#MeToo:

Vogue dropper stjernefotografer etter #MeToo-anklager

Begge nekter for at hendelsene skal ha skjedd.

ME TOO: Fotografen bak dette Diana-bildet anklages for seksuell trakassering. FOTO: NTB Scanpix
ME TOO: Fotografen bak dette Diana-bildet anklages for seksuell trakassering. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I januar sto en rekke mannlige modeller fram i New York Times og anklaget de anerkjente fotografene Bruce Weber (71) og Mario Testino (63) for seksuell trakassering. Weber og Testino har i mange år gjort seg bemerket i moteindustrien og har jobbet for noen av verdens største merker og magasiner. Testino har blant annet tatt flere bilder av prinsesse Diana og forlovelsesbildene til prins William og hertuginne Kate.

Ifølge New York Times skal 15 modeller ha anklaget Bruce Weber for seksuelle krenkelser. De har fortalt at fotografen ofte hadde en seksuell tilnærming under fotograferinger, og at det også var unødvendige mengder med nakenhet.

Modellene skal ha gjenfortalt hendelser hvor Weber skal ha bedt dem om å ta av seg klærne og deretter ha lært dem ulike pusteøvelser. Modellene skal ha blitt spurt om å puste mens de tok på seg selv og fotografen.

- Jeg husker at han tok fingrene sine i munnen min og at han tok på mine private deler, forteller modellen Robyn Sinclair til New York Times.

LES OGSÅ: #MeToo: Å ikke ta nei for et nei - men som en utfordring

Nekter for at det har skjedd

Mario Testino har lenge blitt ansett som en levende legende i motebransjen. Han er Kate Moss' favorittfotograf og har gjort mange moteserier for magasiner som Vogue. Den britiske kongefamilien har også brukt Testino som fotograf ved flere anledninger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer