Øyemasker:

Visste du dette om øyemasker?

- Et tips er å se på ingredienslisten. Står vann høyt oppe, er det ikke bra nok, sier eksperten.

ØYEMASKER: Ifølge ekspertene våre kan noen øyemasker være helt gull! FOTO: NTB Scapix
ØYEMASKER: Ifølge ekspertene våre kan noen øyemasker være helt gull! FOTO: NTB Scapix Vis mer
Publisert

En maske som fikser trette øyne i løpet av noen få minutter? Ja, takk!

Har øyemaskene gått deg hus forbi, kan hudpleier og makeupartist ved Cocoon, Sissel Hill, fortelle at øyemasker i grunn har samme prinsipp som ansiktsmasker: De finnes ulike typer for ulik bruk. Blant disse trekker hun frem masker for reparasjon - for eksempel mot fine linjer, masker for drenasje, altså hovne øyne og mørke ringer, og generelle fuktighetsmasker.

Hill tipser også om at maskene er supre å bruke før du legger sminke.

- Dette vil gi en glatt overflate, som er perfekt til å legge concealer på, røper hudpleieren.

Hill kan også bekrefte at maskene faktisk kan fungere raskt. Hvor lenge resultatet holder mener hun dog vil variere fra person til person, og fra maske til maske. Hun påpeker likevel at man med «kvalitetsmaskene» kan forvente seg mer langvarige resultater. Dette gjelder både fuktighetsmasker, anti- fine-linjer, anti-hovenhet og anti- «mørke ringer under øynene»-maskene.

Akkurat hvor lenge det er snakk er det vanskelig å spesifisere, også når det kommer til de «gode» maskene. Årsaken til dette er at hudtype, hudtilstand og produkttype kan spille inn. Men hvordan vet man hvilke masker som gjør jobben? Ifølge hudpleieren kan en tommelfingerregel være å tenke at man får det man betaler for.

- Prisen kan ofte gi en pekepinn på produktets kvalitet. Betaler du 50 kroner for en øyemaske, får du kanskje litt fuktighet og et resultat som vil holde en liten stund. Så mye mer enn det ville jeg ikke forvente, sier hun.

Ikke bruk øyemasker daglig

Dersom man først finner drømmemasken, kan det være fristende å bruke den litt oftere enn kun ved spesielle anledninger. Men hva skjer hvis man bruker øyemasker hver dag? Hudpleieren ser ikke nødvendigvis katastrofale konsekvenser, men hun forteller at overforbruk absolutt kan legge en demper på effekten:

- Bruker du øyemaskene oftere enn anbefalt vil du sannsynligvis oppleve at den kan miste effekten, advarer hun.

LES OGSÅ: Fortsatt trøtt etter 8 timer?

INGEN LANGTIDSEFFEKT: Skipa forteller at hennes opplevelse er at maskene absolutt kan gi øyeblikkelig hjelp. Noe langtidsvirkning har hun derimot ikke registrert. FOTO: NTB Scanpix
INGEN LANGTIDSEFFEKT: Skipa forteller at hennes opplevelse er at maskene absolutt kan gi øyeblikkelig hjelp. Noe langtidsvirkning har hun derimot ikke registrert. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

- Vanligvis ingen langtidsvirkning

Skjønnhetsblogger hos KK.no og makeupartist Tone Skipa har også prøvd en del øyemasker. Deriblant oppstrammende masker, masker mot linjer og masker mot blå ringer og posete øyne.

Hvilke erfaringer har så eksperten gjort seg?

Skipa forteller at hennes opplevelse er at maskene absolutt kan gi øyeblikkelig hjelp. Noe langtidsvirkning har hun derimot ikke registrert.

Denne ingrediensen bør du sjekke!

Hva synes hun om effekten? Ifølge Skipa kan øyemaskene gi et ganske godt resultat.

- Gel Pads kan være veldig fine! De gir masse fukt, kjøler og virker beroligende, sier hun.

Videre forteller hun at mye av effekten til maskene ligger i fukttilførselen og nedkjølingen av huden.

- Et tips er å se på ingredienslisten! Står vann høyt oppe, er det ikke bra nok.

Skipa forteller videre at produktene må ha en tilstrekkelig høy dose virkestoff for at den skal ha effekt. Av de gode ingrediensene trekker hun frem C-vitamin som virker lysnende, peptider som virker oppstrammende og koffein som kan øke drenasjen.

EKSPERTEN: Tone Skipa. FOTO: Privat
EKSPERTEN: Tone Skipa. FOTO: Privat Vis mer

LES OGSÅ: Vær sparsom med denne kremen

Gjør du denne vanlige tabben?

Til tross for en likeverdig kjærlighet for pads, forteller Skipa at hun har gjort gode erfaringer med masker der gode ingredienser kombineres med en effektiv applikator.

- Jeg har blant annet testet en veldig god oppstrammende maske. Produktet kombinerte masse deilige ingredienser med en kjølende applikator. Det ga umiddelbar effekt! sier hun.

- Når er det passende å bruke masker?

- Når du føler deg litt sliten, du skal noe spesielt eller du ønsker deg et godt grunnlag for sminke. Du kan også erstatte øyekrem med masker i en periode, sier hun

Avslutningsvis har makepartisten en aldri så liten påminnelse: Husk å sjekke datoen på pakken. Spesielt på padsene som ligger enkeltvis.

- Er de gamle gir de nemlig null effekt, advarer hun.

LES OGSÅ: Ikke bruk for mye øyekrem

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer