Barbering

Visste du dette om barbering?

Kan ha en anti-aldrende effekt på huden din.

BONUS: Barbering gjør ikke bare leggene hårfrie og glatte. Det eksfolierer faktisk også huden, noe som har en anti-aldrende effekt.  Foto: Nobilior - Fotolia
BONUS: Barbering gjør ikke bare leggene hårfrie og glatte. Det eksfolierer faktisk også huden, noe som har en anti-aldrende effekt. Foto: Nobilior - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Jovisst er nybarberte legger ekstra myke og deilige, men det er ikke den eneste grunnen til å finne fram høvelen og starte våronna litt tidlig, selv om det fortsatt er vinter. 

Barbering kan faktisk gi en anti-aldrende effekt på huden. Så lenge du gjør det riktig.

LES OGSÅ: Gjør du disse barberingstabbene?

Eksfolierer huden

Du vet sikkert godt at eksfoliering eller peeling er noe av det viktigste du kan gjøre for huden din, og det er altså ikke bare i ansiktet du bør sørge for å gjøre dette et par ganger i uka

Kroppsskrubber er selvsagt en ypperlig måte å få vekk de døde hudcellene, mykgjøre huden og klargjøre den for fuktighetsgivende kremer, og mange sverger til sukkerskubber i dusjen. Om du er av dem som ikke orker eller gidder den slags, kan du likevel slappe helt av, for barbering har faktisk en lignende effekt.

Barbering eksfolierer huden ved å fjerne døde hudceller, og det fungerer litt som en såkalt dermapeeling, altså en behandling du kan få utført av spesialister i hudpleiesalonger. Ja, bare at det er billigere og enklere og kan utføres i din egen dusj, da. Av deg selv!

LES OGSÅ: Dette bør du vite om peeling

STOPP: Du bør aldri tørrbarbere leggene. Bruk alltid nok vann og barberskum eller olje, så slipper du nupper og får en tettere, bedre barbering. Foto: Irina Karlova - Fotolia
STOPP: Du bør aldri tørrbarbere leggene. Bruk alltid nok vann og barberskum eller olje, så slipper du nupper og får en tettere, bedre barbering. Foto: Irina Karlova - Fotolia Vis mer

LES OGSÅ: Slik unngår du nuppete bikinilinje

Bruk olje eller skum

MYKGJØR: Babyolje gir deg en tettere barbering, samtidig som det gir huden pleie og fuktighet. Genialt for vintertørre legger. Baby Oil fra Dermica, kr 89,90.
MYKGJØR: Babyolje gir deg en tettere barbering, samtidig som det gir huden pleie og fuktighet. Genialt for vintertørre legger. Baby Oil fra Dermica, kr 89,90. Vis mer

Som du vet, bør du aldri barbere leggene i bare vann. Du bør heller ikke erstatte barberskum med såpe. Gjør du det, kan du få tørr hud og barberingen blir ikke like bra.

For å få barberingen tettest mulig, det vil si at du skjærer av hårene så nær huden som overhode mulig, bør du bruke et barberskum eller lignende.

Et annet godt tips er å bruke babyolje, som gir den samme glattheten for høvelen og derfor gir deg en like bra barbering som barberskum.

Du slipper dessuten parfyme og tilsetninger som noen av oss er sensitive for. En annen bonus med babyolje, er jo at du også smører huden og gjør den deilig og myk i samme slengen. Perfekt nå som mange av oss sliter med vintertørre legger, med andre ord.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer