Anna Wintour:

Vogue-redaktør Anna Wintour går hardt ut mot britiske designere

Mener de fremmer ideen om at dersom du skal være kul, må du være tynn.

ANNA WINTOUR: Vogue-redaktøren mener britiske designere fremdeles bruker modeller som er for tynne. FOTO: NTB Scanpix
ANNA WINTOUR: Vogue-redaktøren mener britiske designere fremdeles bruker modeller som er for tynne. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Moteindustrien har fremdeles en lang vei å gå når det kommer til valg av modeller. Det er spesielt under moteukene at dette problemet blusser opp da hundrevis av jenter skal bookes til ulike visninger, og det ofte er unge jenter som er litt for tynne som blir valgt ut.

I ny og ne ser vi at designere velger å sjokkere publikum ved å bruke modeller med hijab, med utviklingshemminger, eller de som er større. Men burde egentlig dette komme som et sjokk? De siste årene har såkalte plus size-modeller og kvinner med en mer «normal kropp» blitt litt mer utbredt i kampanjer for kjente motehus og på cover av magasiner. Men, selv om dette er en gledelig endring og et viktig skritt i riktig retning når det gjelder kroppsfokus og mote, er det fortsatt lite av disse sunne idealene å se på catwalken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer