Tørrsjampo

Visste du dette om tørrsjampo?

Dette er det, slik funker det, og dette bør du unngå!

TØRRSJAMPO: Skal du ut på noe og ikke rekker å dusje, er dette produktet supert å bruke. Men, det er noen ting du bør tenke på før du sprayer i vei! Foto: Rex Features
TØRRSJAMPO: Skal du ut på noe og ikke rekker å dusje, er dette produktet supert å bruke. Men, det er noen ting du bør tenke på før du sprayer i vei! Foto: Rex Features Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dagen jeg oppdaget tørrsjampo var dagen jeg fikk et enklere liv. Det hørtes kanskje vel dramatisk ut, men det er vel ikke bare jeg som prøver å unngå å vaske håret hver eneste dag for dermed å unngå slitasje og det som er? Samtidig er det ikke direkte fint å gå rundt med fett hår. Men noen ganger rekker man kanskje ikke å vaske håret før man skal ut på noe, og derfor er det så digg å bare kunne spraye litt av dette inn i håret og så er du «good to go».

Men hva er egentlig tørrsjampo? Og hvordan skal vi bruke det? Lise Holm-Glad, frisør og leder for Defines frisørteam, har tidligere fortalt at det er aerosolspray og pudderteknologi som benyttes for å gi den mattende effekten man ønsker på fett hår.

– Det at det nå er laget i sprayform og ikke som før (70-tallet) gjør at produktet er lettere, og finere og det blir ikke klumper i håret.

Tørrsjampo er topp å bruke om du skal sette opp håret!   Foto: Scanpix
Tørrsjampo er topp å bruke om du skal sette opp håret! Foto: Scanpix Vis mer

Før var det nemlig snakk om bokser med pudder som man drysset inn i håret. Det ble fort både klumpete og synlig. Dessuten var det vanskelig å få riktig mengde. 

LES OGSÅ: 5 feil alle gjør når det kommer til blush

Slik fungerer det

Tørrsjampo gjør håret mattere og tykkere. Den trekker fukt, fett og produktrester ut av håret, slik at det føles friskere, renere og lukter godt. Holm-Glad sier at produktet egentlig ikke gjør så mye mer enn å absorbere fett og fukt. Men det har en fabelaktig bonuseffekt:

– Tørrsjampo er også et fantastisk produkt å preppe håret med hvis du skal sette det opp. Noen tørrsjampoer er også tilsatt stylingpolymerer som gir mer hold og stivelse. Personlig synes jeg de som kun absorberer fett, fukt og frisker opp duften er bedre, for de gjør at håret føles renere, sier Holm-Glad.

Tørrsjampo er genialt når ...

  • … du ikke rekker å vaske håret og trenger en rask oppfriskning.
  • … du skal sette opp håret og trenger litt ekstra hold og motstand.
  • … du vil matte ned håret og gi det en mer rufsete look.
  • … du ønsker mer volum og hår som ser tykkere ut.
  • … du har pannelugg og opplever at håret her blir fortere fett enn resten.

 

Men unngå disse tabbene ...

Den første tabben MANGE av oss gjør er å holde flaska for tett inntil håret eller hodebunnen mens du sprayer. Dette har Jan Thomas, hårstylist og eier av Jan Thomas Studio i Oslo, sagt til KK.no. Du bør heller dele håret inn i seksjoner først og ikke bare spraye rett mot skillen. Hold sprayen minst 30 centimeter, men gjerne mer, unna håret når du sprayer.

- En vanlig tabbe mange begår når det gjelder tørrsjampo, er at de sprayer det rett i hårskillen, og altfor tett på røttene. Resultatet er at det legger seg et hvitt lag med pudder i hårfestet, og det ser jo ikke så veldig heldig ut, sa han.

Psst: Les hvilken (kvinnelig!) modell han helst skulle byttet utseende med for én dag!

Akkurat som du vil få synlige produktrester av å spraye for nærme hodebunnen og håret, vil du få hvite striper i håret om du bruker for mye tørrsjampo. Hvis håret ditt er veldig fett, bør du likevel starte med litt produkt og heller gjenta påføringen etter at den første er absorbert inn i håret.

Tørrsjampoens magi er ikke umiddelbar, og det er viktig at du gir produktet tid til å virke før du begynner å børste det ut eller rufse i håret. 

- Du må nemlig gi tørrsjampoen tid til å trekke til seg fettstoffene i håret, ellers vil det ikke ha noen særlig effekt, sier Jan Thomas.

Han sier at du bør gi produkter mer og mer tid jo mer hår du har og jo fetere det er. 

- La det gå hvert fall 30 sekunder, forklarer Jan Thomas.

LES OGSÅ: Eva Mendes deler sine beste skjønnhetstips

Hold sprayen minst 30 centimeter unna håret. Foto: Per Ervland
Hold sprayen minst 30 centimeter unna håret. Foto: Per Ervland Vis mer

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer