Bernie Sanders

Vottene har samlet inn 16 millioner til veldedighet

«Jeg er glad for at min Internett-berømmelse kan hjelpe Vermont-beboere i nød», sier Bernie Sanders.

BERNIE SANDERS: Antrekket til president-kandidaten vekket oppsikt under innsettelsen til Joe Biden i januar. Foto: NTB
BERNIE SANDERS: Antrekket til president-kandidaten vekket oppsikt under innsettelsen til Joe Biden i januar. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Har du sett bildet over? Det er ikke så rart dersom du har det, for dette bildet har virkelig fått kjørt seg på Internettet den siste måneden.

Det er nemlig president-kandidat Bernie Sanders som har satt seg godt til rette under innsettelsen av president Joe Biden i januar. Denne begivenheten er selvfølgelig ganske så formell, så mange synes det var artig at Sanders var nokså avslappet antrukket denne januardagen.

Foto: NTB
Foto: NTB Vis mer

Mange hang seg spesielt mye opp i vottene politikeren hadde på seg. Et par strikkevotter i et søtt mønster i hvitt, brunt og svart. Like etter at Joe Biden offisielt ble USAs neste president, tok det rett og slett av på sosiale medier. Ikke bare fordi det var mange som gledet seg over at Trumps tid var forbi, men mange hadde hengt seg opp i Sanders' antrekk denne dagen.

16 millioner til veldedighet

Det er fortsatt ikke noe gitt fasit på hvorfor akkurat dette bildet skulle bli så populært, men det er nok noe i det at Bernie Sanders satt der så bedagelig under en så stor tilstelning.

Bildet av han har blitt Photoshop-et inn i alt fra kjente musikkvideoer til bilder av venngjenger over hele verden. Like etter innsettelsen ble selvfølgelig Sanders spurt om denne trenden av en journalist, og da hadde han følgende å si om saken:

«Du vet, vi som er fra Vermont kan kulde. Vi tenker ikke så mye på mote, vi vil bare holde oss varme. Og det var det jeg gjorde den dagen», sa Sanders til CBS News.

Likevel er det flere motemagasiner- og nettsteder som har kommentert antrekket til Sanders denne dagen. Muligens med noe humor i bakhodet, men artig likevel!

Blant plaggene i antrekket som fikk spesielt mye oppmerksomhet var disse vottene han hadde på seg. De er laget av en lærer fra Vermont, Jen Ellis.

Hun kastet seg selvfølgelig rundt og delte et bilde på Twitter av noen andre votter hun hadde laget dersom det var noen som skulle ønske det. Men disse vottene er faktisk så populære at de raskt innså at de kunne gjøre en forskjell.

Ifølge Today har de nemlig samlet inn rundt 16 millioner kroner til veldedighet på grunn av disse vottene.

«Jane og jeg ble overveldet over kreativiteten som er blitt vist de siste ukene, og jeg er glad for at min Internett-berømmelse kan hjelpe Vermont-beboere i nød», skal Sanders ha skrevet i en uttalelse ifølge Today.

Foto: NTB
Foto: NTB Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer