/Forhandlerne
SESONGENS STILER: Klassiske og ladylike kjole, fuskepels, vintage-inspirerte vesker og smale jeans med høyt liv, er noen av trendene vi ser denne vinteren. Info om produsenter og forhandlere finner du i de ulike bildeseriene. Foto: Produsentene/Forhandlerne Vis mer

Vintermote

Vinterens aller heteste mote

Her er trendene som får deg ut av dvalen.

Sesongens trender er preget av flere parallelle stiler som alle står like sterkt.

Ladylike 50-tall og henholdsvis bohemsk og glamourøst 70-tall er blant de viktigste retningene som preger motebildet. Og heldigvis funker trendene selv om kuldegradene har kommet. Det gjelder bare å finne de varmeste variantene av alt fra støvletter til kåper.

LES OGSÅ: Klærne som takler sprengkulda

Yttertøy

Nå som sprengkulda har satt inn, er særlig den gode og varme saueskinnsjakken å foretrekke. Kombiner den med smale jeans og varme støvletter, eller med et av sesongens lange skjørt.

Også fuskepelsen er et sikkert kort når kvikksølvet kryper nedover. De korte variantene er kule til jeans, mens de lange hjelper deg å holde varmen på vei til og fra julebordet.

Se eksempler på vinterens fuskepelser her:


Sko

Sandalenes tid er definitivt forbi for denne gang. I vinter vil vi imidlertid være både varme og stilige! Det løser vi ved å velge trendy støvletter som får oss litt opp fra bakken. De kan ha kilehæler, plattå, eller rett og slett en god og tykk gummisåle. Husk også å sjekke at du får plass til en ullsokk når du prøver støvlettene.

Et annet alternativ er sesongens mange stilige boots. De kan du gjerne kombinere med tykke strømper som får synes over kanten på fottøyet.

Se eksempler på vinterens støvletter her:


Vesker

Sesongens vesker skal gjerne ha vintage-preg. Kanskje har de en form eller et materiale som minner oss om 50- eller 60-tallet, eller finish og overflate er rustikk og brukt, slik at de faktisk kan gå for å være ekte vintage. Mange av disse veskene passer perfekt til festsesongens kjoler. Gå for eksempel for en liten sort kjole som du kombinerer med en smal clutchveske, spisse sko og knallrøde lepper.

Veskestørrelsen har også begynt å krype de siste sesongene. Mest trendy blir du altså med de litt mindre veskene. Skal du bare kjøpe én veske, som skal funke til både hverdag og julebord, gå for en variant med plass til det viktigste, men som er såpass glamourøs at den står til festantrekket ditt. En stor clutch eller Chanel-inspirert skulderveske fungerer til flere anledninger.

Se eksempler på sesongens vesker her:


Bukser

Sesongens jeanstrend er en gave for forfrosne nordmenn. Ikke nok med at de er smale i bena, slik at de kan puttes nedi støvlettene; de er også høye i livet, slik at kalde mager får god beskyttelse mot ruskevær.

Vi ser også at gulrotbuksene kommer for fullt. Skal du kjøpe bare ett par bukser i vinter, bør du derfor satse på denne trenden, som kan bli stor også til våren. Slike jeans er vide oppe og smale nede, litt som en gulrot.

Se et utvalg av sesongens jeans her:


Kjoler

Kjoletrendene er sterkt preget av 50-tallet generelt og den Mad Men-inspirerte og ladylike stilen spesielt. Her skal man vise timeglassfigur, og midjene er smale (eller ser slik ut ved hjelp av et belte.) Skjørtene har gjerne god vidde og er A-linjet, eller blyantsmale og knelange. Mange varianter er stroppeløse, men brede stropper eller lange ermer er også vanlig. Kombiner med oppsatt og gjerne litt tupert hår, røde lepper og perlekjede.

Se klassiske og ladylike kjoler her:


Bli den beste utgaven av deg selv

Uansett hvilken trend du velger å kaste deg på, er det selvsagt viktig at du føler deg vel, og kler deg etter kroppsformen din.

Lurer du på hvordan du kan være den beste utgaven av deg selv på årets julebord, ta en titt på dette nettmøtet, hvor jeg har svart om hva slags festantrekk som passer ulike kropper og ulike behov.

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: