Kjoler

Vis oss skulderen!

I sommer skal festkjolene være asymmetriske.

ASYMMETRI: To udødelige trender i ett: asymettri og hvite, florlette materialer. Hvit kjole med belte i livet, fra Coast, kr 6499. Se flere kjoler, med forhandlerinformasjon og priser, i bildekarusellen lenger ned i saken. Foto: Produsenten
ASYMMETRI: To udødelige trender i ett: asymettri og hvite, florlette materialer. Hvit kjole med belte i livet, fra Coast, kr 6499. Se flere kjoler, med forhandlerinformasjon og priser, i bildekarusellen lenger ned i saken. Foto: Produsenten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Vi har sett det lenge – ja, det er faktisk trenden som aldri dør.

Også i sommer blir asymmetri en av de hotteste kjoletrendene, og kleskjeden Coast er blant de som sørger for et bredt utvalg av nettopp denne typen kjole.

Klassisk selskapstøy

– Visjonen for vår-/sommer-kolleksjonen 2011 er livlig og feminin, med et hint av «grown-up edge», sier Trine Mykløy, brand manager i Oasis og Coast.

– Coast legger alltid vekt på klassiske, feminine snitt, men følger trendene i form av fargevalg, mønster og detaljer. Denne sesongen ser vi dette i asymmetriske kjoler, mønster, print og kjoler inspirert av 50- og 70-tallet, sier hun.

Kleskjeden har spesialisert seg på kjoler til spesielle anledninger, så enten du skal i bryllup, på galla, i konfirmasjon, selskap eller finne den perfekte kjolen til 17. mai, er utvalget stort.

Maxikjoler er et av sommerens heteste nøkkelplagg – både til fest og til hverdag. KK.no ser for seg festivalgjengere over det ganske land ikledd blomstrete maxikjoler, cowboystøvler og noen kule solbriller.

Hvite kjoler er også stort i sommer, og hvorfor skulle du ikke se ut som en gresk gudinne når du skal på den store sommerfesten eller hageselskapet?

Se noen av sommerkjolene fra Coast her:


Stjernenes favoritt

Den skrå moten tok alle med storm for noen år siden.

Etter at Kate Winslet ankom Oscar-utdelingen i 2007 iført en nydelige Valentino-kjole, tok det ikke lang tid før stilen ble den hotteste av det hotteste innen festkjoler.

Se kjendisenes asymmetriske kjoler på Trendtoppen.no.

Og trenden holder stand. Det er ikke bare stjernene som elsker de asymmetriske kjolene – også kvinnene i gata har falt for trenden som bare varer og varer.

Da H&M samabeidet med Lanvin i fjor høst, var KK.no-journalistene Tone og Kjersti de første i landet som fikk prøve kolleksjonen. Mange av kjolene var nettopp asymmetriske, og over det ganske land gikk fashionistaer mann av huse for å skaffe seg skrå finstas.

Slik bruker du den

Vær obs på tilbehøret – ikke la den asymmetriske overdelen konkurrere om oppmerksomheten med et digert statementsmykke. Ta heller mer av når det gjelder øredobber, armbånd, sko eller veske.

Synes du det blir litt «nakent»? Da kan løsningen være en modell hvor det bare partiet er dekket med chiffon.

Det finnes asymmetriske kjoler for enhver fasong. Her er noen grunnleggende råd:

Fyldige former? Se etter kjoler som framhever midjen. Styr unna de mest kroppsnære modellene – det kan fort bli tacky – og de mest løssittende modellene, som gjør at du ser større ut enn du er.

Guttefasong? Kjoler med draperinger og detaljer på brystpartiet i tillegg til markert midje skaper mer fasong.

Mage? Velg en kjole som henger løst rundt midjen og led fokuset over på andre deler av kroppen, som for eksempel et dekorert brystparti eller et skjørt som framhever beina.

Kort hals? Kjoler med mye dilldall og stoffdekor tett opp mot halsen kan ha en forkortende effekt. Velg heller en modell med enkel skulder og forholdsvis lav skjæring på overdelens midtparti.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer