Boots

Vinterskoene vi har lyst på nå

Her er 10 praktiske par du vil elske å bruke.

VINTERSKO: Her er skoene som holder deg både varm og stilig i vinterkulda. Foto: Produsentene
VINTERSKO: Her er skoene som holder deg både varm og stilig i vinterkulda. Foto: Produsentene Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Det er alltid en utfordring å finne vintersko som både er praktiske og fine. Enten er sålen for glatt, de holder ikke på varmen, eller så ser de rett og slett ikke så lekre ut.

Vi har plukket ut 10 varme og fine varianter for deg som oppfyller alle kravene.

LES OGSÅ: Skoene som gir det lille ekstra

Årets vintersko

Den sporty trenden er stor i motebildet nå, og det passer perfekt med tanke på valg av vintersko. Den sporty trenden tillater grove gummisåler, materialer som er vannavstøtende og detaljer som spenner og snøringer.

90-tallets moonboots også er tilbake i motebildet. Ønsker du et par litt mer klassiske vintersko, kan du velge et par skinnboots med fôr.

Se kjøpetipsene her:


LES OGSÅ: Årets beste designsamarbeid

Slik tar du vare på skoene

Som KK.no tidligere har skrevet, er det spesielt én ting du bør fokusere på (i alle fall i disse slapsedager) – nemlig impregnering.

Impregnering bidrar både til å friske opp skoene, i tillegg til at skinnet holder seg mykt og fint.

– Noe av det beste du kan bruke er lærbalsam. Vi kaller det bare mirakelkremen, sier skomaker Stian Henrik Larsen, som er eier av Garderobeservice på Majorstuen i Oslo som driver med reperasjon av sko og vesker, i tillegg til rens og vask.

– Lærbalsam fungerer til alt av glatt skinn, enten det er på sko, vesker eller skinnjakker. I tillegg har den en nøytral farge, så du kan bruke den på på alle typer. En slik koster rundt 180 kroner, sier han.

Han kan fortelle at det heller ikke er noe problem å bruke lærbalsam på syntetiske materialer, så lenge du unngår semsket skinn.

LES OGSÅ: Slik får du trendskoen nesten gratis

Så ofte bør du impregnere

Ifølge skomakeren bør du helst påføre skoene dine impregnering én gang i uken.

– Det avhenger selvfølgelig av hvor mye du bruker skoene dine, men omtrent én gang i uken er passelig. Spesielt i dette været.

– Blant annet vil salt tære på skinnet. Når skoene i tillegg blir fuktige, vil det lage saltrender på kantene. Impregneringen vil beskytte mot dette, forteller Larsen.

LES OGSÅ: Sko for deg som hater høye hæler

Det beste å bruke

Men det finnes jo flere typer impregnering – hva er egentlig best?

– Jeg anbefaler at du hovedsaklig bruker lærbalsam. Bruk heller impregneringsspray til semsket skinn eller nubuck (det samme som vanlig lær, men det er børset opp), sier skomakeren.

Bruker du impregneringsspray, må du imidlertid gjøre det litt oftere. Larsen anbefaler at du impregnerer cirka to ganger i uken.

Han forteller at lærfett egner seg best hvis skoene er veldig slitte eller tørre. Egentlig er det best egnet til kraftige vinterstøvler og fjellsko. Lærfett vil nemlig ikke gjøre skoen like blank som balsam, men vil nesten gjøre skoen vanntett. For de beste resultatene bør du påføre med fingrene.

Skomakeren minner også om at du ikke bør bruke skoene dine hver dag, men la dem hvile noen dager.

ANBEFALER Å BRUKE LÆRBALSAM: Skomakeren mener at lærbalsam er det beste når du skal impregnere - og den vil blant annet forhindre saltrender.   Foto: Tone Ruud Engen
ANBEFALER Å BRUKE LÆRBALSAM: Skomakeren mener at lærbalsam er det beste når du skal impregnere - og den vil blant annet forhindre saltrender. Foto: Tone Ruud Engen Vis mer
ET VELDIG VANLIG PROBLEM PÅ VINTEREN: Med én gang skoene blir fuktige etter å ha blitt utsatt for salt, kommer saltrendene.  Foto: Cecilie Leganger
ET VELDIG VANLIG PROBLEM PÅ VINTEREN: Med én gang skoene blir fuktige etter å ha blitt utsatt for salt, kommer saltrendene. Foto: Cecilie Leganger Vis mer
PASSER BEST TIL GROVE BOOTS OG FJELLSTØVLER: Ifølge skomakeren bør du helst bare bruke lærfett til spesielle bruk.  Foto: Tone Ruud Engen
PASSER BEST TIL GROVE BOOTS OG FJELLSTØVLER: Ifølge skomakeren bør du helst bare bruke lærfett til spesielle bruk. Foto: Tone Ruud Engen Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer