LEKKERT: – Ullundertøy er spesielt effektivt for å holde varmen, ettersom det transporterer fuktighet bort fra kroppen. Det betyr at luften mellom kroppen og plaggene forblir tørr, og denne luften isolerer bedre, sier Ole Andreas Devold, som er teknisk sjef i Devold. Foto: Produsentene
LEKKERT: – Ullundertøy er spesielt effektivt for å holde varmen, ettersom det transporterer fuktighet bort fra kroppen. Det betyr at luften mellom kroppen og plaggene forblir tørr, og denne luften isolerer bedre, sier Ole Andreas Devold, som er teknisk sjef i Devold. Foto: Produsentene Vis mer

Undertøy

Vinterens lekreste ullundertøy

En ulltrøye hjelper deg å holde varmen - og kan faktisk brukes under festkjolen.

Enkelte personer er rett og slett frossenpinner som aldri helt får varmen tilbake i kroppen - selv ikke når de ligger under pleddet i stuen.

Men når kvikkssølvet kryper godt under femten grader her i landet, er det slett ikke så rart at de fleste nordmenn fryser.

Heldigvis finnes det noen enkle triks som hjelper deg å holde varmen.

Det er nemlig ikke bare på fjellet det er viktig med ordentlig ullundertøy. Når kulda setter inn er det god grunn til å bruke det hver dag - og faktisk også på fest!

LES OGSÅ: Sjekk hva som er tilbake!

KAN BRUKES UNDER KJOLEN: Velger du den riktig modell kan du faktisk bruke en ulltopp under kjolen. Genialt til festlighetene i jule, når kulda er på sitt verste. Se priser på produktene i bildeserien lenger ned. Foto: Produsentene
KAN BRUKES UNDER KJOLEN: Velger du den riktig modell kan du faktisk bruke en ulltopp under kjolen. Genialt til festlighetene i jule, når kulda er på sitt verste. Se priser på produktene i bildeserien lenger ned. Foto: Produsentene Vis mer

Bruk ull under festkjolen

Vi har hørt det tusen ganger før, men den beste måten å holde varmen på er faktisk ved å bruke ull innerst - og det gjelder ikke bare på fjellet.

– I dag finnes det mye fint, tynt ullundertøy i den fineste merinoullen. Det er et varmt og komfortabelt plagg du kan ha under genseren til daglig, forteller Ole Andreas Devold, som er teknisk sjef i Devold.

Med en tynn trøye eller singlett kan du faktisk også bruke ull under festkjolen, og dermed holde varmen mye bedre på mange av festlighetene i desember.

(Artikkelen fortsetter under bildet)


– Ullundertøy er spesielt effektivt for å holde varmen, ettersom det transporterer fuktighet bort fra kroppen. Det betyr at luften mellom kroppen og plaggene forblir tørr, og denne luften isolerer bedre, sier han.

– Til hverdags kan det være fornuftig å velge en tynn, delikat trøye i merinoull.

SJEKK UT NOEN AV KJØPETIPSENE HER:


Hvit singlet i merinoull (kr 399, Woolland.no). Foto: Produsenten
Iris ullgenser i merinoull (kr 299, XXL). Foto: Produsenten
I mørkegrått (kr 299, Pierre Robert). Foto: Produsenten
I blå med knapper (kr 599, Woolland). Foto: Produsenten
I sort (kr 299, Pierre Robert). Foto: Produsenten
lår-/knestrøper i grått. Kan være gode å ha til og fra festen i tynne strømper (kr129, Pierre Robert). Foto: Produsenten
Ettersom du finner dem med både mønstre og farger, trenger dem heller ikke ødelegge antrekker (kr 129, Pierre Robert). Foto: Produsenten
Svart singlet (kr 229, Pierre Robert). Foto: Produsenten
Naturfarget (kr 229, Pierre Robert). Foto: Produsenten
I pudderrosa med lange ermer (kr 649, Wollland). Foto: Produsenten
Grå sinlget (kr 399, Woolland). Foto: Produsenten
Ullsinglet i sort (kr 199, Lindex). Foto: Produsenten
I hvit (kr 199, Linex). Foto: Produsenten
Sort singlet i 66 prosent merinoull (kr , Devold). Foto: Produsenten
I 100 prosent merinoull (kr 499, Devold). Foto: Produsenten

LES OGSÅ: Ikke vask ulltrøya etter hvert bruk

Bruk den alene til bukser og skjørt

Ifølge produktansvarlig for ullundertøy i Pierre Robert, Pernille M. Kvaslerud, er ull et spesielt godt valg på denne tiden av året, siden det er temperaturregulerende.

– Når man er ute det ene øyeblikket og inne det andre, er ullen perfekt. En tynn ulltopp under en annen topp vil gi en lun varme, sier hun.

– Til hverdags vil jeg anbefale tynne ullundertøys-topper som kan brukes under alle slags klær. Både kortermede og langermede passer perfekt under gensere og bluser. Min favoritt er Pierre Roberts langermede topp i merinoull og silke - den er så delikat og fin at jeg bruker den alene til skjørt eller jeans, forteller Kvaslerud.

LES OGSÅ: Her er detaljene du bør se etter

Tights og sokker

I tillegg til overdelene, finnes det også tights, leggings og «over knee»- strømper som er perfekte å bruke under buksene, eller til kjoler og skjørt.

Hvis du skal gå med tynne strømpebukser, kan det for eksempel være lurt å ha et par høye (over knee) strømper liggende i veska, som du kan trekke over de tynne strømpene.

Når du skal gå til innkjøp av ullundertøy, anbefaler Kvaslerud at du er spesielt nøye med å sjekke passformen på plaggene. Det viktigste for å holde varmen er at toppene er lange nok og at ulltightsene sitter høyt i livet.

LES OGSÅ: Ikke putt denne i tørketrommelen

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: