Holzweiler:

Viste kolleksjon i København - dro rett på slottsmiddag med William og Kate i Oslo

- En opplevelse for livet!

HOLZWEILER: Like etter at deres nyeste kolleksjon ble presentert, måtte Susanne Holzweiler (t.v.) komme seg tilbake til Oslo for å delta på gallamiddag med prins William og hertuginne Kate. Foto: Copenhagen Fashion Week
HOLZWEILER: Like etter at deres nyeste kolleksjon ble presentert, måtte Susanne Holzweiler (t.v.) komme seg tilbake til Oslo for å delta på gallamiddag med prins William og hertuginne Kate. Foto: Copenhagen Fashion Week Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For andre sesong på rad valgte norske Holzweiler å legge visningen sin til København i Danmark. Det er ingen tvil om at moteuken til danskene er den største her i Skandinavia. Og nå som Holzweiler er på en skikkelig god bølge, forstår man at de velger å legge visningen sin her.

Moteprofiler fra hele verden hadde møtt opp for anledningen, og det var spesielt mange nordmenn tilstede. Og man kan trygt si at det var deilig å være norsk i Danmark. Celine Aagaard, moteekspert og Envelope-grunnlegger, mener nivået er hevet fra forrige sesong og at kolleksjonen var langt mer brukervennlig.

- Denne kolleksjonen er den sterkeste vi har sett fra dem. Det er kult at de bruker skjerfene de er kjent for i andre plagg og lekt seg med det som er typisk Holzweiler. Det er også veldig fint at det er vår norske historie som vi ser på catwalken.

Til KK forteller Susanne Holzweiler, som startet merket sitt sammen med broren Andreas for 4 år siden, at det ligger mye arbeid bak denne visningen.

- Vi har jobbet enormt mye med denne visningen, og satt sammen et helt nytt team som står bak alt fra filmen vi viste, stylist, art director og castingen - og det har vært helt fantastisk. For første gang fikk vi vist Holzweiler som vi selv føler vi er.

LES OGSÅ: - Andreas spurte om vi skulle starte butikk, men siden vi ikke hadde nok penger til det, ble det agentur i stedet

FRA FASHION WEEK TIL GALLAMIDDAG: Susanne Holzweiler stakk rett til Norge etter moteuken i København for å hilse på prins Wiliam og hertuginne Kate. Foto: Scanpix
FRA FASHION WEEK TIL GALLAMIDDAG: Susanne Holzweiler stakk rett til Norge etter moteuken i København for å hilse på prins Wiliam og hertuginne Kate. Foto: Scanpix Vis mer

#SaveTheWinter

Som Holzweiler nevner, ble det vist en video idet gjestene ankom visningen. På de store skjermene kunne du se ulike vintermotiv, og det var selvfølgelig en betydning bak det hele.

- Vi har lenge tid jobbet og snakket om hvilke tiltak vi kan gjøre for å bli mer bærekraftig. Motebransjen er den nest verste bransjen for miljøet og vi tenker at om vi alle gjør litt, må det hjelpe i det store bildet!

Holzweiler forteller at de for ett år siden begynte å levere de trendy skjerfene deres i nedbrytbar emballasje i stedet for plastposer. Nå jobber de med å gjøre dette med hele kolleksjonen de presenterte i København, samt kvitte seg helt med bruk av plastikk. Derfor har de også valgt å kalle AW18-kolleksjonen sin #savethewinter.

- En av følgene av hvordan vi alle behandler kloden vår i dag, er at vi faktisk mister vinteren vår. Vi har derfor latt oss inspirere av vinteren, menneskene og dyrene som lever i et vinterlandskap, men som faktisk ikke overlever om verden forsetter som den gjør i dag, sier designeren og fortsetter:

- Vi er langt fra perfekte, men vi prøver å gjøre de tiltakene vi kan og tenker at alle monner drar. Om vi i tillegg kan bruke stemmen vår til å inspirere flere til å tenke over hvilke små tiltak de kan gjøre, fra bedrifter til mannen i gate, ville det være fantastisk.

HOLZWEILER AW18

Fra moteuke til gallamiddag

Men det ble ikke mye tid for Susanne å hvile etter noen hektisk dager i København. Dagen etter showet bar det nemlig tilbake til Oslo for å delta på gallamiddagen på Slottet. I disse dager er nemlig prins William og hertuginne Kate i Norge, og i den anledning ble det stelt i stand en stor middag på Slottet.

- Det var helt uvirkelig å være der! En opplevelse for livet! Jeg hilse på Kate og William da jeg kom. Jeg er utrolig takknemlig og beæret over å bli invitert, forteller Holzweiler som strålte i eget design.

LES OGSÅ: Hertuginne Kate er gravid i sjette måned, men lot ikke graviditeten hindre henne i lek og moro på den svenske glattisen!

PÅ SLOTTET: Susanne Holzweiler (t.h.) ikledd Holzweiler på gallamiddag. Foto: Scanpix
PÅ SLOTTET: Susanne Holzweiler (t.h.) ikledd Holzweiler på gallamiddag. Foto: Scanpix Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer