Caroline De Maigret

Voksen it-girl tar verden med storm

Den franske modellen og musikkprodusenten Caroline de Maigret (39) har gitt ut bok om hvordan man lever som en ekte pariser.

- Jeg blir alltid overrasket over hvor dårlig samvittighet kvinner får fordi de ikke er perfekte, sier Caroline de Maigret Foto: Nico for LancỘme
- Jeg blir alltid overrasket over hvor dårlig samvittighet kvinner får fordi de ikke er perfekte, sier Caroline de Maigret Foto: Nico for LancỘme Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

HENNE.NO: Den parisiske kvinnen … selve symbolet på uanstrengt eleganse.

Caroline de Maigret (39) er for øyeblikket ypperste representant for kategorien. Sofistikert, intelligent og stilsikker, med en ukorrekt sigarett i den ene hånden, og lekker designveske i den andre.

Den franske modellen og musikkprodusenten, med 140.000 følgere på Instagram, opplevde sitt kommersielle gjennombrudd først da smilerynkene kom.

Den voksne IT-jenta er aktuell med boka «How To Be A Parisian Wherever You Are».  Foto: Nico for LancỘme
Den voksne IT-jenta er aktuell med boka «How To Be A Parisian Wherever You Are». Foto: Nico for LancỘme Vis mer

I disse dager er hun Chanel-muse og ansikt for Lancôme, samt debuterende forfatter med boken «How To Be A Parisian Wherever You Are». Med undertittelen «Love, Style, and Bad Habits». Altså tips, triks og skråblikk på livet for forfengelige damer som ikke har tid eller lyst til å se ut som en overstylet pyntedukke. 

Da må du imidlertid tåle premisset, nemlig at «franske kvinner er sånn og sånn» og slik blir du som dem. Likevel, boken – skrevet av fire bestevenninner, er så full av humor at vi gjerne tar imot råd om hva vi skal bake for å skape inntrykk av at vi har en elsker på si.

Eller mer konkrete stiltips, som å bruke marineblått med svart, gjerne gå naken under Burberry-trenchen, og aldri, aldri bære falske merkevesker.

Caroline De Maigret under moteuken i Paris i 2014  Foto: imago/PanoramiC/All Over Press
Caroline De Maigret under moteuken i Paris i 2014 Foto: imago/PanoramiC/All Over Press Vis mer

For de har jo rett. Hvem vil vel ikke se ut som den sofistikerte, men samtidig ujålete pariserkvinnen? Ifølge britiske The Guardian er bøker som selger «fransk how to» nærmest blitt en egen sjanger, med alt fra franske dietter, oppdragelsesmetoder og livsnyteri.

Caroline De Maigret er for tiden aktuell med boka «How to be a Parisian».
Caroline De Maigret er for tiden aktuell med boka «How to be a Parisian». Vis mer

I Maigrets tilfelle er det også rom for humor og selvironi. Heldigvis! For er den franske kvinnen egentlig så selvsikker? Hva med nevroser, røyking, forholdet til badevekten og bestikking av egne barn med godteri? Boken svinger også innom disse temaene.

Og pariserkvinnen har nok av dårlige vaner – noen av dem er hun stolt av. Som at hun røyker som en skorstein på vei til fjellet for frisk luft... Caroline har skrevet boken med tre venninner; manusforfatter og magasinredaktør Audrey Diwan, skribenten Anne Berest og filmprodusenten Sophie Mas. 

Boken er mer enn bare breiale tips om hvordan du skal te deg for å virke verdensvant, attråverdig og stilsikker (selv om det definitivt er et bærende element). Du får også en essaysamling om kunsten å være naken, om menn og om humor. 

LES OGSÅ: Se trendene fra Haute Couture-showene

Hva skjuler seg bak luggen? 

Caroline de Maigret er for øvrig noe mer enn dame med tung lugg og god klesstil. I hierarkiske Frankrike har det ikke svekket interessen for henne at hun er barnebarn av en prominent fransk politiker, som tilfeldigvis også er prins, og at hun selv har studert litteratur ved Sorbonne-universitetet, før hun fikk en fantastisk modellkarriere.

Caroline under en middag hos Chanel. Foto: Richie Buxo / Splash News/ All Over Press
Caroline under en middag hos Chanel. Foto: Richie Buxo / Splash News/ All Over Press Vis mer

Hun ble tidlig en favoritt hos Chanel, og karrieren fikk fornyet kraft i 2011 da Karl Lagerfeld ringte og inviterte henne tilbake til catwalken. Resten av moteindustrien fulgte etter og ville ha en bit av den voksne, og nå enda mer sofistikerte, Caroline.

Siden starten på fjoråret har hun figurert fast i internasjonal motepresse, og en låt hun har produsert ble nominert til «Årets Soundtrack» i 2011 i Cesar Academy, Frankrikes svar på Oscar. Og nå har hun altså gitt ut boken som allerede er omtalt som en «must read». 

Caroline De Magrait ble tidlig en favoritt hos Chanel. Her er hun under visningen av høstkolleksjonen i 2012.  Foto: (c) Fairchild Photo Service/Condé Nast/Corbis/All Over Press
Caroline De Magrait ble tidlig en favoritt hos Chanel. Her er hun under visningen av høstkolleksjonen i 2012. Foto: (c) Fairchild Photo Service/Condé Nast/Corbis/All Over Press Vis mer

Elsker musikk 

Caroline de Maigret ble helt fra starten av karrieren jaget av berømte fotografer som Mario Testino, Peter Lindbergh og Terry Richardson.

Etter kort tid gikk den høyreiste skjønnheten også opp og ned catwalken for merker som Chanel, Balenciaga og Marc Jacobs.

Men hun var ikke fornøyd. Musikkfrelst som hun er, startet hun plateselskapet Bonus Track Records med mannen Yarol Poupaud og musikkforlaget Yarock Editions som produserer soundtracks og musikk for reklame.

Caroline de Maigret sammen med Langley Fox.  Foto: All Access Photo/ All Over Press
Caroline de Maigret sammen med Langley Fox. Foto: All Access Photo/ All Over Press Vis mer

Hun har telefonen smekkfull av avtaler som hun balanserer på underlig vis, og midt oppi alt er hun mor til Anton (8), en fyr som ligger godt an til å arve foreldrenes lidenskap for musikk.

Familien bor midt i Pigalle, et område berømt for sitt kunstner- og musikkmiljø, i en leilighet som inneholder et stort musikkstudio og et rått piano.

Hun har ikke giftet seg med sin krøllete, mørke musiker- og produsentmann, og det med vilje. 39-åringen liker nemlig å beholde den fine spenningen; føle i hjertet at hun har funnet mannen i livet, men samtidig vite at begge bare kan stikke hvis de vil. Da må de jobbe mer og holde forholdet i live, er hennes teori.

Caroline de Maigret og kjæresten Yarol Poupaud driver plateselskapet Bonus Track Records sammen.  Foto: (c) Stephane Cardinale/People Avenue/Corbis/All Over Press
Caroline de Maigret og kjæresten Yarol Poupaud driver plateselskapet Bonus Track Records sammen. Foto: (c) Stephane Cardinale/People Avenue/Corbis/All Over Press Vis mer

Paret traff hverandre da Caroline jobbet som modell i New York, og de bestemte ganske raskt at de ville starte plateselskap sammen. De ønsket å gi musikere og band de trodde på, en sjanse til å komme seg opp og frem, uansett hva markedet mente. Selv hører Caroline på Black Keys, Jack White, og hun elsker Elvis. 

- I hierarkiske Frankrike har det ikke svekket interessen for Caroline de Maigret at hun er barnebarn av en prominent fransk politiker, som også er prins, og at hun 
har studert 

litteratur ved 

Sorbonne. Foto: Nico for LancỘme
- I hierarkiske Frankrike har det ikke svekket interessen for Caroline de Maigret at hun er barnebarn av en prominent fransk politiker, som også er prins, og at hun har studert litteratur ved Sorbonne. Foto: Nico for LancỘme Vis mer

Feminist og botoxfri 

Det er ikke sånn at franske kvinner ikke bruker tid på å jåle seg. Det skal bare ikke se sånn ut. De vil heller se ut som de leser bøker.

Og de kler seg pent når de står opp, kjøper melk eller henter i barnehagen, slik at de slipper å skifte for å ta seg en drink på kvelden.

Og som Caroline har påpekt i en rekke intervjuer, så er du dermed alltid beredt når mannen i ditt liv plutselig dukker opp (eller din favorittforfatter).

Parisiske kvinner legger seg også under kniven. Men ikke for mye. Kirurgi skal ikke synes, og for all del ikke snakkes om, slik som i USA. Det bare sømmer seg ikke.

Caroline er kjent for sin elegante, men avslappede tomboy-stil og sin forkjærlighet for herre-T-skjorter, skinn og jeans. Foto: Nico for LancỘme
Caroline er kjent for sin elegante, men avslappede tomboy-stil og sin forkjærlighet for herre-T-skjorter, skinn og jeans. Foto: Nico for LancỘme Vis mer

Selv styrer Caroline unna kniven. Hun har sagt at i stedet for botox, klipper hun pannelugg, og har gått til den samme frisøren i årevis. Som en god parisienne bruker hun lite sminke og lever opp til begrepet «less is more».

Men en ting pøser hun på med, og det er maskara. En tykk, tung og svart maskara som hun bare får tak i hos frisøren sin. Voilà! Ferdig. Og kanskje en eyeliner om hun skal pynte seg litt ekstra. 

Caroline er uttalt feminist og jobber aktivt for kvinners rettigheter. En uke i måneden tilbringer hun i New York, og til britiske Vogue snakker hun om forskjellen på amerikanske og franske kvinner: 

Caroline de Maigret under moteuken i Paris i 2014.  

 Foto: action press/All Over Press
Caroline de Maigret under moteuken i Paris i 2014. Foto: action press/All Over Press Vis mer

– Å lete etter det perfekte, som amerikanerne ofte gjør, vitner om lav selvtillit. Jeg blir alltid overrasket over hvor dårlig samvittighet kvinner får fordi de ikke er perfekte. 

Kanskje lett for henne å si. Caroline de Maigret har uansett en henslengt kulhet som virker uforskammet lett og uanstrengt. Og ryktene sier at hun til og med har sluttet å røyke...

LES OGSÅ: Denne dama blir snart 61 år!

Denne saken stod først på trykk i HENNE nummer 09, 2014. 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer