Sigrid:

Vogue: «Du må vite hvem Sigrid er»

Den norske sangstjernen fortsetter å bemerke seg i utlandet!

Foto: Skjermdump fra Vogue
Foto: Skjermdump fra Vogue Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er deilig å være norsk i de fleste land om dagen! Sangstjernen Sigrid (21) har til tross for sin unge alder gjort stor suksess som artist. Sanger som «Don't Kill My Vibe», «Plot Twist» og «Strangers» klatrer opp på mest spilte-lister verden over, men det er et par andre høydepunkt så langt fra karrieren til jenta fra Ålesund man også må trekke frem.

Sigrid ble nemlig kåret til BBC Music Sound of 2018, opptrådte på talkshowet til selveste Graham Norton (mens stjerner som Helen Mirren, Liam Neeson og Jamie Dornan satt i studio og så på), og nå har verdens største motemagasin fått øynene opp for sunnmøringen.

Da vi klikket oss inn på Vogue.com for å sjekke ut de siste motenyhetene, ble vi svært positivt overrasket da Sigrid strålte øverst på fronten. Vogue, med selveste Anna Wintour i redaktør-stolen, bemerket at «du må vite hvem Sigrid er».

I intervjuet snakker Raabe om hjemstedet sitt og musikken sin, og hun klarer også å trekke frem både Lars Vaular og Karpe Diem gjennom en telefonsamtale med Vogue-journalisten. Heia, Norge!

LES OGSÅ: Vogue kaller norske Aurora en «It girl to watch»

Det amerikanske motemagasinet Vogue mener alle bør vite hvem Sigrid er. Foto: Promo
Det amerikanske motemagasinet Vogue mener alle bør vite hvem Sigrid er. Foto: Promo Vis mer

En ekte popkomet

2017 var litt av et år for 21-åringen. I x spilte hun på Nobels fredspriskonsert. Noe «All Of Me»-sangeren John Legend (39) også gjorde. Hun har spilt utallige konserter som har fått strålende tilbakemeldinger. Men i april venter en av de mest kjente festivalene i verden på henne: Coachella.

Og la oss ikke glemme at KK kåret henne til «Årets stjerneskudd» til vår «Årets kvinner»-utgave i desember! Du kan lese intervjuet vi gjorde med henne her lengre ned i saken.

LES OGSÅ: Den 37 år gamle popstjernen fjernet sminken - og er nesten ikke til å kjenne igjen!

FOR EN DUO: Vi hadde ikke sagt nei, takk til musikk fra John Legend eller Sigrid. Foto: Scanpix
FOR EN DUO: Vi hadde ikke sagt nei, takk til musikk fra John Legend eller Sigrid. Foto: Scanpix Vis mer

En poplåt som hele verden faller pladask for, skrevet og framført av en i dag 21 år gammel jente fra Ålesund. Jenta er ­Sigrid Raabe. Låta heter «Don't Kill My Vibe». Friskheten har hun muligens fra ­sjø­luften og fjelltoppene fra hjembyen, men attituden skulle man tro det krevde ­årevis med erfaring og stein-på-stein-­bygging av artistisk selvtillit å få. Men, nei, Sigrid er en ekte popkomet, lik et himmelegeme som stupte inn i offentligheten med et smell, ­tilsynelatende fra det store intet.

I mars (2017) fikk hun en samlet musikkbransje til å miste munn og mæle da hun leverte en gnistrende Bylarm-opptreden i Oslo – musikkbransjens egen festival, der de som står på scenen, håper å bli lagt merke til av presse, ­management, plateselskap og radiokanaler.

Foto: Promo
Foto: Promo Vis mer

– Den konserten er fortsatt noe av det kuleste jeg har gjort. Året før avlyste jeg, fordi jeg ikke følte meg klar, men denne gangen gledet jeg meg og var skikkelig gira, sier Sigrid på telefon til KK, som ringer for å gratulere med ­prisen «Årets stjerneskudd».

Allerede på videregående hadde hun låter som ble listet på Urørt på P3, og platekontrakt var i boks som 17-åring. Mange ventet likevel på mer fra jenta med den naturlige utstrålingen og det ujålete imaget, og det får man jo si at hun har levert. Mer enn de fleste.

Til nå er låta «Don't kill my vibe» blitt kåret til årets hotteste låt av BBC, og har nærmere 25 millioner avspillinger på Spotify, tett etterfulgt av «Plot Twist», som beviser at ­Sigrid har mer enn bare én låt innabords. I mai var EP-en klar, og hun har opptrådt på en rekke prestisjescener i USA og Europa. Konsertkondisen er på topp, ettersom hun sammen med bandet er på farten stort sett hele tiden. Også nå.

Les resten av intervjuet med Sigrid her.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer