Kamala Harris' Vogue-cover

Vogue gjør endringer etter kritikk

Forsidene av visepresident Kamala Harris har høstet mange reaksjoner.

VOGUE-COVER: USAs visepresident Kamala Harris' Vogue-cover har skapt mange reaksjoner. Faksimile: Vogue
VOGUE-COVER: USAs visepresident Kamala Harris' Vogue-cover har skapt mange reaksjoner. Faksimile: Vogue Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På starten av 2021 ble det kjent at USAs første kvinnelige visepresident Kamala Harris skulle på forsiden av verdens mektigste motemagasin Vogue.

I den anledning gjorde de to forsider med den nye visepresidenten. Et litt nærmere hvor hun står med hendene foldet iført en lyseblå dress foran en bakgrunn i oransje og brune nyanser.

Vogue gjør endringer etter kritikk

På den andre forsiden har Harris på seg en svart dress med matchende Converse. Bak hende faller metervis med rosa stoff foran en mønstrete, grønn bakgrunn.

Vogue gjør endringer etter kritikk

Så snart utgavene ble offentliggjort, var det mange som hang seg opp i noen detaljer - spesielt ved den ene utgaven.

Det var nemlig mange som stusset over at verdens største motemagasin ville gå for et så avslappet uttrykk på den ene forsiden - altså den hvor visepresidenten har på seg sneakers.

Dette coveret er det som skal sendes i trykken og ut i butikkene, mens det i blå dress skulle brukes online. Robin Givhan, motekritiker i The Washington Post, skrev følgende etter at utgavene ble sluppet:

«(...) Ingenting ved dette coveret sier «wow». Og noen ganger er det alt mørkhudede kvinner vil ha. Et beundrende og feirende «wow» over alt de har oppnådd.»

Flere har også påpekt at lyssetting har gjort huden til Kamala Harris lysere enn den er. I tillegg skal Harris og hennes team ha ønsket at det i blå dress skulle være det som ble sendt i trykken.

SVARER PÅ KRITIKKEN: Vogue-redaktør Anna Wintour. Foto: NTB
SVARER PÅ KRITIKKEN: Vogue-redaktør Anna Wintour. Foto: NTB Vis mer

12. januar gikk Vogue-redaktør Anna Wintour ut og forsvarte utgaven. Ifølge The Guardian skal nemlig redaktøren ha sagt følgende til New York Times:

«Vi har åpenbart hørt og forstått reaksjonene rundt print-utgaven, og jeg vil bare gjenta at det overhodet ikke var vår intensjon, på noen som helst måte, å gjøre seieren til visepresidenten noe mindre viktig.»

19. januar delte Vogue et bilde med sine 30 millioner følgere på Instagram at de kommer til å gjøre endringer. Motemagasinet har nemlig valgt å trykke opp et begrenset opplag av Kamala Harris iført den blå dressen også.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer