C-vitamin:

Vitaminet huden din vil elske!

Ti gode grunner til å inkludere C-vitamin i hudpleien din.

C-VITAMIN: Flere kjendiser bruker C-vitamin i hudpleien din. Her er 10 grunner til at du bør prøve det. FOTO: NTB scanpix
C-VITAMIN: Flere kjendiser bruker C-vitamin i hudpleien din. Her er 10 grunner til at du bør prøve det. FOTO: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vitamin C er et «må ha» for nesten alle hudtyper. Det er svært få ingredienser med så mye dokumentert effekt på at det får huden til å blomstre, sier Isabella Burkurie Krasniqi, klinikksjef på Elite Helse i Oslo.

– Det er imidlertid et par ulemper. Det ene er at vitamin C kan forårsake irritasjon i huden i høye konsentrasjoner, så har du sensitiv hud, bør konsentrasjonen ikke være mer enn fem prosent. I tillegg mister vitaminet sin effekt når det kommer i kontakt med oksygen, så et produkt med vitamin C må ha en lufttett pumpe.

Hun forklarer at det finnes mer stabile former for vitamin C, men de er litt mindre effektive. I tillegg til lufttette pumper og UV-tette glass benytter også produsentene seg av ulik teknologi som blant annet kapsler inn det viltre vitaminet slik at det frigjøres litt etter litt. De bruker også ulike typer former for vitamin C i samme krem for at vitaminet kan virke på huden over litt lengre tid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer