Zara

Zara anklages for å ha stjålet design

Los Angeles-basert illustratør deler sin fortvilelse på sosiale medier.

STJÅLET DESIGN? Den spanske kjedebutikken Zara anklages av Los Angeles-illustratør Tuesday Bassen for å ha stjålet designene hennes.  Foto: Reuters
STJÅLET DESIGN? Den spanske kjedebutikken Zara anklages av Los Angeles-illustratør Tuesday Bassen for å ha stjålet designene hennes. Foto: Reuters Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

At de store kjedebutikkene lar seg inspirere av de luksusdesignerne for å gjenskape de mest trendy plaggene og tilbehøret, er ingen nyhet. Der har vi eksempler på både HER og HER. Men det å faktisk stjele et design, er ganske så sjeldent. Og det å stjele mer enn ett, absolutt sjeldent. Los Angeles-illustratøren Tuesday Bassen anklager nemlig nå den spanske kjedebutikken Zara for å ha stjålet hennes design. Hun tok til Instagramkontoen sin for å fortelle følgerne sine om hendelsen, og svaret hun hadde fått fra Zara da hun hadde konfrontert dem.

«Jeg har ikke sagt så mye om dette, før nå. Iløpet av det siste året har @zara kopiert kunsten min (tusen takk til alle som har tipset meg om dette - dere har vært mange). Advokaten min kontaktet Zara og de sa at jeg ikke har noe grunnlag fordi jeg er en indie-kunstner og de er et gigantisk firma, og at det ikke er mange nok mennesker som vet om meg for at dette skal bety noe», skriver Bassen på et bilde hun la ut på sin Instagramkonto (du kan se det lengre ned i saken).

På dette bildet viser illustratøren til designene hun mener de har stjålet fra henne. Selv om Zara ga henne det svaret de gjorde, har Bassen planer om å ta dette et steg videre.

«Jeg planlegger å ta dette videre, men det har kostet med 2000 dollar (cirka 17.000 norske kroner) å kun komme til dette så langt. Det suger og er veldig trist å ha brukt så å si alle pengene mine på å forsvare noe som lovlig er mitt», skriver Bassen videre.

Avviser anklagene

Tuesday Bassen har også delt svaret hun fikk av Zara etter at hun sendte inn anklagen sin til dem. Og her skriver kjedebutikken at det er vanskelig å se at store deler av befolkningen vil forstå at disse designene kommer fra Los Angeles-illustratøren. Derfor har Bassen bedt Instagramfølgerne sine om å dele anklagene hun har mot Zara. 

Så langt har bildet fått nesten 5000 kommentarer, og medier som The Fader, Huffington Post og Refinery29 har plukket opp saken til Bassen. Nå gjenstår det bare å se hvordan dette kommer til å utvikle seg.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer