Vippeextension

Vippeextensions kan være laget av ekte mink

- Å bruke minkhår til vippeextensions er ikke noe annerledes enn å bruke jakker og kåper av ekte pels, sier Dyrevernalliansen.

STYR UNNA MINKHÅR: Både Live Kleveland fra Dyrevernalliansen og Astri Raaket som jobber som makeup-artist fraråder folk å bruke vipper laget av minkhår.  Foto: Shutterstock / Alexandru Rosu
STYR UNNA MINKHÅR: Både Live Kleveland fra Dyrevernalliansen og Astri Raaket som jobber som makeup-artist fraråder folk å bruke vipper laget av minkhår. Foto: Shutterstock / Alexandru Rosu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ingen tvil om at det å få satt på lange, fyldige vippeextensions for lengst har tatt Norge med storm. Jeg har selv brukt det periodevis og føler meg rett og slett fresh hver gang jeg har det. (Psst: Er du nysgjerrig i vippe-extensions? Da er det greit å være klar over hvordan det funker)

De fleste vipper som settes på i salong i Norge i dag, er laget av enten silke eller polyester. Men, KK.no-redaksjonen har sett flere popup-annonser på nett, der det reklameres for vippeextensions av ekte dyrehår - nemlig mink. Og når vi snakker med flere salonger, så kan de bekrefte at det finnes vippeextensions laget av minkhår tilgjengelig, også her til lands. 

- Vi har tilgang til ekte minkhår, da dette er noe våre leverandører har tilgang til, men fraråder dette til alle våre kunder. I mine syv år i Pure Lash har vi ikke solgt en eneste boks med ekte minkhår. Vi tar sterk avstand fra alt som har med dyremishandling å gjøre, sier Astri Raaket, makeup-artist og kursansvarlig hos Beauty House og Pure Lash, til KK.no.

At det er mulig å få kjøpt vipper laget av ekte mink, får også Dyrevernalliansen til å reagere. 

- Å bruke minkhår til vippeextensions er ikke noe annerledes enn å bruke jakker og kåper av ekte pels. Man tenker kanskje at det bare er noen få hår og at det ikke betyr så mye, men sannheten er at dette er ett av flere produkter som bidrar til å holde pelsindustrien i live, forteller Live Kleveland kommunikasjonsleder hos Dyrevernalliansen til KK.no. 

LES OGSÅ: «Jeg følte meg rett og slett skikkelig fin, og fikk komplimenter i øst og vest»

VIPPER AV POLYESTER: Jeg bruker ofte vipper om sommeren og ble overrasket da jeg så at det ble reklamert for vipper laget av mink. Vippene jeg bruker er polyester og jeg elsker dem.  Foto: Privat
VIPPER AV POLYESTER: Jeg bruker ofte vipper om sommeren og ble overrasket da jeg så at det ble reklamert for vipper laget av mink. Vippene jeg bruker er polyester og jeg elsker dem. Foto: Privat Vis mer

- Mange har allergi for ekte mink

Men, selv om det er mulig å få tak i slike minkvipper, er det de færreste som ønsker å kjøpe dem, forteller Raaket hos Beauty House. 

- Vi opplever at kunder ikke vil ha vipper påsatt hvis det er ekte minkhår. Jeg kan personlig ikke forstå hvorfor noen skulle ønske å bruke hår fra ekte mink, når det er så mange argumenter som taler imot bruk av dette, sier hun.

Hun får også støtte av Pille Joosep, som er «vippemagikeren» bak dådyrblikket til mange kjendiser. I likhet med Raaket forteller hun til KK.no at hos dem får man kun syntetisk mink. 

IMOT MINK: - Jeg kan personlig ikke forstå hvorfor noen skulle ønske å bruke hår fra ekte mink, når det er så mange argumenter som taler imot bruk av dette, forteller Astri Raaket, makeup-artist og kursansvarlig hos Beauty House. Foto: Privat
IMOT MINK: - Jeg kan personlig ikke forstå hvorfor noen skulle ønske å bruke hår fra ekte mink, når det er så mange argumenter som taler imot bruk av dette, forteller Astri Raaket, makeup-artist og kursansvarlig hos Beauty House. Foto: Privat Vis mer

- I vårt studio bruker vi syntetisk mink og ikke ekte minkhår, nettopp på grunn av at kommer fra dyret. I tillegg er det flere som kan ha allergi for ekte mink. 

LES OGSÅ: Dette må du vite om vippe-extensions

- Ingen god begrunnelse for å holde dyr innesperret 

Live Kleveland i Dyrevernalliansen er glad for at minkvipper ikke er så utbredt, og oppfordrer til bruk av syntetiske viper i stedet. 

- Noen mener at minkhår er bedre å bruke enn syntetiske vipper, men samtidig er det mange som bruker syntetisk materiale og skaper flotte resultater. Akkurat som med dyreforsøk i kosmetikken, er spørsmålet om man er villig til å ta med etikk i sine valg av skjønnhetsprodukter, sier hun:

- Å ha vakre vipper er fint, men etter vår oppfatning ingen god begrunnelse for at ville dyr skal holdes innesperret i bur hele livet. Det finnes kjempefine alternativer, så den som vil ha vippeextensions trenger ikke å ofre så mye.

- Har blitt feilinformert

Det er ikke bare kjendiser som Astrid S, Julie Bergan og Tone Damli som har vist seg med lekre vipper de siste årene, det har nemlig blitt mer og mer vanlig for «kvinnen i gata». 

Raaket påpeker at selv om de fleste ikke vil ha vipper av minkhår, er det enkelte kunder ønsker mink-vipper. Dette tror hun kommer av at de har blitt feilinformert. 

- Det forekommer at kunder ønsker minkvipper, men jeg tror ikke dette kommer av at de faktisk vil ha minkhår, men at de har blitt feilinformert. De er ikke klar over det. Vipper av mink koster omtrent åtte ganger mer enn vanlig vipper og har en hundre prosent høyre allergifaktor enn vanlige syntetiske vipper. Av åpenbare årsaker er det noe jeg fraråder alle å bruke, forteller hun. 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer