Champion X Weekday

Weekday lanserer samarbeidskolleksjon med Champion

Det superpopulære merket fra 90-tallet gjør et comeback!

CHAMPION x WEEKDAY: Det franske merket Vetements viste sine egne hettegenservarianter inspirert av Champions klassikere (bildet), og nå har Weekday laget en samarbeidskolleksjon med det populære merket. Foto: Abaca
CHAMPION x WEEKDAY: Det franske merket Vetements viste sine egne hettegenservarianter inspirert av Champions klassikere (bildet), og nå har Weekday laget en samarbeidskolleksjon med det populære merket. Foto: Abaca Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi i redaksjonen klarte ikke helt å komme fram til når Champion-klærne var på sitt mest populære. Noen sa 70-tallet, andre 80, mens de fleste var ganske enige om at 90-tallet var tiåret for de sporty og svært avslappede klærne. Men som vi vet, kommer og forsvinner trender hvert eneste år. Så du forresten av det franske merket Vetements hentet fram en gammel klassiker vi ALDRI trodde vi skulle få se igjen? Og når vi er inne på ting vi aldri trodde vi skulle få se på en catwalk, sjekk ut hva britiske Christopher Kane brukte som sko under sin visning i år.

Men det er ikke det første «stuntet» Vetements har gjort. De har nemlig overrasket med å bruke inspirasjon fra andre kjente klesmerker, men også noe som egentlig ikke har noe med klær å gjøre i det hele tatt. DENNE t-skjorten fra det franske merket skapte nemlig stor debatt. I tillegg lagde de en kolleksjon hvor Champion hadde vært en tydelig inspirasjon. Genserne = identiske. Logoen = Så å si identisk. Det eneste som var forandret var at det i stedet for Champion sto Vetements, og at genseren hadde en prislapp på nærmere 5000 kroner. Utrolig nok er genseren helt utsolgt! Kreativiteten skal det ikke stå noe på - og superstjerner over hele verden har falt pladask for merket. Kendall Jenner (21), Rihanna (28) og Chiara Ferragni (29) er damer du stadig ser iført klærne, og nå er det flere som har lagt merke til hvor populært denne såkalte «athleisure»-trenden er. Sjekk ut denne saken for å lese mer om den populære stilen.

Weekday samarbeider med Champion

Celine Aagaard Foto:  Foto: Rex Features
Celine Aagaard Foto: Foto: Rex Features Vis mer

Det var bare et spørsmål om tid før denne trenden skulle bli mer og mer populær her til lands, og nå kan det se ut til at vi er et steg nærmere. For nå har nemlig kjedebutikken Weekday teamet seg opp med Champion, og gjenskapt de klassiske genserne, buksene og til og med et skjørt. Kolleksjonen slippes i slutten av november og består av ni plagg som kommer i et begrenset antall.

Det at hettegenseren har kommet seg tilbake i motebildet er ikke en stor nyhet. For under moteuken i København var det mange som hadde stylet det avslappede plagget på mange forskjellige måter. Moteekspert og grunnlegger av Envelope.no, Celine Aagaard, hadde funnet inspirasjon fra tenårene og hadde som mange andre tatt med seg hettegenseren sin på moteuken!

- Jeg er oppvokst med hettegenseren, og det er jo et genialt plagg! Dårlig hårdag? Bruk hettegenser. Jeg liker at det ikke er så mye regler når det kommer til klær, og dette er superkul, leken mote, har Aagaard tidligere uttalt til KK.no.

- Flere av designerne har den siste tiden latt seg inspirere av den sporty trenden. Direkte streetwear har blitt mer velkommen både på catwalken og i gatemoten. Det er ingen tvil om at det franske motehuset Vetements har hatt en stor innflytelse akkurat der. De har fått moten litt mer ned på jord, og det er kult. Jeg syns definitivt at det er veldig kult å bruke hettegenseren sammen med en fuskepels eller et skjørt for å skape kontraster!

Under kan du se plaggene som vil være i butikk fra slutten av november. Kommer du til å kaste deg på 90-tallsbølgen?

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer